• Aydın23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ADÜ'de 15 Temmuz Gençliği Konferansı Düzenlendi
12 Aralık 2016 Pazartesi 17:08

ADÜ'de 15 Temmuz Gençliği Konferansı Düzenlendi

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Aktif Gençlik Topluluğu’nun düzenlediği Uluslararası Vizyon Derneği Başkanı Rahim Türk’ün konuşmacı olarak katıldığı,

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Aktif Gençlik Topluluğu’nun düzenlediği Uluslararası Vizyon Derneği Başkanı Rahim Türk’ün konuşmacı olarak katıldığı, “15 Temmuz Gençliği ile Etkili İletişim” konulu konferans, ADÜ Kampüsü’nde bulunan AİSYEM (Aydın İli Stratejik Planlama ve Yenilik Merkezi ) Binası Toplantı Salonu’nda 8 Aralık 2016 tarihinde gerçekleşti.

Konferansa ADÜ Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Mustafa Aslan,  Aydın’da yer alan siyasi kurum temsilcilerinin yanı sıra ADÜ öğrencileri katıldı.

 15 Temmuz Şehitleri anısına video gösterimiyle başlayan konferansta konuşan Uluslararası Vizyon Derneği Başkanı Rahim Türk, konuşmasının ilk kısmında darbe gecesi yaşadığı olayları, darbeye karşı  verilen mücadeleyi,  bizzat kendi yaşadıklarını ve gözlemlediklerini anlattı.  Yaşananların geçmişte birçok şekilde ve farklı kisvelerde gerçekleştiğini belirterek,  gelecekte de teşebbüs edilebileceğini,   bu bakımdan insanımızın birlik,  beraberlik içerisinde olması gerekliliğini yineleyen Rahim Türk,  gençlerin kendilerini iyi yetiştirmesi gerektiğine vurgu yaptı. “Siz kendinizi iyi yetiştirmelisiniz ve çocuklarınıza bu darbeyi iyi anlatmalısınız.’’ diyen Türk,  “Oynanan bu büyük oyunu ancak 15 Temmuz Gençliği bozabilir. Bu gençlik, dünyaya hükmeden büyük Türkiye’yi inşa edecek.   Bu topraklardan başka gidecek yerimiz yok!” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ikinci bölümünde siyasete girmek isteyenler için değerli bilgiler veren Türk, soru - cevap şeklinde gerçekleştirdiği sunumunda, hayal kuramayanların başkalarının hayallerinde figüran olacaklarını belirterek, liderliğin sonradan kazanılabilen ve öğrenilebilen bir özellik olduğunu söyledi. Liderlerin riskli kararlar alabileceğini belirten Türk, liderliğe giden yolun başarıya ulaşma isteğinden kaynaklandığını ifade etti. Liderlerin; karizma, özgüven, etkili hitabet gücü, etkili iletişim, özel hayatta titizlik, samimiyet, ekip çalışmasına yatkınlık, hatalarını kabul etme, zeka, eğitim düzeyi ve empati kurma gibi özelliklere sahip olduğunu belirten Türk, bu özellikleri günlük hayatta karşılaştığı örneklerle dinleyicilere anlattı. Liderliğe soyunan insanların, medya ve sosyal medyayla olan ilişkilerine de değinen Rahim Türk, “Lider Türleri”, “Siyasette Liderlik”, “Liderin Gücü”, “Lider Kalmak” ve “Etkili İletişim” konularında katılımcılara bilgiler verdi.

ADÜ Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan tarafından Rahim Türk’e teşekkür belgesi takdim edilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle program sona erdi.

Programın ardından Uluslararası Vizyon Derneği Başkanı Rahim Türk ve ADÜ Aktif Gençlik Topluluğu üyesi öğrencileri, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ı makamında ziyaret etti.  

AydınÖzel

mtk_6556.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1020 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim