• Aydın24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aydınlanıyorum semineri
17 Aralık 2018 Pazartesi 09:47

Aydınlanıyorum semineri

Derneğimiz bünyesinde hemşerilerimizin bilgi beceri ve donanımlarını artırmak amacıyla oluşturduğumuz Aydın Gelecek Akademisi altında akranların birbirleri ile eğitimi olarak tanımladığımız bu dönemin ilk Aydın'lanıyorum seminerini 15.12.2018 Cumartesi gü

Derneğimiz bünyesinde hemşerilerimizin bilgi beceri ve donanımlarını artırmak amacıyla oluşturduğumuz Aydın Gelecek Akademisi altında akranların birbirleri ile eğitimi olarak tanımladığımız bu dönemin ilk Aydın'lanıyorum seminerini 15.12.2018 Cumartesi günü dernek merkezimizde yapıldı. Saat 18:30'da başlayan Aydın'lanıyorum seminerine, "Etkili Sunum Teknikleri" konusuyla Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesinden yeni mezun olan hemşerimiz Sayın Levent Döndü tarafından gerçekleştirildi. Dernekte gerçekleştirdiğimiz Aydın'lanıyorum seminerine Dernek Başkanımız Sayın Halil Apaydın, derneğimizin yönetim kurulu üyeleri, gençlik komitesi üyelerinin yanı sıra 15 üniversite öğrencisi katıldı.

 

Aydın'lanıyorum etkinliğimizin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanımız Halil Apaydın, Aydın Gelecek Akademisi altında gerçekleştirdiğimiz Aydın'lanıyorum seminerlerinde, gençlerimizin konuşmacı olduğunu ve hazırladıkları konuyu akranlarına anlatacaklarını, bu semineriler gençlerimizin bir konuyu hazırlama ve anlatma kabiliyetlerinin gelişmesi ve toplum önünde konuşma alışkanlığının kazandırılmasını sağlamak amacıyla planladıklarını, bu seminere gençlerimizin katılımından memnun olduğunu, bu seminerlerin gençlerimizin kişisel gelişimine katkı sağlayacağına inandığını, geçen dönem 3 tane Aydın'lanıyorum semineri düzenlediklerini, önümüzdeki günlerde öğrencilerimizin konuşmacı olduğu bu seminerlere devam edeceklerini söyleyerek sunumu hazırlayan Sayın Levent Döndü'ye, organizasyonu gerçekleştiren gençlik komitesine ve katılımcı gençlerimize teşekkür etti.

 

Sayın Halil Apaydın'ın konuşmasından sonra Levent Döndü sunumunu gerçekleştirdi. Sayın Levent Döndü sunumunda; sunum nedir, hayatımızda sunumların yeri, kötü bir sunum nasıl ortaya çıkar, sunum hazırlama aşamaları, slayt hazırlama teknikleri, etkili bir sunum nasıl ortaya çıkar konu başlıkları altında konularını değindi.

 

Sayın Levent Döndü konuşmasında hayatımızda her zaman toplum önünde konuşma yapabileceğimizi, bu konuşma veya sunumlarda karşılaşabileceğimiz olumsuzluklara hazırlı olabilmek amacıyla dernek bünyesinde yapılan bu seminerlerin önemli olduğunu, sunum yapmadan önce konuşmacının anlatacak olduğu konuyu hazırlanması gerektiğini, sunum yapacak olduğu topluluğu tanıması gerektiğini ve o topluluğa uygun sunum hazırlaması gerektiğini, sunum yapacak olduğu salonu kontrol etmesi gerektiğini, sunum sırasında teknolojiden faydalanılması gerektiğini, sunumu başlarken ve biterken dinleyici de iyi izlenim bırakması gerektiğini, sunumda olumsuz bir giriş yapılmaması gerektiğini, sunumda kullanılacak olan harflerin büyüklüğü, satır sayısı, başlıklar, renk uyumlarına dikkat edilmesi gerektiğini, sunumda dinleyiciden geri bildirim alması gerektiğini, dinleyicilerle göz teması kurması gerektiğini, sunum süresini dikkat etmek gerektiğini, sunum sırasında kıyafete dikkat etmek gerektiğini örnekler vererek anlattı.

 

Sayın Levent Döndü'nün sunumundan sonra dinleyiciler tarafından sunumun eksik ve doğru olan kısımları dinleyiciler tarafından değerlendirildi. Yaklaşık 1 saat süren sunumun ardından Gençlik Komitesi Başkanı Sayın Volkan Toker ve sunumu yapan Sayın Levent Döndü'nün doğum günü olması sebebiyle arkadaşları tarafından doğum günü kutlaması yapıldı. Sunumun ardında gençlerimiz birlikte sinema filmi izlediler. Aydın Gelecek Akademisi altında gerçekleştirdiğimiz Aydın'lanıyorum semineri kapsamında sunumu gerçekleştiren Sayın Levent Döndü'ye, organizasyonu gerçekleştiren gençlik komitemize ve katılımcılara teşekkür ederiz.

Haber : Helin ÖDEN

1-(11).jpg2-(9).jpg3-(8).jpg5-(6).jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 810 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim