• Aydın23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AYDIN, 53. ULUSLARARASI BERLİN TURİZM BORSASI FUARINDA.
11 Mart 2019 Pazartesi 11:45

AYDIN, 53. ULUSLARARASI BERLİN TURİZM BORSASI FUARINDA.

Dünyanın sayılı turizm fuarlarından olan ve bu yıl 53’üncüsü düzenlenen ITB Berlin 2019’da Aydın, tanıtım standıyla yer aldı

Dünyanın sayılı turizm fuarlarından olan ve bu yıl 53’üncüsü düzenlenen ITB Berlin 2019’da Aydın, tanıtım standıyla yer aldı. “Aydin İl Tanıtım Projesi” kapsamında, Aydin Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosunun organize ettiği Aydın tanıtım standında; Aydın Vali Yrd. Mustafa Hulusi ARAT, Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu Koordinatörü Reyhan TÜRKMEN ve Proje Görevlisi Emre ÖZCEYLAN, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Turizm Şube Müdürü Ahmet DEMİR tanıtım faaliyetlerinde görev almıştır.

 

Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu tarafından 2018 yılında hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Aydin İl Tanıtım Projesi’nin önemli bir ayağı da ilimizin yurt içi ve yurt dışı turizm fuarlarında tanıtılmasıdır. 2020 yılında tamamlanacak olan projenin temel hedefi Aydın’ın tarihi, turistik, doğal ve gastronomik niteliklerini ön plana çıkaran ve dijital olanakları kullanan bir tanıtım stratejisi geliştirerek daha fazla yerli ve yabancı turisti Aydın’a çekebilmektir. Berlin’de düzenlenen ITB fuarı projenin amaçlarına ulaşmak için önemli fırsatlardan birisidir. Bu fırsatı iyi değerlendirebilmek adına Valiliğimizin girişimleriyle tüm hazırlıklar tamamlanarak fuara katılım sağlanmıştır.   

 

ITB’deki Aydın tanıtım standında Aydın’a ait tüm turistik unsurların yanında, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından Dünya Miras Listesine kaydedilen Afrodisias Antik Kentinin turizm firmalarının rağbet ettiği bir destinasyona dönüşmesi için çaba sarf edilmektedir.

 

Aydın, taşıdığı kültürel özellikler bakımından son yıllarda Uzak Doğulu turistler tarafından tercih edilen illerden birisidir. Bu nedenle ITB fuarında kültür turizmine önem veren Uzak Doğu turizm acentalarıyla da bağlantılar kurulmuştur.  

 

İlimizin tarihi, turistik ve tarımsal değerlerimizin tanıtıldığı fuar standımızda, Aydın ve ilimiz sınırlarında turistlere hizmet veren çeşitli oteller hakkında farklı dillerde bilgi veren broşür, harita ve diğer tanıtım materyalleri yer almıştır. Standı ziyaret edenlere ise yöresel ürünlerimizden incir ve zeytinyağı ikramı yapılmaktadır.

 

ITB Berlin 2019 Turizm Fuarının açılış gününde yoğun ilgi gören Aydın standımızın en önemli konuğu Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri ERSOY oldu. Vali Yardımcımız Mustafa Hulusi ARAT’tan tanıtım faaliyetleri hakkında bilgiler alan Bakan Mehmet Nuri ERSOY, beğenilerini dile getirerek tanıtım görevlilerimize başarılar diledi.

 

Tanıtım çalışmaları kapsamında TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz BAĞLIKAYA ile Aydın ilinin turizm kapasitesinin geliştirilmesi ve sektör temsilcilerinin istekleriyle ilgili olarak Vali Yrd. Mustafa Hulusi ARAT başkanlığında toplantı yapıldı. 10 Mart 2019 Pazar gününe kadar açık olacak olan fuarda 181 ülkeden 10 bin katılımcı yer alıyor.

Haber : Merve GÜLMEZ

img-20190306-wa0038.jpgimg-20190306-wa0048-(2).jpgimg-20190306-wa0053-(4).jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 836 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim