• Aydın10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ATATÜRK’ÜN AYDIN’A GELİŞİNİN YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA BAŞKAN ÖZAKCAN’IN MESAJI
02 Şubat 2018 Cuma 10:18

ATATÜRK’ÜN AYDIN’A GELİŞİNİN YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA BAŞKAN ÖZAKCAN’IN MESAJI

Bugün Aydın için önemli ve onurlu bir gün. Cumhuriyetimizin kurucusu, vatanımızın kurtarıcısı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Aydınımızı Cumhurbaşkanı olarak ziyaret edişinin 87. Yılını kutluyoruz.

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan: “ Bugün Aydın için önemli ve onurlu bir gün. Cumhuriyetimizin kurucusu, vatanımızın kurtarıcısı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Aydınımızı Cumhurbaşkanı olarak ziyaret edişinin 87. Yılını kutluyoruz. Aydın halkı 3 Şubat 1931 tarihinde büyük bir coşku ve heyecan içinde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü karşılamışken bugün de onun kentimize gelişini kutlamanın bahtiyarlığını yaşıyoruz.

Aydın, tarihi boyunca Efeler ve halkıyla birlikte bağımsızlığa olan tutkusu ve işgale karşı direnişi ile hep sembol olmuştur. Biliriz ki Aydın’ın dağlarından havalanan her kuşun kanadında bile özgürlük, mücadele, yiğitlik vardır. Her Aydınlının yüreğinde düşünceleri, başarıları, eserleri, ilke ve devrimleriyle yaşadığı çağı aşan ve her dönemde güncelliğini koruyan büyük bir lider Mustafa Kemal Atatürk, karakterinde de Efelik vardır.

Anadolu’nun ekonomik, siyasi ve kültürel yönden durumunu tespit etmek, Anadolu’daki değişimleri, gelişimleri ve yaşanan sorunları ortadan kaldırmak için çıktığı seyahatlerin arasında Aydın ziyareti de yer aldı.  Kurtuluş Savaşı'nda en çok baskıya, zulme uğrayan şehirlerden biri olan Aydın’a düzenlenen bu ziyaret Aydınlılar için gururun taçlandığı bir gün olmuştur. Milli mücadele yıllarındaki gayret ve başarıları Atatürk tarafından takdir edilen Aydınlılar 87 yıldır taşıdıkları bu gururu, her 3 Şubat günü coşku içerisinde yaşamış ve bundan sonraki 3 Şubatlarda da yaşayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Büyük Önder Atatürk’ün Aydın’a gelişinin 87. Yıldönümünü kutluyor ve Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmet duyguları ile anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1881 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim