• Aydın11 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ADÜ'de Yöneticinin Adaleti Konferansı Düzenlendi
06 Ocak 2017 Cuma 17:57

ADÜ'de Yöneticinin Adaleti Konferansı Düzenlendi

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak’ın koordinasyonuyla Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, 5 Ocak 2016 tarihinde ADÜ Restoran’da “Yöneticinin Adaleti” konulu konferans verdi.

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak’ın koordinasyonuyla Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, 5 Ocak 2016 tarihinde ADÜ Restoran’da “Yöneticinin Adaleti” konulu konferans verdi.

Etkinliğe, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Törün Özer ve Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan’ın yanı sıra emniyet müdürleri ve ilçe kaymakamları katıldı.

Konferansta, İslam Tarihinde II. Ömer olarak adlandırılan aynı zamanda Hz. Ömer Bin Hattab’ın da torunu olan Ömer bin Abdülaziz’in 60 yıllık Emevi hanedanlığı döneminde yaşanan olumsuzlukları, bozulan adaleti ve yönetimi tekrar tesis etmesi, günümüz idarecilerine yol gösterici özellikleri anlatıldı.

Ömer bin Abdülaziz’in 4 Halife döneminden sonra adaleti tekrar tesis ederek ortaya çok iyi bir yönetim sistemi koyduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, “Hz. Ali’nin evlatlarına karşı sürdürülen hasmane tutumdan bu dönemde vazgeçilmiş Fedek arazisinin gelirleri Hz. Ali’nin soyundan gelenlere verilmiştir.” dedi.

Ömer bin Abdülaziz’in sosyal anlamda yaptığı faaliyetlere de değinen Ağırakça, Ömer’in Semerkant valisine, ticaret yollarına kervansaraylar yaptırmasını, hayvanların rahatının tesis edilmesini, hasta yolculara yardımda bulunulmasını emrederek insanların yanı sıra hayvanların rahatını da düşündüğünü anlattı. Ömer bin Abdülaziz döneminde yaşanan fikir özgürlüğüne dikkat çeken Ağırakça, 60 yıllık Emevi hanedanlığı döneminde susmak zorunda bırakılan ilim adamlarının bu dönemde fikirlerini özgürce dile getirebildiğini söyledi.  Günümüzdeki idareciler için Ömer Bin Abdülaziz’in fikirlerinin yol gösterici olabileceğini anlatan Ağırakça, böylesine değerli bir yöneticinin 2 yıl 5 ay 18 gün görev yaptıktan sonra zehirlenerek öldürüldüğünü kaydetti.

Konferansın ardından konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, anlatılanlardan etkilenmemenin mümkün olmadığını dile getirerek böyle bir konferansta Valileri, Rektörleri ve Kaymakamları ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Konferansın ardından Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’ya katkılarından dolayı teşekkür ederek plaket verdi.

AydınÖzel

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1172 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim