• Aydın25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Kılınç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü Kutladı.
09 Ocak 2019 Çarşamba 12:02

Başkan Kılınç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü Kutladı.

Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç mesajında, demokrasinin, şeffaflık ve ifade özgürlüğünün en temel unsurlarından birinin tarafsız ve özgür basının varlığı olduğunu söyledi. Demokrasinin güçlenmesi, sağlıklı bir kamuoyunun oluşmasının basın özgürlü

Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç mesajında, demokrasinin, şeffaflık ve ifade özgürlüğünün en temel unsurlarından birinin tarafsız ve özgür basının varlığı olduğunu söyledi. Demokrasinin güçlenmesi, sağlıklı bir kamuoyunun oluşmasının basın özgürlüğüyle mümkün olduğunu ifade eden Kılınç, "Özgür basın tarafsızlıktan ödün vermeden doğru haberle kamuoyunu bilgilendirdiği sürece biz gerçek basın özgürlüğünden ve gerçek demokrasiden bahsedebiliriz. Evrensel meslek ilkeleri; kamu yararı, özel hayata saygıyı, hukukun temel ilkelerini üstün tutan bir anlayışla buluştuğu zaman halkın basına duyduğu güven daha da artacaktır. Ve basının da kamuoyu nezdinde itibarı daha da pekişecektir” dedi.
Basın çalışanlarının bu çok önemli ve güç görevi yerine getirirken karşılaştıkları her türlü olumsuz koşullara rağmen görevlerinifedakarlıkla yaptıklarına dikkati çeken Kılınç, “Haber peşinde geçen bir ömür ve dünyanın farklı bölgelerinde savaşlarda, çatışmalarda canlarını hiçe sayarak geçen bir hayat. Haber peşinde koşarak her türlü zorluğa göğüs geren çalışan gazeteciler, takdiri fazlasıyla hak ediyorsunuz.” diye konuştu.
Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, görevlerini yaparken hayatını kaybeden basın çalışanlarını da rahmetle andı. 

 
Haber : Helin ÖDEN
img_7374.jpg
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 969 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim