• Aydın5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BARBAROS BULVARI’NIN PALMİYELERİ ARTIK ADAGÖL’Ü SÜSLEYECEK
16 Şubat 2021 Salı 16:51

BARBAROS BULVARI’NIN PALMİYELERİ ARTIK ADAGÖL’Ü SÜSLEYECEK

Kuşadası Belediyesi tarafından kentin turistik çarşılarında başlatılan alt ve üst yapıyı yenileme çalışmaları kapsamında Barbaros Hayrettin Paşa Bulvarı’ndan sökülen palmiye ağaçları bundan böyle Adagöl Mesire Alanını süsleyecek.

Kuşadası Belediyesi tarafından kentin turistik çarşılarında başlatılan alt ve üst yapıyı yenileme çalışmaları kapsamında Barbaros Hayrettin Paşa Bulvarı’ndan sökülen palmiye ağaçları bundan böyle Adagöl Mesire Alanını süsleyecek. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Barbaros Hayrettin Paşa Bulvarı’ndan sökülerek Adagöl’e taşınmaya başlanan ağaçların yerine ise 48 adet genç palmiye ağacı dikilecek.

Kentin turistik çarşılarında yenileme çalışmalarını aralıksız sürdüren Kuşadası Belediyesi, Barbaros Hayrettin Paşa Bulvarı’nda bulunan palmiyeleri yeni yerlerine taşımaya başladı. Çok uzun olmaları nedeniyle bakım işlemleri sırasında büyük zorluk yaşanan ve alt yapı çalışmalarının gerçekleşebilmesi için sökülmesi gereken 13 palmiye ağacı, çevre düzenleme çalışmaları devam etmekte olan Adagöl Mesire Alanı’na taşınarak toprakla buluşturulmaya başlandı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından özel söküm makineleri aracılığıyla büyük bir hassasiyetle yerlerinden sökülen 20-25 yaşındaki palmiyeler, Adagöl’e taşınarak belirlenen noktalara dikiliyor. Ağaçların yeni yerlerine adaptasyonu için gerekli önlemleri alan ekipler, palmiyelerin dışında 2 adet limoni selvisi, 2 adet leylandi, 3 adet feniks ve bir adet de akasya ağacını Park ve Bahçeler Müdürlüğü serasına taşıdıktan sonra gerekli bakımları yaparak belirlenen farklı noktalara dikecek.

palmiye-tasima-(3).jpg

Bu haber toplam 4571 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim