• Aydın10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ADÜ ÖĞRETİM ÜYESİ ULUSLARARASI EDİTÖR SEÇİLDİ
15 Kasım 2019 Cuma 17:15

ADÜ ÖĞRETİM ÜYESİ ULUSLARARASI EDİTÖR SEÇİLDİ

Fen – Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Hazır, dünyanın en saygın mikrobiyoloji dergilerinden biri olan ‘Frontiers in Microbiology’ Dergisi’nin çıkaracağı ‘New Antimicrobial Peptides From Bacteria/Invertebrate Obligate Symb

Fen – Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Hazır, dünyanın en saygın mikrobiyoloji dergilerinden biri olan ‘Frontiers in Microbiology’ Dergisi’nin çıkaracağı ‘New Antimicrobial Peptides From Bacteria/Invertebrate Obligate Symbiotic Associations’ başlıklı özel sayısı için dergi tarafından seçilen beş editörden biri oldu.

Derginin editörlüğe seçtiği diğer akademisyenler ise İtalya’nın Bari Üniversitesinden Dr. Eustachio Tarasco, California Üniversitesinden Dr. Adler Dillman, İrlanda’nın College Cork Üniversitesinden Dr. David Clarke, Macaristan’ın Pannonia Üniversitesinden Dr. Andras Fodor’dan oluşuyor.

Prof. Dr. Hazır, Üniversitemizin adının böylesi önemli bir dergide yer almasının Üniversitemizin imajına katkı sağlayacağını ifade ederek bu tür organizasyonlarda yer almanın hem bireysel hem kurumsal tanınırlığı arttırdığını ve bilimsel anlamda ilerlemenin önünü açtığına dikkat çekti.

Prof. Dr. Hazır, 2011 - 2013 yılları arasında Society for Invertebrate Pathology’nin Nematoloji grubu dünya başkan yardımcılığını, 2013 - 2015 yılları arasında ise dünya başkanlığı görevini üstlendi. Ayrıca öğretim üyemiz bu göreve getirilen ilk Türk bilim insanı unvanına sahip. Prof. Dr. Hazır’ın, tamamı SCI dergilerde yayınlanan 75 uluslararası makalesi ve 1500’ün üzerinde atıfı bulunuyor.

sablon-177.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1210 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim