• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Burası Halep değil Aydın!
24 Ocak 2017 Salı 17:57

Burası Halep değil Aydın!

Aydın Merkez Efeler İlçesi Kurtuluş Mahallesinde 2 ay önce yıkımına başlanan ancak yarıda bırakılan ve çevresinde ciddi hiçbir önlem alınmayan bina insan hayatını tehdit ediyor.

Aydın Merkez Efeler İlçesi Kurtuluş Mahallesinde 2014 sokak ile 2025 sokağın birleştiği noktada bulunan yarı yıkık durumdaki bina etrafa tehlike saçıyor. Özellikle haftanın son gününde kurulan pazara alışveriş için gelenlerin geçiş güzergâhında bulunan bina, görenlere ‘burası Halep değil Aydın’ dedirtiyor.

Yaklaşık 2 ay önce Müteahhit firma tarafından yerine yenisi yapılacağı gerekçesiyle yıkım çalışması yarım bırakılan binanın kentin görsel estetiğini bozduğu gibi insan hayatı açısından risk oluşturduğunu kaydeden çevre sakinleri, “Pazar günleri buraya Pazar kuruluyor. Sabahtan akşama kadar insanlar alışveriş için burayı kullanıyor. Binayı yıkacağız dediler ama yarım bıraktılar. Hem büyükşehir belediyesini hem de efeler belediyesini defalarca aradık ama ilgilenen yok. Allah korusun bu bina aniden çökerse can kaybına yol açabilir. Bunun son örneğini İstanbul Zeytinburnu’nda hep birlikte gördük. İnsan hayatı bu kadar mı ucuz. Ne Müteahhit firma gelip ilgileniyor, ne de belediyelerden bir ses çıkıyor. Yazıktır günahtır. Koca koca taş parçaları bir demir çubuğa bağlı sallanıyor. Oradan çoluk çocuk geçiyor. Biri ölünce mi akılları başlarına gelecek?” diyerek sitemlerini dile getirdiler.

Yaşadıkları korkuyu Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na duyuramadıklarından yakınan sokak sakinleri son olarak, “Topuklar oturarak aşınmaz. Bize topuğu aşınacak başkan lazım’ diyerek yetkilileri göreve çağırdılar. Erdal SAVAŞ/Aydın Haber Ajansı 

AydınÖzel

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1211 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim