• Aydın26 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAKKALLAR ODASI ATATÜRK İÇİN LOKMA DÖKTÜRDÜ
10 Kasım 2016 Perşembe 17:32

BAKKALLAR ODASI ATATÜRK İÇİN LOKMA DÖKTÜRDÜ

Aydın Bakkallar Odası 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü vesilesiyle Aydın Sevgi yolunda lokma döktürdü.

Aydın Bakkallar Odası 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü vesilesiyle Aydın Sevgi yolunda lokma döktürdü. 

Lokma etkinliğine Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkanı Selahattin Çetindoğan, Aydın Esnaf Odaları Eski Başkanı Hulusi AKŞİT ve çok sayıda oda başkanı katıldı.

Etkinlikte konuşma yapan Aydın Bakkallar Odası Başkanı İlyas SEÇKİN ; 

Değerli esnaf arkadaşlar, değerli Aydınlılar.

Türk milletinin yetiştirdiği en büyük liderlerinden biri olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Ebediyete uğurlayışımızın 78. yıl dönümünde her geçen gün artan saygı, özlem ve minnetle anıyoruz. Şüphesiz ki, onun ve silah arkadaşlarının üstün başarıları ile Türkiye Cumhuriyeti kurulmuş ve adını tüm dünyaya duyurmuştur. Onun Kurtuluş mücadelesi sonrasında gerçekleştirdiği yenilikler ile bugünkü çağdaş toplum yapısı oluşmuştur.

Aramızdan ayrılışının üzerinden geçen her yıl Mustafa Kemal'e duyduğumuz hayranlığı, özlemi ve sevgiyi bir kat daha artırırken Ülkemizin ve ulusumuzun bugün karşılaştığı bölgesel ve küresel sorunlar karşısında O'na ve O'nun düşünce sistemine ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu daha da iyi anlıyoruz.

Bize düşen, Atatürk'ün bizlere yüklediği sorumlulukları ve gösterdiği hedeflere ulaşmak için var gücümüzle çalışmaktır. Ülkemizi, içinde bulunduğu sıkıntılı durumdan, yine Büyük Türk milletinin azim ve kararlılığı kurtaracaktır.

Gazi Mustafa Kemal bu milletin gönlünde yer edilmiş bir devlet adamıdır.

Yaptıklarıyla, bıraktığı eserleriyle de asla unutulmayacaktır. 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk haftasının büyük kurtarıcımızın düşüncelerini daha iyi anlamak için fırsata dönüşmesini temenni ediyor, vatanımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi bir kez daha minnetle anıyoruz.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu eşsiz vatan uğruna şehit olanların ruhları şad olsun.

Ayrıca Armada Gıda Cemal KAYA, Gelişim Gıda Abdullah Sefa YÜKSEL, Ümit KARASABAN, Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu ve Efeler Belediye Başkanımız Mesut Özakcan'a etkinliklerimize verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkürlerimizi sunuyoruz dedi.

Ayrıca Aydın Bakkallar Odası Başkan Vekili İbrahim ERTEKİN de bir açıklama yaptı ve şunları söyledi.                                                            

            DEĞERLİ ESNAF KARDEŞLERİM, DEĞERLİ AYDINLILAR  

Milletimizin var olmasını sağlayan büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 78 inci yılını yâd ediyoruz. Kurtuluş mücadelesi ile yok olmak üzere olan bir milleti ayağa kaldıran, o Milletin günümüzün Çağdaş ülkelerinden birisi olmasını sağlayan büyük önderimizin aramızdan ayrılışının 78 inci yılında böyle bir etkinlik düzenlemek odamıza gurur vermektedir.

Atatürk çeşitli vesilelerle esnafın ülke ve millet için önemini sürekli olarak vurgulamıştır.

Atatürk 1932 yılında; Eğer tüccarlar bizden olmazsa, milli servetinin önemli bir kısmı şimdiye kadar olduğu gibi yine yabancılarda kalacaktır Onun için Milli ticaretimizi yükseltmek zorundasınız."

Atatürk 1923 yılında ; "Siyasal, askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsunlar, ekonomik zaferlerle taçlandırılmazlarsa meydana gelen zaferler devamlı olamaz, az zamanda söner."

Atatürk İzmir İktisat Kongresi açılış konuşmasında ise ; "Arkadaşlar! Sizler doğrudan doğruya milletimizi oluşturan halk sınıflarının içinden geliyorsunuz ve onlar tarafından seçilmiş olarak geliyorsunuz bu itibarla memleketimizin, milletimizin halini gereksinimini ve milletimizin emellerini ve elemlerini herkesten daha iyi biliyorsunuz. Sizin söyleyeceğiniz sözler, alınması gerektiğini söyleyeceğiniz önlemler, doğrudan doğruya halkın dilinden söylenmiş gibi kabul olunur. Bu, ne büyük Yanılmazlıklara sahiptir; zira Halkın Sesi hakkın sesidir." Diyerek esnafın ülkemiz için önemini vurgulamıştır.

Bu vesile ile başta büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun dedi.

Haber / Fotoğraf : Muhammet MUTLU

manset.jpg_dsc2061.jpg_dsc2056.jpg_dsc2052.jpg_dsc2046.jpg_dsc2038.jpg_dsc2035.jpg_dsc2029.jpg_dsc2024.jpg_dsc2021.jpg_dsc2019.jpg_dsc2012.jpg_dsc2001.jpg_dsc1997.jpg

                                                                                             

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1705 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim