• Aydın16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aydınca Söyleşiler Etkinliğimize ilişkin bilgiler
10 Aralık 2018 Pazartesi 11:44

Aydınca Söyleşiler Etkinliğimize ilişkin bilgiler

Ankara’da faaliyet gösteren Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği oluşturduğumuz Aydın Gelecek Akademisi altındaki Aydınca Söyleşiler etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Ankara’da faaliyet gösteren Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği oluşturduğumuz Aydın Gelecek Akademisi altındaki Aydınca Söyleşiler etkinliğimizi gerçekleştirdik.

 

 

Derneğimiz bünyesinde hemşerilerimizin bilgi beceri ve donanımlarını artırmak amacıyla oluşturduğumuz Aydın Gelecek Akademisi altında gerçekleştirdiğimiz Aydınca Söyleşiler etkinliğimizin bu haftaki konuğu Sayın Mustafa Savaş oldu. 05.12.2018 Çarşamba günü saat 19:00 da gerçekleşen etkinliğimize gençlerimiz ve yönetim kurulu üyelerimiz katıldı.

 

Aydınca Söyleşiler etkinliğimizde söz alan Dernek Başkanımız Sayın Halil Apaydın yaptığı konuşmada milletvekilimiz Sayın Mustafa Savaşı derneğimizde gençlerle söyleşi de ağırlamaktan mutlu olduklarını, bu toplantıyı gençlerimizin kişisel gelişimlerini katkıda bulunmak amacıyla düzenlediklerini ifade etti. Sayın Apaydın konuşmasının devamında öğrencilerimizin burs ihtiyaçlarının karşılaşması için çalışma yaptıklarını bu yıl 28 öğrenciye burs verebildiklerini, geçen yıla göre burs alan öğrenci sayımızı %100 artırdıklarını, inşallah önümüzdeki yıllarda bu sayının daha da artmasını temenni ettiklerini söyledi. Sayın Apaydın konuşmasının devamında burs kampanyamıza destek olan hemşerilerimizin ve burs alan öğrencilerimizin isimlerini yardımseverliğin mahremiyeti gereği açıklamadıklarını, sadece yönetim kurulumuzun bu konuda bilgisi olduğunu, bu kampanyamıza destek olan herkesi teşekkür ettiğini söyledi.

 

Sayın Apaydın konuşmasının devamında, bugün yapmış olduğunuz toplantının amacının gençlerimize bilgi ve tecrübe aktarımının sağlanması olarak özetlenebileceğini, bu etkinliğimizi Aydınca Söyleşiler olarak tanımladıklarını, bu etkinlikte milletvekillerimiz, bürokrasi ve iş dünyasında yetişmiş hemşerilerimizin bilgi ve tecrübelerinden gençlerimizin istifade etmelerini sağlamaya çalıştıklarını, bu dönemin ilk toplantısını TBMM KİT Komisyonu Başkanı milletvekilimiz Sayın Mustafa Savaş ile gerçekleştirdiklerini ifade ederek sözü milletvekilimiz Sayın Mustafa Savaşa bıraktı.

 

Milletvekilimiz Sayın Mustafa Savaş yaptığı konuşmada, gençlerimizle dernekte olmaktan mutlu olduğunu, kalabalık bir öğrenci grubunu görmekten memnun olduğunu ifade ederek, bu toplantıyı hazırlayan dernek başkanı ve yönetimine teşekkür etti. Sayın Savaş konuşmasının devamında okuduğu okullar, çalıştığı kurumlar, okul yıllarındaki hedefleri, çalışma hayatında başardıkları hakkında bilgiler verdi.

 

Sayın Savaş konuşmasının devamında gençlerimizin, girişimci ruhlarını geliştirmeleri gerektiğini, herkesin bir hedefinin olması gerektiğini, hayal kurmaktan korkmamaları gerektiğini, ne iş yaparsanız o işi en iyi yapmaya çalışmaları gerektiğini ifade etti. Sayın Savaş konuşmasının devamında en az bir dili çok iyi bilmeleri gerektiğini, ikinci bir dil daha öğrenmeleri gerektiğini, ehliyetlerinin olması gerektiğini, bir enstrüman çalabilmeleri gerektiğini, herkesin kendisine özgü hobilerinin olması gerektiğini, hayatta ne istediğimizin değil, ne istemediğimizi bilmenin önemli olduğunu ifade etti.

 

Sayın Savaş konuşmasının devamında eskiden büyük balık küçük balığı yutar deniyordu ancak şimdi hızlı olanın yavaş olanı geride bıraktığı bir dünyada yaşadıklarını, bu nedenle dünyadaki gelişmeleri takip etmeleri gerektiğini, bu gelişmelerin gerisinde kalmamak için çok çalışmak ve çok okumak gerektiğini çalışmadan başarılı olunamayacağını, zamanın ruhunu iyi anlamamız ve kavramamız gerektiğini, rekabete hazır olmamız gerektiğini, aksi takdirde başarılı olunamayacağını, öğrencilerimizin master konusunda bir işe başladıktan sonra master planlamaları gerektiğini düşüncelerini geliştirmek için saçmalamaktan korkmamaları gerektiğini ifade etti.

 

Sayın Savaş öğrencilerimizden gelen soruları da içtenlikle cevapladı. Sayın Savaş sorulan sorular ve Aydın ile ilgili olarak; Aydının daha yaşanabilir bir kent olması gerektiğini, tarih, turizm, tarım, termal konularında daha çok çalışılması gerektiğini, bu konuda çalışmalar yaptıklarını, kadın girişimcilerin elde ettiği ürünlerin pazarlanması ile ilgili tarım kredi kooperatifleri ile anlaştıklarını bu anlaşmanın Aydınlı kadın girişimcilere büyük katkı sağlayacağını, denizli otoban yolunun en kısa sürede yapımına başlayacağını, Aydın İzmir arası hızlı tren hattı kurulması için çalıştıklarını bu durumunda en kısa sürede çözüleceğini inandığını, Aydın içindeki mevcut Adnan Menderes stadyumunun taşınması gerektiğini, mevcut alanın altında otopark olan millet bahçesi olarak değerlendirilmesi gerektiğini, Aydınsporumuzun eski başarılı günlerine dönmesi için destek verdiklerini ifade etti.

 

Milletvekilimiz Sayın Mustafa Savaşın konuk olduğu Aydınca Söyleşiler etkinliğimiz saat 20:30 da milletvekilimiz Sayın Mustafa Savaşın ayrılması ile sona erdi. Aydınca Söyleşiler etkinliğimizin konuğu Sayın Mustafa Savaşı katılımından dolayı teşekkür ederiz.

 

Yönetim kurulu a.

 

Halil Apaydın

Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği,

Genel Başkanı

Ankara

05332662309

Haber : Helin ÖDEN

2-(8).jpg3-(6).jpg4-(3).jpg5-(5).jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 853 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim