• Aydın15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ADÜ Öğrencileri Doğu ile Batı Arasında Gönül Köprüsü Kurdu
26 Ocak 2017 Perşembe 16:02

ADÜ Öğrencileri Doğu ile Batı Arasında Gönül Köprüsü Kurdu

Adnan Menderes Üniversitesi Öğrencileri, Adıyaman’ın Kahta ilçesine bağlı Göçeri Köyü İlkokulu’na yaptıkları yardımlar ile gönüllere taht kurarak diğer öğrencilere örnek oldu.

Adnan Menderes Üniversitesi öğrencileri, Adıyaman’ın Kahta ilçesine bağlı Göçeri Köyü İlkokulu’na yaptıkları yardımlar ile gönüllere taht kurarak diğer öğrencilere örnek oldu.

Adnan Menderes Üniversitesi öğrencileri tarafından oluşturulan 'Köy Okullarına Destek Ekibi'nin düzenlemiş olduğu yardım kampanyasına Kahta İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Tümer, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Enver Yılanlı, Göçeri İlkokulu Müdürü Şenel Alptekin, Köy Okullarına Destek Ekibi ve öğrenciler katıldı.

Adnan Menderes Üniversitesi öğrencileri köy okullarında okuyan öğrencilere yardım etmek amacıyla; aile, akraba, komşu, esnaf, dernekler ve çeşitli vakıflar ile irtibata geçerek yardım malzemesi talebinde bulunarak topladıkları giyim ve kırtasiye gibi yardım malzemeleri ile köy okullarında öğrenim gören yoksul öğrencilere yardımda bulunuyor. Nakdi yardım kabul etmeyen öğrenciler, farklı illerde yaşayan öğrencilere yardım ederek doğu ve batı arasında bir gönül köprüsü kurmayı hedefliyor.

Hayırlı bir işe gönül verdiklerini belirten Köy Okullarına Destek Ekibi Üyesi Sümeyye Yağmur, "Biz buraya çocuklara yardım etmek için geldik. 2014 yılından itibaren bu yardımlara devam ediyoruz. Köy Okullarına Destek Ekibi olarak farklı bölgelerde bulunan köylere yardım ediyoruz. Adıyaman'da ilk olarak Narince İlkokulu'nda bir yardımda bulunduk. Daha sonra Göçeri Köyünde bulunan öğrencilerimize de yardım etmek istedik. 300 kişilik giyim ve kırtasiye malzemesi ile bu köy okulumuza geldik. Hedefimiz sadece çocukların ihtiyaçlarını karşılamak değil, zaman zaman bölgeler arası görülen ön yargıyı da kırmak.” diye konuştu.

Kahta Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Tümer ise yapılan yardımlardan dolayı Adnan Menderes Üniversitesi Köy Okullarına Destek Ekibini tebrik ederek, "Aydın'dan gelen öğrenci kardeşlerimiz çok güzel bir kampanya başlatmışlar. Yoksul öğrencilere giyim ve kırtasiye gibi temel ihtiyaç olan yardımlarda bulundular. Allah kendilerinden razı olsun. Vakıflarımızın, derneklerimizin ve iş adamlarımızın köylerimizde okuyan yoksul öğrencilerimize yardım etmelerini umut ediyoruz. Yapılan bu yardımların hayırsever vatandaşlarımıza örnek olmasını temenni ediyorum." dedi.

Program, ekip üyelerinin öğrencilerle sohbet etmesinin ardından giyim ve kırtasiye malzemelerinin dağıtılmasıyla sona erdi.

AydınÖzel

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1068 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim