• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ADÜ Diş Hekimliği Fakültesi 1000. Hastasını Tedavi Etti
20 Ocak 2017 Cuma 21:29

ADÜ Diş Hekimliği Fakültesi 1000. Hastasını Tedavi Etti

Yaptığı başarılı tedavilerle adından övgüyle söz ettiren Üniversitenin Diş Hekimliği Fakültesi, 400 iş günü içinde, 1000. hastasını tedavi etmenin haklı gururunu, Fakültede düzenlenen törenle yaşadı.

Yaptığı başarılı tedavilerle adından övgüyle söz ettiren Üniversitenin Diş Hekimliği Fakültesi, 400 iş günü içinde, 1000. hastasını tedavi etmenin haklı gururunu, Fakültede düzenlenen törenle yaşadı.

Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Törün Özer, Üniversitemiz Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan ve basın mensuplarının katıldığı törende, Ortognatik tedavi ile geride olan alt çenesi öne çekilen Banu Direnin de, Diş Hekimliği Fakültesinin 1000.  hastası olarak hazır bulundu.

Üniversitenin Diş Hekimliği Fakültesi Genel Cerrahi Ünitesi’nin Ege Bölgesi’nde tek olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, “Türkiye’de 400 iş gününde bugün 1000.  hastamızı tedavi etmiş olduk. Bu hastalarımızdan 99’u engelli hasta. Ayrıca 141 tane büyük ameliyat yapıldı. 142 tane yarısedasyonlu, 618 tane de çocuk hastamızın tedavisini yaptık. Bir anestezi uzmanı ve 3 cerrahi hekim arkadaşımız ameliyatlarda görev alıyor.’’ dedi. 

Rektöre Banu Direnin’in ameliyatı hakkında bilgiler veren Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Hasan Onur Şimşek, Yrd. Doç. Dr. Umut Demetoğlu, Yrd. Doç. Dr. Özlem Kocatürk, Yrd. Doç. Dr. Burcu Gürsoytrak, Türkiye’de çok az sayıda olan böyle bir hastaneyi Üniversitemize ve ilimize kazandırdığı için de ayrıca kendisine teşekkür etti.

Adnan Menderes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin genç bir Fakülte olmasına rağmen çok iyi durumda olduğunu ifade eden Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Törün Özer, “Sadece genel ameliyathane anlamında değil, akademik başarı anlamında da birçok üniversiteden öndeyiz. Dus sınavında Türkiye 7.si bizim Fakültemizde, Üniversite tercihleri sıralamasında da  birçok eski üniversite arasında tercih sebebi olarak öne çıkıyoruz. Bu sene 5 TÜBİTAK projemiz var. Tüm hocalarımıza, asistanlarımıza, yardımcı personelimize ve bu başarılı çalışmaların önünü açan Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’a teşekkür ediyorum.’’ dedi.    

Teşekkür konuşmalarının ardından Diş Hekimliği Fakültesinin 1000. tedavisinin şerefine kesilen pasta tüm davetlilere ikram edildi.

AydınÖzel

1-024.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2263 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim