• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
- AYDIN’DA TAMAMLANAMAYAN PROJELER BÜTÇE KOMİSYONU’NUN GÜNDEMİNDE
06 Kasım 2018 Salı 12:54

- AYDIN’DA TAMAMLANAMAYAN PROJELER BÜTÇE KOMİSYONU’NUN GÜNDEMİNDE

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada Aydın’ın ulaştırma ve altyapı açısından yaşadığı sorunları dile getirerek, Aydınlıların yıllardır beklediği Aydın Çıldır Havalimanı, Aydın-Denizli Otoyolu

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada Aydın’ın ulaştırma ve altyapı açısından yaşadığı sorunları dile getirerek, Aydınlıların yıllardır beklediği Aydın Çıldır Havalimanı, Aydın-Denizli Otoyolu ve İzmir-Aydın Hızlı Tren Hattı gibi yatırımların bir an önce tamamlanarak Aydın halkının kullanımına sunulması çağrısı yaptı.

Aydın Milletvekili Sezgin, Aydın için uzun yıllardan beri konuşulan havalimanı projesinde hiçbir ilerleme kaydedilemediğini vurgulayarak, Aydın Ticaret Odası başta olmak üzere çeşitli kurumların raporlarına göre Aydın Çıldır Havalimanı’nın hem fizibil hem rantabl bir proje olduğunu belirtti.

İzmir-Aydın Hızlı Tren Hattı konusuna da değinen Aydın Sezgin, “Aydın'ın ısrarla beklediği bir diğer yatırım ise hızlı tren projesidir. Demir yolu tarihimizin ilk hattı biliyorsunuz İzmir-Aydın demiryoludur ve bugün tam anlamıyla teknoloji açısından çağ dışıdır” dedi.

Sezgin ayrıca, Aydın-Denizli Otoyolu Projesi ihalesinin de art arda ertelenmesini eleştirerek, projenin geçiştirildiğine ve Aydın halkının oyalandığına vurgu yaptı. Aydın Sezgin, “ihale geçtiğimiz ay 3'üncü defa ertelenmiştir, uzun yıllardır gündemde olmasına rağmen henüz adım atılamamıştır. Ekonomimizin mevcut şartlarında bu projenin broşürde belirttiğiniz yöntemlerle gerçekleştirilebileceğine sahiden inanıyor musunuz Sayın Bakan?” şeklinde konuştu.

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, muhtelif seçim dönemlerinde Ak Parti tarafından vadedilen bu üç önemli proje konusunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın görüşlerini ve bakanlığın yapmayı planladığı çalışmaların açıklanmasını talep ettiğini sözlerine ekledi. Bakan Turhan, soruların ardından yaptığı konuşmada Sezgin’in sorularına yanıt vermedi ve Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısı Aydın’ın sorunlarına değinilmeden sona erdi. 

Haber : Merve GÜLMEZ

aas-(5).jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 882 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim