Aydın Büyükşehir Belediyesi Destek Olmadı!
Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet ERDEM; Aydın Büyükşehir Belediyesinin Sultanhisar'da bulunan Çilekçilere Destek olmadığını söyledi.
Aydın Milletvekili Mehmet ERDEM; İncelemeler de bulunmak üzere Sultanhisar'da Gökkale Tarım teknolojik serasını gezen AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem jeotermal enerjinin daha geniş alanlarda kullanılması gerektiğine dikkat çekti. En son teknolojiyle kurulan Gökkale Tarım serayı ısıtacak jeotermal suyu elde edemediği için domates üretimini durdurarak, Çilek üretimi için Arge çalışmalarını hız kesmeden devam ettiriyor.
Domates üretimi için kurulan Gökkale Tarım domates üretimde kullanılacak olan jeotermal ısıtmadan faydalanamadığı için Serada yeni Arge çalışmasıyla, çilek hasadı için çalışmalara hız kesmeden devam ettiriyoruz diyen Şerafettin Bildi “Gökkale ilk kurulduğunda Jeotermal ısıtmadan faydalanarak Sultarhisar da domates üretimi yapmak için tesisleşme yaptık.
Kendimize ait ruhsatlı sahamız mevcut değildi, ama bu süreçte Sultanhisar Belediyesine ait sahadan seramız için jeotermalden faydalanmak istedik. Fakat bir türlü jeotermal suyu temin edemedik; serayı kömürle ısıttık. Aydın Büyükşehir olduktan sonraki süreçte Sultanhisar Belediyesi'ne ait jeotermal saha Aydın Büyükşehir ve Sultanhisar Belediyesinin ortak kurduğu şirkette devredildi. Bu kuyudan ne burası, ne de başka yerler istifade edemiyor. Bu uygulamadan faydalanamadıkları için Gökkale Tarım olarak domates üretimini durduk, Çilek üretimi için Arge çalışması adını vererek farklı bir ürünü bu seralarımızda kullanmaya başladık.
Önümüzdeki günlerde bu Çelikler Holding Sultanhisar'da satın aldığı sahada jeotermal santral kuracak, kendilerinden seramızın ısıtılması için jeotermal su konusunda destek alabiliriz. Gökkale olarak Domates üretimini devam ettirmek istiyoruz, eğer çilekte istenilen verim alınırsa her iki üründe çalışmalarını devam ederiz. Bu işletme jeotermalle ısınmadığı için domatesten bir kazanç elde edememekte.
Gökkale Tarım firmasında 120 kişiye istihdam yapılıyordu. 96 kişi tazminatlarını ödeyerek işten çıkarmak zorunda kaldık. Çilekte böyle bir sera teknolojisi Türkiye de yok, şuan ilk defa Gökkale olarak biz yapmış oluyoruz.
Çilek için bir Arge çalışması olacak, domatesten söktüğümüz yerlere çilek dikimi gerçekleştirdik. Böyle bir tesiste yatırım yaparak çilek dikim hasadını 3 katına çıkarıyoruz. Aralık 15 hasat zamanı Aralık, Ocak, Şubat, Mart aylarında hasat devam edecek. Bunlarda mı ? çilek üretimine girdi diye söylemler içinde olanlar var. Aslında tüccar 12 ay çilek üretimi beklentisi içerisinde, kış ayında tüccar Silifke’ye gidiyor, hasadı oradan alıyor. Bizde tüccarları buraya yönelterek bu hasatların satışını burada yapacağız. Yaz döneminde de satışlar devam etmiş olacak. Bu satışların diğer çilek hasadı yapan arkadaşlara da katkısı olacak.
Çilek konusunda bu kadar büyük bir teknoloji sahasına ihtiyaç duyulmamakta fakat bizler burada öncülük yapmış olacağız ve çilek hasadı yapan arkadaşlarımızın da önü açılmış olacak. Serada çilek üretimi için, yatırım yapacak olan firmalar çoğalacaktır diye, düşünüyorum. Bu işin ticaretini ve ihracatını yapan firmalar var ve bundan sonra çilek denilince dört mevsim Sultanhisar akıllara gelecek. Pazar hareketlilik yaşanacak, Çiftçi, yağmur yağdı, don oldu, sel oldu gibi zorlu kış şartların da dayanıklı seralar ve mahsulün verim kaybı olmadığı için herkes yakın zamanda bu yönde adımlar atacak dedi.”
Gökkale Tarıma ziyaret sırasında Sultanhisar eski Belediye Başkanı Ertegün Ünal AK Parti milletvekili Erdem’e eşlik ederek Gökkale benim dönemimde kuruldu, Sultanhisar için önemli bir yatırım diyerek; “300 dönümlük serada, çilek 100 dönüm üzerinde raflı sistemle bu üretimi yapmış olacak. Toprak kiralama da avantaj, Sultanhisar çiftçisini bu yöne döndürmemiz lazım 5-10 yıl sonra mecburiyetten dönmek zorunda kalacağız. Valiliğimiz elinde sahalar var bunlardan faydalanarak jeotermal den faydalanarak çileğin raf ömrü kısa olduğun için kurutma tesislerine ihtiyacımız var. Aydın BŞB 2500 m2 sera içinde kesme çiçek yaptılar ve bitirdiler. Ellerindeki Jeotermal saha kullanılmadan bekliyor” dedi.
Gökkale Tarım’a ziyaret eden AK Parti Aydın milletvekili Mehmet Erdem ziyaretinden domates yerine çilek üretimi yapılan tesisi ziyaret ederek Şerafettin Bildi işletme son durumuyla alakalı bilgiler aldı. Erdem ziyaretinde şunları kaydetti; “300-400 dönüm üzerinde çilek işleyen arkadaşlarımız serada çilek üretimine geçebilirler. çileğin üretimi kış ayları ile birlikte uzayacak ve pazar olanağı gelişmiş olacak. "Jeotermalimizi istiyoruz" diyerek pankart asanlar, ellerinde jeotermal kaynak olduğu halde ne yapıyorlar. Sultanhisar Belediyesinin aldığı ve daha sonra A.Ş. olarak kurulan şirkette Aydın BŞB ile Sultanhisar Belediyesi ortak, bunlar ne yapıyorlar. Jeotermal ellerinde olmalarına rağmen, elektrik üretmiyorlar, seracılık yapmıyorlar, sağlık turizminde kullanmıyorlar ne yapıyorlar” dedi.
AydınÖzel
- Aytepe Mesire Restaurant’ta 14 Şubat Coşkusu
- İnci Restorant'ta Sürpriz Evlilik Teklifi
- Yılmaz Tilki Nişan Gecesi
- Erzurumlular Derneği Başkanının Mutlu Günü
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- CHP İl Başkanı Hikmet SAATÇİ Açılış Konuşması
- CHP'li Vekil Erdoğan ÖZYALÇIN'ın Konuşması
- CHP li Vekil Gaye USLUER'in Konuşması
- Cem AKBUDAK Koalisyon'un Neden Kurulmadığını Anlattı
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim