• Aydın17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ADÜ’DE BASIN BAYRAMI KUTLANDI
30 Temmuz 2020 Perşembe 19:50

ADÜ’DE BASIN BAYRAMI KUTLANDI

Basında sansürün kaldırılışının 112. Yıldönümü ve 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı vesilesi ile Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ile basın mensupları 28 Temmuz 2020 tarihinde akşam yemeği organizasyonu ile bir araya geldi.

Basında sansürün kaldırılışının 112. Yıldönümü ve 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı vesilesi ile Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ile basın mensupları 28 Temmuz 2020 tarihinde akşam yemeği organizasyonu ile bir araya geldi.

ADÜ Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen yemeğe; ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Aydın ve Ali Akyol, daire başkanları, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener ve Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan, basın meslek yasasının önemini vurguladığı konuşmasında, “Gazeteciliğe duyulan saygınlığın artması için basın meslek yasasına ve buna paralel olarak internet yasasına ihtiyaç olduğunu bir kez daha vurguluyorum.  Umarım mesleğimiz tekrar eski saygınlığını kazanır ve sorunlarımız bir an önce çözülür.” dedi.

Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener, tarihte neler olduğunu gazetelere bakarak anlamanın mümkün olduğunu bunun çok kıymetli bir imkan olduğunu belirttiği konuşmasında, “Bundan 100 yıl sonra hangi rektörler, hangi belediye başkanları, hangi kaymakamlar Aydın’a neler katmışlar insanlar bugünkü gazetelerden öğrenecekler. Bu sebeple mesleğimiz çok kıymetli ve değerli.” dedi. Basın mensuplarının sorunlarını aktardığı konuşmasında Şener, Üniversitemiz İletişim Fakültesinin bölge için önemine de dikkat çekti.

“Basın, Milletin Müşterek Sesidir”

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, bir milleti aydınlatma ve doğru yolu göstermede basının bir mektep ve rehber olduğunu belirterek, “Basın, milletin müşterek sesidir. Mesai kavramı gözetmeden, meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, objektif bir yayıncılık anlayışı ile sorumluluk bilinci içinde özverili şekilde görevlerini ifa etmeye çalışan basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.

İletişim Fakültemizin lokomotif özelliği gösterme açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Çektiğiniz zorlukları biliyoruz ve sorunlarınızı tanımlama gayreti içerisindeyiz. Ben Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin rektörü olarak söylüyorum kapımız her daim sizlere açık, bizlerle olan iletişimlerinizi bırakmayınız. Bir sivil senato oluşumu içerisine giriyoruz.  Sivil senato içerisinde birden fazla temsilciniz olsun, bizlerin göremediğini lütfen bize bildirin.” dedi.

“Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Olduğu Var Olduğu İçin Biz Buradayız”

Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Türkiye’de ilk kez ‘İnsansız Araçlar Meslek Yüksekokulu açıyoruz. Gururla ifade ediyorum,  Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Spor Kulübünü kurduk.  Profesyonel ligde bir futbol takımımız olacak. Robotik ve Yapay Zeka Enstitüsü’nü kurduk.  Bunlarla gurur duymamız gerekir.  Aydın olduğu için Aydın Adnan Menderes Üniversitesi kuruldu, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi var olduğu için biz buradayız.” sözleri ile Üniversitemizde yürütülen proje ve çalışmaları paylaştı. 

Program,  Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in basın mensuplarına ADÜ Basın Kartı ve hediye paketlerini vermesi ile sona erdi.

Bu haber toplam 1647 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim