• Aydın23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AYDIN TİCARET BORSASI OLIVTECH FUARINDA YERİNİ ALDI
11 Mart 2019 Pazartesi 12:41

AYDIN TİCARET BORSASI OLIVTECH FUARINDA YERİNİ ALDI

Bu yıl 9. su gerçekleşen Olivtech 2019 “Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarında” Aydın Ticaret Borsası Yerini Aldı.

Bu yıl 9. su gerçekleşen Olivtech 2019 “Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve  Teknolojileri  Fuarında” Aydın Ticaret Borsası Yerini Aldı.

Olivtech 2019 “Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve  Teknolojileri  Fuarına Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A.Bahri Erdel, Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Cengiz Ülgen, Yönetim Kurulu Üyesi Abdülkadir Yıldız ve Cihan Can ile Meclis Üyesi M.Ali Avcu katılım sağladı.

Aydın Ticaret Borsası standında Borsa üyelerinin markalı zeytin, zeytinyağı, zeytinyağlı sabun ürünlerinin  tanıtımının yanı sıra, yerli ve yabancı ziyaretçilere Uluslararası Zeytin  Konseyi (International Olive Council / IOC ) tarafından akredite olan Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli Uzmanları  tarafından  fuar süresince zeytinyağı tadımı yaptırılarak, kaliteli zeytinyağında olması gereken özellikler hakkında bilgiler verildi.

“Türkiye’de kişi başına düşen zeytinyağı tüketiminin ve zeytinyağı markalarının arttırılması gerekiyor”

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur yaptığı açıklamada; Türkiye’de kişi başına düşen zeytinyağı tüketiminin ve zeytinyağı markalarının daha da arttırılması gerektiğini ifade ederek,  zeytinyağı üreticisi beş büyük ülke içinde yer almamıza rağmen,  diğer üretici ülkelerle karşılaştırıldığında, halen kişi başına tüketim miktarı 1,5 -2 kg gibi  son derece düşük seviyededir.  Bu rakam bazı ülkelerde ortalama 22 kg.’a ulaşmaktadır. Ülkemizde zeytinyağı tüketimi, ağırlıklı olarak üretim bölgeleri olan Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgelerinde yoğunlaşmaktadır. İç ve Doğu Anadolu’da  bu oran yok denecek kadar az ve zeytinyağı adı altında başka yağlar tüketilmektedir. Uluslararası Zeytin  Konseyi (International Olive Council / IOC) tarafından akredite olan Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli  uzmanlarımız, fuar süresince tüketicilerle birebir görüşerek, kaliteli zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri, kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgilendirilerek,  tadım kriterleri ve kimyasal özelliklerine gore üstün kalitede olan zeytinyağının tanınırlığını ve bilinirliğini arttırmaya ve kişi başı düşen iç tüketim miktarının artmasına katkıda bulunmuşlardır.  Amacımız  “bilinçli bir tüketici kitlesi oluşturarak, ülkemizde düşük olan zeytinyağı tüketiminin arttırılmasıdır.” İfadelerine yer verdi.

 

OLIVTECH,  Zeytinyağı sektörü adına kıymetli bir fuardır

 Zeytin ve zeytinyağı üretim zincirindeki önemli firmaların katılımcı olduğu, yerli ve yabancı alıcı ve satıcıların bir araya geldiği,  önemli iş bağlantıları yapma imkanı sunan OLIVTECH, fuarı Zeytinyağı sektörü adına kıymetli bir fuardır. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, fuarda yer almaktan mutluluk duyuyoruz. İfadelerine yer verdi.

AYDIN TİCARET BORSASINDA HUBUBATSEKTÖR TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Aydın Ticaret Borsası,  üyelerinin sorunlarına çözüm bulabilmek adına yaptığı sektör toplantılarına devam ediyor.

Aydın Ticaret Borsası; hububat sektöründe faaliyet gösteren üyelerini, ilgili kurum müdürleri ve temsilcileriyle bir araya getirerek sektörün sorunlarını masaya yatırdı.

ATB toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren üyeler, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A. Bahri Erdel, Meclis Başkan Yrd. Ahmet Şenel, Aydın Ticaret Odasını temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Sertuğ Yakan ve Meclis Üyesi Ayhan Atakul, Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, Koçarlı Ziraat Odası, Söke Ziraat Odası, Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi temsilcileri   ve  borsa üyeleri  katılım sağladı.  

Toplantının açış konuşmasını yapan Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A. Bahri Erdel; Sektör temsilcilerimiz ile hububat  sektöründe yaşanan sorunlarımız ve  çözüm önerilerimizi belirlemek adına bir araya geldik. Hububat sektöründe  yaşanan sorunlar ve çözüm yollarının belirlenerek, ilgili kuruluşlara iletileceği toplantımızın  verimli geçmesini temenni ediyorum ifadelerine yer verdi.

Sektör temsilcileri tarafından yaklaşık iki saat süren toplantıda sektöre yönelik  pek çok sorun ve çözüm önerisi kayıt altına alınırken, Aydın Ticaret Borsası tarafından oluşturulan raporun üst mercilerine sunulacağı belirtildi.

Haber : Merve GÜLMEZ

dsc03987-(1280x718).jpgimg-20190308-wa0026.jpgimg-20190308-wa0030.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 990 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim