• Aydın23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ankara Aydınlılar Derneği Kahvaltıda Buluştu
04 Şubat 2019 Pazartesi 11:32

Ankara Aydınlılar Derneği Kahvaltıda Buluştu

Ankara’da faaliyet gösteren Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Ankara’da yaşayan hemşerilerimizi 03 Şubat 2019 pazar günü pazar kahvaltısında buluşturdu. Gazi Üniversitesi Rektörlük Merkez Kampüsünde yer alan hemşerimize ait Künar Cafede gerçek

Ankara’da faaliyet gösteren Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Ankara’da yaşayan hemşerilerimizi 03 Şubat 2019 pazar günü pazar kahvaltısında buluşturdu. Gazi Üniversitesi Rektörlük Merkez Kampüsünde yer alan hemşerimize ait Künar Cafede gerçekleştirilen pazar kahvaltısı saat 10:30’da başladı. Kahvaltıya yönetim ve denetim kurulu üyelerimizin yanı sıra milletvekilimiz Sayın Süleyman BÜLBÜL, derneğimizin 4. Genel Başkanı Sayın Yusuf Özdemir, bürokrat, işadamı ve gençlerimizden oluşan yaklaşık 70 kişilik hemşeri grubu katıldı.

 

Pazar kahvaltısında söz alan Dernek Başkanımız Halil APAYDIN dernek olarak görevimizin Ankara’da yaşayan hemşerilerimiz arasında birlikteliği sağlamak olduğunu, bu birlikteliği sağlamak için her ay pazar kahvaltıları düzenlediklerini, pazar kahvaltılarının geleneksel hale geldiğini, hemşerimizin yoğun ilgisinden memnun olduğunu ifade ederek katılımlara teşekkür etti.

 

Dernek Başkanımız Halil APAYDIN konuşmasının devamında dernek bünyesinde oluşturdukları Aydın Gelecek Akademisi altında Aralık ayında tecrübe aktarımını sağlamak amacıyla Aydınca Söyleşiler etkinliği gerçekleştirdikleri, bu etkinliğimize milletvekillerimiz Sayın Mustafa SAVAŞ ve Sayın Bülent TEZCAN’ı derneğimizde ağırladıklarını, gençlerimizin kalabalık bir şekilde Aydınca Söyleşiler etkinliğimize katılım sağladıklarını, yarıyıl tatilinde Ege İlleri Tanıtım Günlerine etkinliğimize katılım sağlayan kurum kuruluşlara teşekkür ziyaretinde bulunduklarını, bu ziyaretler sırasında derneğimizin önümüzdeki günlerde yapacak oldukları etkinlikler hakkında bilgi verildiğini söyledi.  

 

Dernek Başkanımız Halil APAYDIN konuşmasının devamında 10 Şubat 2019 Pazar günü Aydın’daki amatör bir tiyatro grubu olan Akyarlar Oda Tiyatro tarafından oynanan “LATMOS’A RAHMET GELDİ” isimli oyunun Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro salonunda sergileneceğini, latmos’a vefa olarak nitelendirilen tiyatro oyununun Çine ilçemiz sınırları içinde bulunan Beşparmak dağında bulunan 8000 yıllık kaya resimlerinin eşsiz doğal flora ve founanın korunması gerektiğini parmak basan tiyatro oyununa hemşerilerimizi beklediğini, ilimizin tanıtımına katkı sağlayacak bu oyunda Akyarlar tiyatro grubunu yalnız bırakmamamız gerektiği söyleyerek hemşerilerimizi oyunda davet etti. Ayrıca Dernek Başkanımız Halil APAYDIN 2 Mart 2019 tarihinde Geleneksel Aydınlılar Gecesi düzenleyeceklerini, 9-10 Mart 2019 tarihlerinde Kuyucak Belediyesinin desteği ile Kuyucaklı Kadın Kooperatiflerinin işbirliği içinde Aydın’da yetişen otları ve kooperatifimizin ürünlerini Ankara’ya getireceklerini, bu etkinliğimizi derneğimizde gerçekleştireceklerini, ilimizin ürünlerini bulmak isteyen hemşerilerimizi 9-10 Mart tarihinde derneğimize beklediğini, 15 Mart 2019 Cuma günü sadece Ege Türkülerinin söyleneceği Aydınlılar Türk Halk Müziği Korosunun konserini gerçekleştireceklerini, konserimize hemşerilerimizi beklediklerini ifade etti.

 

Dernek Başkanımız Halil APAYDIN derneğimizin kuruluş amaçlarından birisinin kültürümüzü yaşamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak olduğunu, bunun için Aydın Halk Kültürü üzerinde araştırmaları olan hemşerimiz Sayın Ergün VEREN’in Pazar Duasından, Efelik Yeminine, Nar Ekşisi yapımından yazlıkçı sohbetlerine kadar yaptığı araştırmalarını kitap halinde bastıracaklarını, böylece kültürümüzün gelecek nesillere aktarımını sağlayacak basılı bir yayını derneğimize  kazandıracaklarını söyleyerek bu konuda bizleri destek veren yazar Sayın Ergün VEREN’e teşekkür etti. Dernek Başkanımız Halil Apaydın konuşmasının sonunda kahvaltımıza katılan milletvekilimize ve hemşerilerimize teşekkür ederek sözü Milletvekilimiz Sayın Süleyman BÜLBÜL’e verdi.

 

Milletvekilimiz Sayın Süleyman BÜLBÜL, yaptığı konuşmada hemşerilerimizle Pazar kahvaltısında bir arada olmaktan mutlu olduğunu, Ankara’da faaliyet gösteren derneğimizin hemşerilerimizin birlik ve beraberliğini artırmak için güzel etkinlikler düzenlediğini, bu etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçen hemşerilerimize teşekkür etti. Sayın Süleyman BÜLBÜL konuşmasının devamında sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını önemsediğini, bu çalışmaların ilimizin kalkınması ve gelişmesine katkı sağlayacağına inandığını, ilimizin sorunlarının çözümü için herkese sorumluluk düştüğünü, birlikte çalışılarak sorunlarımıza çözüm yollarının bulunabileceğini ifade ederek kahvaltıya katılan hemşerilerimize teşekkür etti.

 

Konuşmaların ardından geleneksel hale getirdiğimiz pazar kahvaltısı hemşerilerimizin dağılması ile saat 14:00 de sona erdi. Şubat Ayı Pazar Kahvaltısına katılan hemşerilerimize teşekkür ederiz.

Haber : Merve GÜLMEZ

2-(18).jpg3-(14).jpg9-(4).jpg10-(2).jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1286 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim