• Aydın13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAŞKAN İBRAHİM DANACI ENGELLİLER GÜNÜNÜ KUTLADI
03 Aralık 2020 Perşembe 16:08

BAŞKAN İBRAHİM DANACI ENGELLİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Saadet Partisi Aydın İl Başkanı İbrahim DANACI 3 Aralık Engelliler Günü Dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Saadet Partisi Aydın İl Başkanı İbrahim DANACI 3 Aralık Engelliler Günü Dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bildiğiniz üzere bugün 3 Aralık Dünya Engelliler günü. Bu vesileyle bu günün tüm engelli kardeşlerimize hayırlar getirmesini cenabı Haktan niyaz ediyorum. 
Bütün her şeyde olduğu gibi engellilerimize nasıl davranacağımız, onları sosyal hayata nasıl adapte edeceğimiz hususunda da önderimiz Peygamberimiz Hz. Muhammet(s.a.s) efendimizin yaşantısından alacağımız örneklerle bu konuya vakıf olacağız. Bizler İslam dininin erleri olarak engellilerimizi özel insanlar sınıfında değerlendirip buna göre hareket etmeliyiz. Asrı Saadet döneminde Efendimiz ne zaman Medine dışına çıkacak olsa yerine Görme Engelli Sahabe Abdullah İbn-i Ümmü Mektum’u vekil olarak tayin ederek biz engellilere ne denli önem vermemiz gerektiğini apaçık göstermiştir. Asrı Saadet zihniyetini kendine rehber edinen devletler de engellilerine en büyük değeri vermiş ve onların insanca yaşamaları için ne gerekiyorsa yapmıştır. Osmanlı Devleti bunun en büyük ve en bariz örneğidir. 
Günümüze geldiğimizde bakıyoruz ki nüfusumuzun yüzde 12,29’unu oluşturan bu kardeşlerimizin diğer vatandaşlarımız gibi insanca yaşamaları anayasal hak olmasına rağmen, ne var ki bu güne kadar ülkemizi yöneten siyasiler ve devlet adamları engellileri insan hakları ve özgürlükler bağlamında düşünmeyerek, onları “dilenci toplum” ve “ikinci sınıf vatandaş” konumunda görmüşlerdir. Örneğin ''Yasa çıkarın da işe girip ekmeğimizi kazanalım'' diyen bir grup engelliye tanınmış siyasi adamlarımızdan biri ''sadakalar, fitreler size yetmiyor mu'' diyerek engellilere bakış açısını göstermiştir. Yine başbakanlık makamında oturan bir diğer devlet adamımız ''Ben vatandaşımın sağlamına iş bulamıyorum ki, engellisine bulayım'' diyerek engelliye nedenli değer verdiğini göstermiştir. 
Tabi ki her dönem böyle olmamıştır. 1991 genel seçimleriyle birlikte Refah Partisi'nin Meclis’te grup kurmasıyla bu durum engelliden yana dönmüştür. Fakat 28 Şubat süreciyle de bu dönem kısa sürmüştür. Bu kısa dönemde Refah Partisi 1992 yılında mecliste ''Engellileri Araştırma Komisyonu'' kurarak engellilerin hak ettikleri değere kavuşmalarını sağlamış, böylece sivil toplum örgütleri de engellilerin haklarını arayış içine girmişlerdir. 1994 yılında yapılan yerel seçimlerde de Refah Partisi 2 görme engelliyi Belediye Meclis Üyesi yapmıştır. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde engelliler adına en önemli gelişmeyi ise 54. Hükümet Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan 1996 yılı 3 Aralıkta TBMM'ni engelliler gündemiyle toplamış ve kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi almış ve aynı gün engelli gruplarını Meclis’e davet ederek onları grubunda ağırlamıştır. Erbakan o gün engelli gruplarına şöyle hitap etmiştir; “Bugünü Engelliler Bayramı olarak ilan ediyorum, siz bizim özürlü vatandaşlarımız değil, özel vatandaşlarımızsınız'' demiş ve 571,572 ve 573 sayılı kanun hükmünde kararnameleri çıkarmış, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığını da kurarak birçok alanda engellilerin bu güne kadar görmediği hak ve menfaatleri sağlamıştır. 
Engellilere yönelik daha birçok çalışmanın yapılması yarıda kalmıştır. 
Biz Saadet Partisi olarak engellilere hizmet sadece iktidarda değil, muhalefette de olabileceğini adeta gösterircesine partimizin tüzüğüne “Engelliler Koordinasyon Merkezi’nin kurulmasını koyduk. Bu durum hiçbir partide yok. Onların söz ve karar sahibi olmaları hususunda kendilerine görev ve yetkiler verdik. Genel İdare kurulunda yer verdik ve İl ve İlçe Teşkilatlarımızda yönetim kurullarına aldık. 
30 Mart 2014 Yerel Seçimlerde Meclis Üyeliklerine, talep eden her Engelli arkadaşımızı aday yaptık. Bu güne kadar da makul taleplerinin hiç birisini geri çevirmedik. İnşallah iktidara geldiğimizde de en güzel kanunları çıkararak onların insanca yaşamalarını sağlamak için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü biz Milli Görüşçüyüz ve engellilere hizmeti ayrıca bir ibadet aşkıyla yaparız.

ibrahim-danaci-saadet-partisi-aydin-il-baskani.jpg

Bu haber toplam 5384 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim