• Aydın11 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aydın Odaları Esnaf Odası Başkanlığında 15 Temmuz'u Andı
13 Temmuz 2017 Perşembe 13:05

Aydın Odaları Esnaf Odası Başkanlığında 15 Temmuz'u Andı

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odasında Şehitlerimizi Anma Programı düzenlendi.

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odasında  Şehitlerimizi Anma Programı düzenlendi. Alyans düğün salonunda yapılan programa Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahattin Çetindoğan, AYTO Başkanı Hakan Ülken, AYSO Başkanı Mehmet Yunus Şahin, ATB Meclis Üyesi Ali Çevik ve çok sayıda Oda Başkanı ve Yöneticileri katıldı.
Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selahattin Çetindoğan tüm Oda Başkanları adına yaptığı konuşmasında ''Allaha şükürler olsun ki Milletimiz, cesareti ve ferasetiyle bu belayı bu fitneyi durdurdu.'' diyerek başladı. 
TÜRK HALKI DÜNYAYA ÖRNEK OLMUŞTUR
Selahattin Çetindoğan sözlerine şöyle devam etti; milletimiz demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu. Canı pahasına değerlerini korudu. Bu masadaki kuruluşların tamamı da devletimizin ve milletimizin yanında yer aldı. Başta Sn. Cumhurbaşkanımız olmak üzere gazi meclisimiz, Başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla bir destan yazdık. Haince planlanmış darbe girişimini savuşturan milletimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. 15 Temmuz'da Türkiye en zor demokrasi sınavını büyük başarıyla vermiştir ve demokrasimizin hiç bir kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu herkese göstermiştir. Milletimiz darbeye karşı durarak şunu açık şekilde ilan etmiştir: Türkiye Cumhuriyeti Devletini milleti dışında hiçbir güç yönetemez. Türk halkı bu tavrıyla bütün dünyaya örnek olmuş ve elbette bunun için büyük bir bedel ödemiştir. Darbe girişimine karşı verdiğimiz bu mücadelede 250 vatandaşımız şehit oldu, 2301 vatandaşımız da gazi oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Gazilerimizi şükranla anıyoruz. Milletimiz onları daima minnetle ve rahmetle anacaktır. 
15 TEMMUZ DEMOKRASİNİN SİGORTASIDIR
Dünyada çok az milletin bu bedeli ödediğinin altını çizen Selahattin Çetindoğan Siyasi görüşü farketmeksizin Türkiye’nin geleceğine sahip çıkan 15 Temmuz ruhunun ‘’demokrasinin sigortası’’ olduğuna vurgu yaptı. Bir daha böyle hain girişimlerin yaşanmaması için FETÖ ile mücadelenin her alanda etkin ve kararlı şekilde sürdürülmesini önererek yargı kurumlarının darbecilere ve onların destekçilerine hak ettikleri en ağır cezayı vermesi gerektiğini ve milletimizin vicdanının rahatlatılması gerektiğini hatırlattı. 
DİMDİK AYAKTAYIZ
Çetindoğan en az 15 Temmuz kadar darbe girişiminden sonrasının da ülkemiz açısından zorlu bir süreç olduğunu ve toplumun bu süreçte büyük bir travma yaşadığını düşünmektedir. Öte yandan FETÖ’nün yalan haberlerle ülkemiz aleyhine kampanyalar yürüttüğünü ve ekonomimizin de olumsuz etkilendiğini dile getirdi. Darbeye rağmen bu süreçte ekonomiyi güçlendirecek adımların atıldığını ve ekonomide %5’lik bir büyümeye gidildiğini söyleyen Çetindoğan hala dimdik ayaktayız dedi. 15 Temmuz sonrası toparlanma sürecini tamamladık şimdi rehavete katılmadan yeni bir atılım sürecini başlatmalıyız diyerek ekonomideki yeni hedeflere doğru ilerlememiz gerektiğine işaret etti. Son olarak ülkemizdeki birlik ve beraberliğin bütün sorunları çözmede temel bir dayanak olduğunu vurguladı.
15 Temmuz Şehitleri Anma Töreni, bütün katılımcıların eşliğinde Şehitlerimiz için yapılan dua ile sona erdi.img_8662-002.jpgimg_8659-004.jpgimg_8646-001.jpgimg_8658-002.jpgimg_8676-001.jpgimg_8678-001.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1488 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim