• Aydın21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan ALICIK, Gaziantep Fuarına Katıldı..
08 Kasım 2016 Salı 20:30

Başkan ALICIK, Gaziantep Fuarına Katıldı..

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık Nazilli Belediyesi Ahmet Şensan Kültür Merkezi Karşısında bulunan parkta açılan Gaziantep Günleri Fuarı'na katıldı.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık Nazilli Belediyesi Ahmet Şensan Kültür Merkezi Karşısında bulunan parkta açılan Gaziantep Günleri Fuarı'na katıldı. Fuardaki stantları tek tek inceleyen Alıcık’ın en çok ilgisini katmer yapılan stant çekerken fuar hakkındaki bilgileri Aydın Gaziantepliler Derneği başkanı Bekir Değirmenci’den aldı..

Nazilli'de, Gaziantep kültürünü tanıtmak amacıyla açılan ‘Gaziantep Günleri Fuarı’na Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’da katıldı. Nazilli’de Gaziantep’in yöresel ürünlerini tanıtmak amacında olduklarını belirten Dernek Başkanı Bekir Değirmenci, “Gaziantep’in geleneksel el sanatları, gıda ve yemek üzerine şenliklerini yapmaya Nazilli ilçemizden başladık. Buradan sonra Aydın ilimizde Söke, Kuşadası gibi ilçelerde var. Yani 09’a Gaziantep’imizi tanıtmayı hedefliyoruz. Gaziantep’in ürünleri bilindiği üzere UNESCO tarafından tescillenmiştir. Özellikle gıda turizmi yoğun talep alan Gaziantep ürünleri ve mutfağını biz şu anda burada kurdu. Yani kısacası ‘Gaziantep’i ayağınıza getirdik. Gaziantep Nazilli’de. Nazilli’deki etkinliğimizde tamamen Antep havası var. 40 tane stant açtık. Gaziantepli esnaflarımızın oluşturduğu sergilerde kuru bakliyat türü, baharatlar, el sanatları, kebap, baklava çeşitleri yer alıyor” dedi.

Nazilli Belediyesi Ahmet Şensan Kültür Merkezi Karşısında bulunan parkta açılan Gaziantep Günleri Fuarı'nı gezen Başkan Alıcık’ın ilgisini en çok katmer yapılan stant çekerken Gaziantep’in simgesi olan çiğ köftenin tadına baktı. Böyle bir fuarın açılması ile kültür kaynaşması yaşandıklarını belirten Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Gaziantep düşman işgalinden kurtuluşunda gösterdiği üstün başarıdan dolayı Gazi unvanını almış güzel bir şehrimizdir. Gaziantep sanayisiyle kültürüyle büyük ve büyümeye devam eden şehirlerimizden. Herkesin kendi gelenek ve göreneklerini yaşatması güzel bir şey. Aydın Gaziantepliler Derneği Başkanı Bekir Bey ile tanışmamızdan sonra Nazilli’de böyle bir fuar açmak istediklerini söyledi. çok hoşuma gitti. Aynı ülkede yaşasak da farklı kültürlere sahip insanlarız. Yörelerimizin, kentlerimizin, ilçe ve beldelerimizin ve hatta köylerimizin bile kendine has gelenek görenek ve kültürü var. Gaziantepliler Derneği de kendilerine has gelenek ve Kültürlerini Nazilli’mizde sergileyerek burada bir kültür sentezi yaratmışlardır. Çok güzel bir fuar olmuş. Ellerine yüreklerine sağlık. Bizim de Aydınlılar olarak böyle fuarlar yapmamız gerektiğine inanıyorum. Hala daha incirimizi zeytinimizi kestanemizi ve Narımızı tam anlamıyla tanıtamadık. Bu fuar bize de örnek oldu. Bizde başka il ve ilçelerde bu tür fuarlar açabiliriz” diye konuştu. 

AydınÖzel

dsc_9067.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1102 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim