• Aydın21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aydında Akademiden Sanat katkıları ile kadınlara yönelik "Korkma iyi bir annesin" konferansını düzenledi.
18 Şubat 2019 Pazartesi 17:46

Aydında Akademiden Sanat katkıları ile kadınlara yönelik "Korkma iyi bir annesin" konferansını düzenledi.

Aydın Lider okulları konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal, kadınlara yönelik "Korkma iyi bir annesin" mesajını içeren konferans verdi.

Aydın Lider okulları konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal, kadınlara yönelik "Korkma iyi bir annesin" mesajını içeren konferans verdi. Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal, çocuk sahibi olmak isteyenlere, annelere, anne adaylarına, çocuk yetiştirmek ile ilgili pratik bilgiler verirken, konferansa gösterilen ilgi de gözlerden kaçmadı. İyi bir anne olmanın altın kurallarından bahseden Akademisyen Anne Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal, konferansına "Annelik bir sanat mıdır?" diye başladı. Annelerin bebeklerine yüz mimikleri ile yansıttıkları güven duygusundan bahseden saniye Bencik Kangal, çocukların somut algılamalarının ise 6 aydan sonra başladığından bahsetti. Katılımcıların dikkatle dinlediği Akademisyen Anne, 0-2 yaş aralığındaki çocuklara 45 dakikadan fazla tablet, telefon ve televizyon izletmemeleri konusunda uyarılarda bulundu. Anne baba ilişkilerinin de çocukların gelişiminde büyük etken olduğunu belirten Saniye Bencik Kangal salonda bulunan izleyicilerle aktif bir şekilde söyleşisini gerçekleştirdi.

Akademiden Sanatın katkıları ile düzenlenen programda emeği bulunan Adem Toy ve Tuncay Er'e teşekkür ederken konferans sonrasında dağıtılmak üzere kendisinin yazdığı "Korkma İyi Bir Annesin"  kitaplarını getirten Germencik Belediye Başkanı ve Efeler Belediye Başkan adayı Ümmet AKIN a da her alanda kadınları önemseyen projelerle çalışmalarına hızla devam ettiği için ayrıca teşekkür etti.  Saniye Bencik Kangal'a Konferansın sonunda çiçek takdim edilirken Kangal, izleyicilere dağıtılan kitapları da imzalamayı ihmal etmedi.

Akademiden Sanat kulübü 'nün kurucularından Adem Toy program sonunda yaptığı konuşma ile sanatın her dalında olacaklarını bir kez daha ifade ederek "Yaklaşık 2 yıldır bu anlayış ile çalıştık ve çalışıyoruz. Böylelikle kadınlarımıza da pozitif ayırımcılık yaparak değerli hocamızı sizlerle buluşturarak geleceğimiz olan evlatlarımızın gelişimlerinde ve yetiştirilmesinde katkımız olsun istedik. Anneler ve anne adaylarına yönelik etkinliklerimizi sürdürmeye Akademiden Sanat olarak yine devam edeceğiz" dedi.

Haber : Helin ÖDEN

_dsc0140.jpg_dsc0155.jpg_dsc0191.jpg_dsc0217.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 989 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim