• Aydın19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ADÜTV İlk Programını Gerçekleştirdi
15 Ekim 2019 Salı 11:30

ADÜTV İlk Programını Gerçekleştirdi

Yayın hayatına başlayan ‘ADÜTV’ 14 Ekim 2019 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk ALDEMİR’i konuk ederek ilk programını gerçekleştirdi.

yayın hayatına başlayan ‘ADÜTV’ 14 Ekim 2019 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’i konuk ederek ilk programını gerçekleştirdi.

İki kurumun ortak yayını olarak “ADÜDEN Sağlık”,  “ADÜDEN Sanat”,  “ADÜDEN Tarım”, “ADÜDEN Eğitim” gibi konu başlıklarıyla belirlenen formatın ilk konuğu Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir oldu.  Üniversitemiz İletişim Fakültesi öğrencileri Hatice Yılmaz ve Cavit Karşal'ın moderatörlüğünde gerçekleşen programda Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, öğrencilerin sorularını cevapladı.

Sözlerine Barış Pınarı Harekatı’nda bizler için canlarını ortaya koyan polis ve askerlerimize muvaffakiyetler dileyerek başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, gün birlik ve beraberlik günüdür mesajını verdi.

“Şehrin Üretim Potansiyeli ile ADÜ’nün Bilgi Birikimini Bir Araya Getirmeyi Hedefliyoruz”

ADÜTV projesini, kentle üniversite arasındaki kopukluğu aşma projelerinden biri olarak ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Üniversite içinde neler oluyor halkımızın öğrenmesi için bu projeyi geliştirdiklerini, şehrin üretim potansiyeli ile ADÜ’nün bilgi birikimini bir araya getirecek köprü olmayı hedeflediklerini belirtti.

ADÜDEN TV Programı’nın öğrencilerin bilgilerini pratiğe dökme imkanı bulmaları açısından da oldukça önem taşıdığını söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, öğrencilere bu fırsatı iyi değerlendirmelerini tavsiye etti.

“Öğrencilerimiz Bize Ailelerinin Emaneti”

Kendi öğrencilik yıllarından bahseden Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, eski eğitim sistemiyle yeni sistem arasında dağlar kadar fark olduğunu söyleyerek “Biz hocalarımızla kolay iletişim kuramazdık. Biz öğrenciyken neyi eksik görüyorsak bugün onu tamamlamaya çalışıyoruz. Bizim öğrencilerimize 7-24 kapımız açık. Çok iyi biliyoruz ki siz varsınız diye biz varız. Siz, ailelerinizin bize emanetisiniz. Derslerinizi iyi çalışın, vatanınızı milletinizi bayrağınızı bir kat daha sevin. Devlet babadır, ona güvenin.” dedi.

“Sadece Üniversitenin Değil Aydın’ın Markalaşmasına da Hizmet Ediyoruz”

Sadece üniversitenin değil Aydın’ın da markalaşmasına fayda sağlayacak projeleri hakkında bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Konya Torku Modeli’ni  ADÜ Gıda markasıyla hayata geçireceklerini anlattı. “ADÜ Gıda ile üniversite, ilde lokomotif görevini yerine getirecek. Kestane, incir, zeytinyağı gibi yerel ürünlerimizi ADÜ logosunu üzerine basarak markalaştırıp pazarlayacağız. Üniversite logosunun olduğu ürünleri insanlar güvenle tüketecekler.” şeklinde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, halkla üniversitenin bir araya gelmesini sağlayacak sosyoparklar kuracaklarını da belirterek bölgenin lider üniversitesi olma hedefinde olduklarını vurguladı.

Kampüs röportajlarında öğrencilerin sorularını cevaplayan Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, öğrenci kapasitesinin günden güne artması sebebiyle Merkez Kampüs’te inşası devam eden yurtlara ek olarak 2500 kapasiteli bir yurt binasının daha yapılacağının müjdesini verdi.

Sunucusundan yönetmenine ADÜ İletişim Fakültesinden öğrencilerin görev alacağı ADÜDEN programı, hafta içi dört gün saat 17.30’da tvDEN ekranlarından canlı yayında izlenebilecek.

sablon-048.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 539 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim