• Aydın10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BU PARKTA HERŞEY GERİ DÖNÜŞTÜRÜLDÜ
06 Ağustos 2020 Perşembe 19:32

BU PARKTA HERŞEY GERİ DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Kuşadası Belediyesi, çocuklarda çevre bilinci oluşturmak ve geri dönüşümün önemine dikkat çekmek amacıyla yapımını sürdürdüğü Geri Dönüşüm Parkı’nı tamamladı.

Kuşadası Belediyesi, çocuklarda çevre bilinci oluşturmak ve geri dönüşümün önemine dikkat çekmek amacıyla yapımını sürdürdüğü Geri Dönüşüm Parkı’nı tamamladı.

İçecek kasalarından otomobil lastiklerine, pet şişelerden varillere kadar birbirinden farklı geri dönüştürülebilir malzemelerin kullanılmasıyla tasarlanan park büyük beğeni ile karşılandı.

Kuşadası, farklı ve çevreci bir parka kavuştu. Bir yıl içerisinde hizmete açtığı temalı parklarla dikkat çeken Kuşadası Belediyesi son olarak Hacıfeyzullah Mahallesi’ne Geri Dönüşüm Parkı’nı kazandırdı. Etüt Proje, Temizlik İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü iş birliğinde yaşama geçirilen Geri Dönüşüm Parkı’nda yer alan oyun ve oturma grupları ile aksesuarların tamamı atık ve geri dönüştürülebilir malzemelerden oluşuyor.

Temizlik İşler Müdürlüğü tarafından Kuşadası genelinde yürütülen geri dönüşüm çalışmalarından elde edilen atık içecek kasalarından oluşan giriş kapısı, otomobil lastikleri ile tasarlanan salıncakları, varillerden yapılan bankları ve pet şişelerin kullanıldığı peyzaj tasarımı ile büyük beğeni kazanan park rengârenk aksesuarları ile de çocukların dikkatini çekmeyi başarıyor. Kısa süre içerisinde açılışı yapılacak olan parkta ayrıca Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Geri Dönüşümden Sanat, Fikir ve Uygulama Projesi Yarışması”nda dereceye giren eserler de sergilenecek.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, geri dönüşüm çalışmalarının çevre ve doğa için önemine dikkat çekerek “Çocuklarımızın geleceğini güvence altına almak ve daha sağlıklı çevresel koşullarda yaşamalarını sağlamak amacıyla yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında tasarladığımız Geri Dönüşüm Parkımızı tamamladık. Geri dönüşümün önemini eğlenceli bir yolla anlatmayı hedeflediğimiz parkımızın çocuklarımızın çevre bilincini arttıracağını ümit ediyor, kentimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

dsc_4161.jpg

Bu haber toplam 1439 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim