• Aydın17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AYDIN TİCARET BORSASI’NDA ETKİN İLETİŞİM BECERİLERİ VE ETKİLEYİCİ KONUŞMA İLE BAŞARILI İLETİŞİM EĞİTİMİ VERİLDİ
13 Kasım 2018 Salı 10:45

AYDIN TİCARET BORSASI’NDA ETKİN İLETİŞİM BECERİLERİ VE ETKİLEYİCİ KONUŞMA İLE BAŞARILI İLETİŞİM EĞİTİMİ VERİLDİ

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül Ticaret Bakanlığı’nın bütçesinin tartışıldığı Plan ve Bütçe Komisyonunda, Aydın’ın bu alandaki sorunlarını dile dile getirdi.

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül Ticaret Bakanlığı’nın bütçesinin tartışıldığı Plan ve Bütçe Komisyonunda, Aydın’ın bu alandaki sorunlarını dile dile getirdi.

 

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a Aydın’a yapılan devlet teşvikinin yeteri kadar yapılmadığını söyleyen CHP’li Bülbül, “Aydın teşvik bölgesi olarak birçok ile göre geride. Devlet teşviki çok sınırlı. Bunun bir an önce gözden geçirilmesi gerekiyor. Bu çerçevede çalışma yapılırsa Aydın’daki iş adamları da memnun olacak” dedi.

Bülbül, Aydın’ın ilçelerinde birçok yatırımcı olmasına rağmen sanayi alanının yetersiz olduğunu da söyledi ve bu nedenden dolayı iş adamlarının da yatırım yapamadığının altını çizdi. Bülbül ayrıca, Bozdoğan ilçesindeki mermer işletmelerinin ihtisas organize sanayi bölgesindeki sorunlardan bahsederek, Bakanlığın bu konu hakkında çalışma yapmasını talep etti.

 

“ŞİRKET KURULUŞLARI İÇİN NOTERLER DEVREYE GİRMELİ”

Ticaret Sicili Müdürlüklerinin şirket kuruluşlarında tek temas noktası hâlinde getirilmesini de eleştiren Bülbül, “Bu düzenleme kolaylık sağlansın diye yapıldı ancak fiili durumda böyle olmuyor. Ticaret sicilleri her yerde yok, sayı olarak az, insan sayısı az. Noterler bin 931 yerde var, 15 bin kişi çalışıyor, ulaşılabilme imkânları daha basit. Bir de bu işlemler hukuki işlemler, hukuki güvenlik işlemleri. Hukuki güvenlik işlemlerini hukukçulara yaptırmanın daha doğru olacağını düşünüyorum. Bir de Ticaret Sicil Müdürlükleri bu işlemleri yaparken bir standartları yok. Noterlerde bu işlemler 280 liraya yapılıyordu. Şimdi bu standart farklı farklı ücretlendirmelerle oluyor. Bu nedenle işlemlerin noterlerle birlikte yapılmasının, şirket kuruluşlarında noterlerin devlere girmesinin, daha kolay ve maliyetin daha düşük olacağı kanaatindeyim. Bu hususa ilişkin yeni bir düzenleme yapılmalı” dedi.

 

“ODA ÜYELERİNİN KREDİ BORÇLARI YAPILANDIRILSIN”

Reel sektörün bankalara verdiği teminatların gerçek değerin çok altında değerlere tabi tutulduğunu belirten Bülbül, “Bu da teminat yetersizliğine yol açıyor. Bankalar, reel sektöre tanımladıkları limitleri işletmelerde bir finansman risk olmamasına rağmen tek taraflı olarak aşağıya çekiyor ve finansmana ulaşım zorlaşıyor. Yatırımcılarımız; bankaların, bir firmanın bir kredisini kapatıp rehin ve ipotek terkini istendiğinde varsa başkaca kredilerin de ödemelerini isteyip zorluk çıkardıklarını belirtiyor. Bunların çözümüyse basit. Finansa erişim konusunda zorlukların atlatılması için çözüm üretmek gerekiyor; pos cihazlarında komisyonların makul seviyelere çekilmesi ve faiz oranlarının düşürülmesi gerekiyor ve oda üyelerinin kullandıkları kredi borçlarının ötelenmesi ve yapılandırılması konusunda bir çalışma gerekiyor” şeklinde konuştu.

Haber : Merve GÜLMEZ

chp-aydin-mv.-suleyman-bulbul-001.jpeg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 804 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim