• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aydın BŞB Engellilere Hediyeler Dağıttı
10 Aralık 2016 Cumartesi 21:27

Aydın BŞB Engellilere Hediyeler Dağıttı

Aydın Kent Meydanı’nda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında çelenk töreni gerçekleştirildi.

Aydın Kent Meydanı’nda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında çelenk töreni gerçekleştirildi.

Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi Başkanı Bayram ÖZEN Aydın Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen Engelliler Günü Çelenk Töreninde konuşma gerçekleştirdi.

Bayram ÖZEN : 1992 Yılında 3 Aralık Dünya Engelliler Günü İlan Edildi

Değerli basın emekçileri ve çok değerli mücadele arkadaşlarım sizlerin de bildiği gibi 3 Aralık tarihi 1992 yılından itibaren Birleşmiş Milletlerce dünya Engelliler Günü olarak tüm dünyada kutlanması kararlaştırıldı.

Bayram ÖZEN : Önümüze Çıkan Engellerin Kaldırılmasını İstiyoruz

3 Aralık tarihini Dünya Engelliler Günü’nün kutlama değil, farkındalık yaratma anlamında yapılacak etkinliklerle toplumsal farkındalığı oluşturmak için etkinlikler düzenlenmesi gerektiğini savunuyoruz. Çünkü kutlama dediğimizde sanki bizlerin körlüğünü, topallığını veya sağırlığını kutlamak gibi algılıyoruz. Bizlerin tek temennisi ve dileği toplumda bizlerin önüne çıkan engellerin kaldırılmasıdır.

Bayram ÖZEN : Konuşmama Yemekte Devam Edeceğim

Burada konuşmamı daha fazla uzatmak istemiyorum zira sizlerin de bildiği gibi hava soğuk. Sizleri bu soğukta daha fazla bekletmek istemiyorum. Yemekte tekrar birlikte olacağız, orada daha detaylı bir şekilde konuşmamı sürdüreceğim. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum, selam ve saygılarımı sunuyorum.

Özlem ÇERÇİOĞLU Engelli Vatandaş İle Dans Etti

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem ÇERÇİOĞLU, Hüseyin GÜL isimli vatandaş ile Engelli Orkestrasının çalmış olduğu Müzik eşliğinde dans etti. Çelenk töreninin ardından Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem ÇERÇİOĞLU engelli vatandaşlar ve yakınlarıyla Turistikpark’ta yemekte buluştu. Yemekten sonra engelli vatandaşlara 28’i tekerlekli, 15’i akülü olmak üzere toplamda 43 adet tekerlekli sandalye hediye etti.

Turistikpark’ta düzenlenen yemekte de konuşan Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi Başkanı Bayram ÖZEN şunları söyledi;

Bayram ÖZEN : Belediye Başkanıma Çok Teşekkür Ediyorum

Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, Aydın Büyükşehir Belediyesinin kıymetli bürokratları, Basınımızın güzide emekçileri, sevgili ve çok kıymetli, çok değerli mücadele arkadaşlarım yoldaşlarım. Hepimizi böyle anlamlı bir günde bir araya getiren Sayın Büyükşehir Belediye Başkan’ıma çok teşekkür ediyorum. Hepiniz hoş geldiniz.

Bayram ÖZEN : 3 Aralık 156 Ülkede Çeşitli Etkinliklerle Anılmakta

Kıymetli arkadaşlarım. Sizlerinde bildiği gibi 3 Aralık tarihi Dünyada Birleşmiş Milletlere bağlı 156 ülkede Dünya Engelliler Günü olarak çeşitli etkinlikler ile çeşitli faaliyet ile anılmakta.

Bayram ÖZEN : Ülkemizde 3 Aralık 2009’da İtibaren Etkinlikler Yapılmakta

1992 yılında Birleşmiş Millet tarafından 3 Aralık tarihini Uluslararası Engelliler Günü olarak kutlanması kararlaştırıldı. Bu alanda Türkiye Cumhuriyeti 29 Ekim 2009 tarihinde Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesini imzalayarak Birleşmiş Milletler Engelli Haklarına bağlı olduğunu Meclis kararı ile gerçekleştirmiş oldu.

Bayram ÖZEN : Engellilerin Annesi Özlem ÇERÇİOĞLU

Ben öncelikle Aydın ilinde biz engellerin Annesi olarak gördüğümüz ve kendisini değerli olarak gördüğümüz Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın bugüne kadar bizler için yapmış olduğu hizmetlerden bahsetmek istiyorum.

Bayram ÖZEN : Özlem Hanım Aydın’ı Engelsiz Hale Getiriyor

Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız 2009 tarihinde Aydın Belediye Başkanı olduğunda 1 veya 1 buçuk ay sonrasında ilgili daire müdürlerine talimat vererek Engelli Sivil Toplum Örgütlerinden oluşan bir komisyon kurulmasını ve Aydın ilini nasıl engelsiz hale getirebiliriz, Engelliler için nasıl yaşanılabilir hale getirebilir noktasında bu komisyonun alacağı kararlar doğrultusunda hareket edilmesi yönünde talimatlar vermiştir.

Bayram ÖZEN : Özlem Hanım Bizim Sorunlarımıza Hep Çözüm Buldu

Akabinde engellilere yönelik akülü araç, tekerlikli sandalye, ortez ve protez ihtiyaçları giderilmiştir. Yine bizleri yaklaşık bir yıl önce 10-16 Mayıs Engelli Haftası öncesinde Sayın Başkanımıza makamında kendi başımdan geçen bir anımı paylaşmıştım. O da şuydu. Özel Halk Otobüslerinin durakta beklediğinde beni gördükleri halde elimde baston olduğu için durmadıklarını kendilerine aktarmıştım. Kendilerinin bu durumdan son derece duygusal yoğunluk yaşandı o görüşmemizde. İlgili bürokratlarına talimat vererek şuanda Aydın da hizmet eden Engellilerin ulaşabilir ve erişebilir Sarı Civcivleri hayata geçirdiler.

Bayram ÖZEN : Sosyal Belediyecilik Budur

Arkadaşlar evet sosyal belediyecilik budur.  Bakın Otobüs noktasında çok çarpıcı örnekler vereceğim. Sizinde bildiği gibi engelliler Ulusal gelirin 10.000’de 28’inden yararlanabiliyorlar. Aydın ilinde de ve Türkiye genelinde de ülkemizin mahfuz kaderidir. Engellilerin istihdam olanaklarının kısıtlı olması ve ekonomik anlamdaki yetersizlikleri bağımsız olmamaları nedeni ile ulaşım ciddi bir problemdi bizim için.

Bayram ÖZEN : Projeler Gerçekleştiriyoruz

Örneğin Söke’den, Nazilli’den, Karpuzlu’dan veya Koçarlı’dan Aydın’a gelmek isteyen bir arkadaşım yol ücretini vererek Aydın’a gelmek zorundaydı. Sarı Civcivler ile bu durum ortadan kalkmış oldu. Bakın bizler projeler gerçekleştiriyoruz. Bilgisayar Kursları gerçekleştiriyoruz. Bu son tarihte gerçekleştirdiğimiz, devam etmekte olan Bilgisayar Kursumuza örneğin Söke’den katılan bir bayan arkadaşımız var. Bu arkadaşımız gözlerini sonradan kaybediyor ve ilk kez Sarı Civcivler sayesinde evinden çıkarak derneğimize gelip Bilgisayar eğitimini alıyor. Bu vesile ile sosyalleşmiş oluyoruz. Bu arkadaşım ve Karpuzludan gelen arkadaşlarımızda var. İlçelerden gelen arkadaşlarımız var.

Bayram ÖZEN : Özlem ÇERÇİOĞLU’ndan Allah Razı Olsun

Özlem ÇERÇİOĞLU bizler için büyük kolaylık sağladı. Allah bir değil bin kere razı olsun. Bu bizim hayatımızı kolaylaştırdı. Biz bu vesile ile hem nitelikli bireyler oluyoruz hem kalifiyeli bireyler haline geliyoruz hem de eğitimlerden, kurslardan faydalanıyoruz. Şehir merkezinde Hastane, Postane gibi herhangi bir işimiz olduğunda bunları gerçekleştirebiliyoruz.

Bayram ÖZEN : Aydın BŞB Resmi Kurumda İşi Olan Engellilere Hizmet Aracı Gönderiyor

Yine çok çarpıcı bir şeyden bahsedeceğim. Türkiye de bir ilk oldu bu. Kamu kurumlarında çalışan engelliler veya özel sektörde çalışan engelliler herhangi resmi bir kurumda işi olan engellilerin işi olduğunda bir gün önceden arayarak Aydın Büyükşehir Belediyesinden randevu talep ederek, işlerinin giderilmesi noktasında Engelli Hizmet Aracını hayata geçirdi.

Bayram ÖZEN : Başkanımızın Desteğiyle Engelsiz Sanat Grubu’nu Kurduk

Bakın yine biz yaklaşık 2 yıl önce bir şeyden bahsetmiştik Sayın Başkan’a. Aydın’da bir ilki gerçekleştirelim demiştik. Engelsiz Sanat Grubu’nu oluşturmak istemiştik. Sayın Başkan her zaman olduğu gibi bunda da bir haysiyet göstererek evet arkadaşlar sanat toplum içindir sözünden hareket ediyorum demiştir. Ben sizin sanat yapabilmeniz için, sanatsal faaliyetlerinizi gerçekleştirebilmeniz için gerekli koşulları oluşturacağım derhal talimatı vererek Aydın’da bugün burada gerçekleştirecek olduğumuz Engelsiz Sanat Grubunu oluşturulmasının önünü açmıştır.

Bayram ÖZEN : Sayın Başkan Bizim İçin Büyük Kıymet ve Değer Arz Ediyor

Bunlar bizler için büyük fırsat ve ben her zaman diyorum. Özlem ÇERÇİOĞLU Sayın Başkan Aydın’da ve Aydın genelinde yerelde tüm toplum, özelde engelliler alanında bizler için büyük kıymet ve değer arz ediyor.

Bayram ÖZEN :Sayın Başkan Bizim Hayatımızı Kolaylaştırıyor

Ben çeşitli yerlerdeki arkadaşlarla da görüşüyorum. Belediye Başkanının makamına gitmeyi bırakın telefon ile görüşmek bile mucize diyen arkadaşlarım var. Sivil Toplum Örgütü temsilcisi olan arkadaşlarım var. Ama biz herhangi bir durumda başımız her ağrıdığın da Sayın Başkana telefonla aradığımızda derhal sorunumuzun çözülmesi noktasında derhal talimatlarını vererek kendileri bizim hayatımızı kolaylaştırıyor.

Bayram ÖZEN : Başkan; “Siz Engelli Değilsiniz, Toplumda Engelleniyorsunuz.” Dedi

Bakın biz kendimizi engelli olarak görmüyoruz. Sayın Başkanda bizleri engelli olarak görmüyor. Sayın Başkan bizim durumumuzu “Siz engelli değilsiniz toplumda engelleniyorsunuz. Yani toplum tarafından önünüze konulan engelleri bende sizlerle birlikte bu mücadele sizlerle omuz vereceğim hep birlikte kaldıracağız” demişti ve hep birlikte Aydın’da Engelsiz bir yaşamın hayata geçirilmesine ön ayak olmuştur.

Bayram ÖZEN :Ulaşım Noktasında Büyük Sıkıntılar Yaşıyorduk

Bugün Engelsiz Sanat Grubunun oluşturulması bizler için büyük bir fırsat. Ulaşım yine öyle. Çünkü ulaşım noktasında bizler gerçekten sıkıntı yaşıyorduk. Biz bir arkadaşımıza; “Gel, biz sana kurs verelim. Bilgisayar veya sanat kursu vermek istiyoruz” dediğimizde eğer ücretli olsaydı inanın kimse gelemezdi.

Bayram ÖZEN : Birey Haline Geldik

Bu salonda yaklaşık benim gördüğüm kadarı ile 300’e yakın bir kalabalık var. Bu kalabalık içerisine ben sormak istiyorum; Kaç tane arkadaşım dilediğinde kendisi ücretini ödeyerek, taksi tutup gidebilir? Mümkün değil . Ama Sayın Başkan İlçeden ilçeye Aydın Şehir Merkezine gidebilmeleri için engelli arkadaşlarımız ve 65 yaş üstü vatandaşlarımıza yönelik ulaşılabilir ve erişebilir Sarı Civcivleri hayata geçirmişlerdir ve bu vesile ile bizler birey haline geliyoruz.

Bayram ÖZEN : Biz Bir Ömür Boyu Sizinleyiz Sayın Başkan

Ben şahsım ve engelli arkadaşlarımız adına Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza bizlere vermiş olduğu değerden dolayı tekrar tekrar teşekkür ediyoruz ve sizlerde bizleri yalnız bırakmıyorsunuz. Sizler bizlere bir adım geliyorsunuz, biz bir ömür boyu sizlerle birlikteyiz Sayın Başkan. Sağ olun Var olun.  Hepinizi Saygı ve Sevgi ile Selamlıyorum. Afiyet olsun arkadaşlar. 

Haber / Fotoğraf : Emrullah TURGUT

_dsc3461.jpg_dsc3464.jpg_dsc3469.jpg_dsc3479.jpg_dsc3491.jpg_dsc3493.jpg_dsc3504.jpg_dsc3512.jpg_dsc3517.jpg_dsc3544.jpg_dsc3554.jpg_dsc3567.jpg_dsc3571.jpg_dsc3575.jpgengelli.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5186 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim