• Aydın17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ADÜ'DE HUKUK SİYASET  VE SANAT KONUŞULDU
14 Şubat 2020 Cuma 00:29

ADÜ'DE HUKUK SİYASET VE SANAT KONUŞULDU

Üniversite tarafından düzenlenen Kariyer Günleri kapsamında ‘Hukuk, Siyaset ve Sanat’ konulu konferans, 13 Şubat 2020 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşti.

Üniversite tarafından düzenlenen Kariyer Günleri kapsamında ‘Hukuk, Siyaset ve Sanat’ konulu konferans, 13 Şubat 2020 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşti.

Konferans öncesi Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’i makamında ziyaret eden Doç. Dr. Yüksel Yalova, Aydın’ın güzide eğitim kurumu Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya gelecek olmanın heyecanını yaşadığını ifade ederek kendisine gösterilen ilgiden dolayı teşekkürlerini sundu. Ziyarette; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Aydın, Prof. Dr. Ali Akyol, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halim Esen, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Arık, Dr. Öğretim Üyesi Umut Tuncer ile Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Reşat Kartal yer aldı.

19.20.21. Dönem Aydın Milletvekili, 21. Dönem TBMM Başkan Vekili, 57. Hükümet Devlet Bakanı Doç. Dr. Yüksel Yalova’nın konuşmacı olarak yer aldığı konferansa, Baro Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, il müdürleri, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Dr. Öğr. Üyesi Menderes Akdağ, “1980 öncesinde Aşık Veysel vefat ettiğinde dediler ki ‘Sözlü kültürün, Aşık Edebiyatının son temsilcisi bu dünyadan göçtü.’ Sözleri ile başladığı konuşmasında Aşık Veysel’den alıntılar yaparak sevgi ile beslenen bir kuşağın son temsilcileri olarak kendilerini şanslı gördüklerini söyledi.

Hayatın bir heves değil amaç ve gayeler olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Menderes Akdağ, tevazu ile Üniversitede konferans veren Doç. Dr. Yüksel Yalova’ya teşekkürlerini ileterek konuşmasına son verdi.

Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Devlete ve millete en üst düzeyde hizmet etme imkanı bulmuş değerli devlet adamı örnek bir siyasetçi ve aynı zamanda bir akademisyen olan Bakan Doç. Dr. Yüksel Yalova’yı kariyer günleri vesilesi ile Üniversitemizde ağırlamaktan tüm üniversitem adına mutluluk duyuyor ve kendilerine hoş geldiniz diyorum. Önümüzdeki günlerde kariyer günleri etkinliklerinde, siz varlık sebebimiz kıymetli öğrencilerimizi sanat, spor, bilim, akademi ve siyaset gibi alanlarda başarılı olmuş, rol model diyebileceğimiz örnek kişilikleri sizlerle bir araya getirmeyi planlıyoruz. Akademik eğitimin dört duvar arasına sıkışıp kalmaması gerektiğini bir kültürlenme, yetişkin rollerine hazırlanma süreci olduğunu her fırsatta 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 643 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim