• Aydın15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Alıcık Engellileri Yalnız Bırakmadı
03 Aralık 2018 Pazartesi 17:17

Başkan Alıcık Engellileri Yalnız Bırakmadı

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, NAZENDER tarafından düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlama programına katıldı.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, NAZENDER tarafından düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlama programına katıldı.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Nazilli Bedensel Engelliler ve Engellilere Destek Verenler Derneği (NAZENDER) tarafından düzenlenen kutlama programına katıldı.

İstasyon Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakılması ile başlayan etkinlikler, kortej yürüyüşü ve Belediye Meydanı’nda yapılan gösterilerin ardından sona erdi.

Nazilli Bedensel Engelliler Derneği (NEBED) ile Güzelköy Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğretmen ve öğrencilerinin de katıldığı programda birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.

Tüm siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları ile ‘Engelsiz şehir Nazilli’ için çalışmaya devam edeceklerini belirten NAZENDER Başkanı Tayfun Yazıcı, “Biz bu etkinliklere ilk olarak 20-30 kişiyle başlamıştık. Ama 2 buçuk yıllık bir çalışmanın ve kurduğumuz hayalleri hayata geçirmenin sonucu şu an Nazilli’de büyük bir engelli ailesi oluştu. Zaten amacımız, bütün engelli okullarımız, rehabilitasyon okullarımız, eğitim sınıfları, belediyemiz, siyasiler ve tüm Nazilli halkıyla büyük bir engelli ailesi oluşturmaktı. Bunu da başardık, çok mutluyuz. ‘Engelsiz bir Nazilli için halkımızla el ele’ sloganını hayata geçirdik. Nazilli’de engelli sayımız 9 bin civarı. Amacımız, engelli ve ailelerini bu çatı altında toplayıp büyük bir sivil toplum kuruluşu oluşturmak. Büyük bir engelsiz engelli ailesi oluşturmak. Engelsiz bir Nazilli için hep birlikte mücadele etmek istiyoruz” sözlerini kaydetti.

Nazilli Belediyesi olarak yılın yalnızca bir günü değil her zaman engellilere destek vermeye devam edeceklerinin altını çizen Başkan Alıcık, “Belediye Başkanı olmadan önce de engelli kardeşlerimizle beraberdim. Çünkü hepimiz birer potansiyel engelli adayıyız. Ne olacağımızı bilmediğimiz bir dünyada yaşıyoruz. Engelli vatandaşların yaşamları oldukça zor. Ama biz belediyeler ve kamu kurum kuruluşları olarak bu zorlukları en aza indirmeye çalışıyoruz. Zaten, akülü araçlar olsun, sosyal donatılar olsun, sosyal ihtiyaçlar olsun bunların hepsini karşılıyoruz. Gönül ister ki bütün sokaklar engelsiz olsun. Bunu da başarmak kolay değil ama yeni açtığımız sokakların hepsinde bunları yapmaya çalışıyoruz. Eskileri de teker teker düzeltiyoruz. Engellilerimize acıyarak değil kalpten bakacaksınız. Bu çok daha önemli” ifadelerini kullandı.

Haber : Helin ÖDEN

dsc_6045.jpgdsc_6168.jpgdsc_6255.jpgdsc_6285.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 754 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim