• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AYSO BASIN TOPLANTISI
20 Temmuz 2017 Perşembe 13:56

AYSO BASIN TOPLANTISI

Bugün sabah saatlerinde gerçekleştirilen basın toplantısında Aydın Sanayi Odası (AYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, diğer kurul üyeleriyle birlikte 2015 – 2017 yıllarındaki faaliyetlerinin değerlendirmesini yaptı

Bugün sabah saatlerinde gerçekleştirilen basın toplantısında Aydın Sanayi Odası (AYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, diğer kurul üyeleriyle birlikte 2015 – 2017 yıllarındaki faaliyetlerinin değerlendirmesini yaptı.

Toplantıya,  AYSO Meclis Başkanı ve Ortaklar OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Çerçioğlu, AYSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Merve Altıntaş, Salih Fahlioğulları, Yönetim Kurulu Üyeleri Sinan Yılmaz, Ahmet Günver, Nuri Öner, Mehmet Küçük, Levent Candal ve Meclis Başkan Yardımcısı Sermin Kırıcı da katılımlarını sağladı.

Sayın Şahin sözlerine “Mayıs 2017 itibariyle AYSO’daki 2013 – 17 dönemine ait 4 yılı tamamlamış olduk. Göreve başladığımızda 775 olan üye sayımız, şimdi 1012 olmuştur. Dört yıl içinde 315 üye kaydı yapılmış 78 üyemizin kaydı silinmiştir. Dönemimizde öncelikli hedefimiz 1000 sanayici üyemize ulaşmaktı ve biz bunu başardık.” diyerek başladı.

AYSER Projesi Üç Ay İçinde Tamamlanacak

Aydın ekonomisine yön verecek projelerden birisi olan AYSER’in çalışmaları hala devam etmekte. Fizibilite raporunun Kalkınma Bankası tarafından hazırlandığını belirten Şahin, “Çalışmalarımıza bölgemizdeki faal Serbest Bölgeleri ziyaret ederek devam ediyoruz. Haziran ayı içerisinde protokolü yapıldı, Üç ay içinde tamamlanacak. AYSER alanı, sınırları ve harita çalışmalarını tamamlayarak Ekonomi Bakanlığı’na gönderdik. Onlarda çalışmalarını yapıyorlar.” dedi.

İlave İstihdamda Aydın İkinci Sırada

Sayın Şahin, “Bölgemizde firma başına sağlanan ilave istihdam da, Aydın ilimiz 1,1 ile ikinci sıradadır. İlimizde 2017 Ocak – Haziran ayları arasında yaklaşık 77.000 işe giriş, 52.500 İşten çıkış olmuştur. Artı İstihdam olarak 24.500 kişi istihdam edilmiştir. Bu istihdamın yaklaşık 12.000’i İŞKUR vasıtasıyla olmuştur. Bu başarılı çalışmaları sebebi ile Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne teşekkür ederim.” dedi.

ASTİM OSB İle Birlikte Çalışacağız

Konuşmasında hem ASTİM OSB’nin hem de AYSO’nun yeni hizmet binasına ihtiyacı olduğunu söyleyen Şahin, Eski Vali Ömer Faruk Koçak Başkanlığında yaptıkları Müteşebbis Heyet Toplantısında ASTİM OSB ile AYSO olarak aynı alanda hizmet binalarının yapımı için karar aldıklarını belirtti.

Son olarak 2016 yılında ülkemize haince yapılan darbe girişimine değinen Başkan Mehmet Yunus Şahin “15 Temmuz’da Türkiye, en zor demokrasi sınavını büyük başarıyla vermiştir. Kaynağı ne olursa olsun darbe ve terör bir insanlık suçudur. Ancak birlikte çalışırsak daha iyi bir gelecek inşa edebiliriz. Şimdi yeni bir atılım sürecini başlatmamız gerekiyor. Büyümede, istihdamda, ihracatta yeni rekorlar kırmalıyız. Vatandaşlarımızın refah seviyesini daha da arttırmalı, demokratik kazanımlarımızı güçlendirerek ileriye taşımalıyız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni milletin iradesi dışında hiçbir güç yönetemez. Biz bu ülkenin geleceğinden umutluyuz.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1118 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim