• Aydın18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ASKİ KUŞADASININ SORUNUNU ÇÖZÜYOR
23 Kasım 2016 Çarşamba 17:09

ASKİ KUŞADASININ SORUNUNU ÇÖZÜYOR

Kuşadası halkının daha sağlıklı, kesintisiz ve modern bir alt yapıya kavuşması için, Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel müdürlüğünce içme suyu şebeke yenileme çalışmalarına başlanmıştır.

Kuşadası halkının daha sağlıklı, kesintisiz ve modern bir alt yapıya kavuşması için, Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel müdürlüğünce içme suyu şebeke yenileme çalışmalarına başlanmıştır. Bu kapsamda 3740 mt  560 mm ve 710 mm çapında  D1 ve D2 içme suyu isale  hattının yapımı Aralık ayı içinde gerçekleştirilecek.

2015 yılı içinde açılan 5 adet içme suyu derin kuyularına ilave olarak 2016 yılında 6 adet içme suyu derin kuyusu açılma çalışmaları devam etmektedir. ASKİ Genel müdürlüğünün yapmış olduğu Kuşadası merkez mahalleri ile  Davutlar ve Güzelçamlı mahallelerinin içme suyu şebeke- isale hatlarının proje çalışmaları da hızlı bir şekilde sürdürülmektedir. İçme suyu projelerinin bitmesine müteakip içme suyu şebeke yenileme çalışmalarının ardından Kuşadası halkı daha sağlıklı bir içme suyu şebeke hattına kavuşacaktır.

Özellikle Türkmen, İki çeşmelik, Bayraklı Dede, Kadınlar Denizi ve Hacı Feyzullah mahallelerinde bulunan vatandaşlarımız daha çağdaş, sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna kavuşacaktır.

ASKİ Genel Müdürlüğü olarak kurulduğu günde itibaren bugüne kadar 65.162 metre içme suyu şebeke ve isale hattını yenilemiştir. 2017 yılında  yenileme yapılacak olan içme suyu şebekesi ise 23.240 metredir.

Yapılan tüm bu çalışmalar Kuşadası halkının yıllardır yaşadığı içme suyu şebeke sorununu ortadan kaldırıp, vatandaşlarımızı sağlıklı, çağdaş ve kesintisiz içme suyu kullanmasını sağlayacaktır.

AydınÖzel

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1183 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim