• Aydın22 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Büyükşehir'den Denizlide ki Depremzedelere Maddi Destek
11 Eylül 2019 Çarşamba 10:03

Büyükşehir'den Denizlide ki Depremzedelere Maddi Destek

Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden, geçen 8 Ağustos'ta 6 şiddetindeki depremle sarsılan ve birçok evin kullanılamaz hale geldiği Denizli'nin Bozkurt Belediyesi'nde yaşayan ihtiyaç sahibi 100 aileye destek olmak için bir kampanya düzenlenmesi kararı

Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden, geçen 8 Ağustos'ta 6 şiddetindeki depremle sarsılan ve birçok evin kullanılamaz hale geldiği Denizli'nin Bozkurt Belediyesi'nde yaşayan ihtiyaç sahibi 100 aileye destek olmak için bir kampanya düzenlenmesi kararı çıktı. Aynı zamanda Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden bu kampanyaya katkı sunma kararı çıkarken, meclis üyeleri de eylül ayı huzur haklarını depremzedelere bağışlama kararı aldı.

Denizli'nin Bozkurt Belediyesi'nin ilçede evleri zarar gören ve yardım alma olanakları olmayan aileler için Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde bir sunum yapan Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, depremde ilçedeki birçok evin zarar gördüğünü hatırlattı. Çelik, evleri oturulamaz durumdaki ailelerin ise çadırlarda yaşadığını söyledi. Çadırlarda yaşamlarını sürdüren 100 ailenin herhangi bir destek alma imkânının olmadığının altını çizen Çelik, kış öncesi bu ailelere prefabrik ev temin etmek istediklerini belirtti.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, komşu ildeki ailelere destek olmak istediklerinin altını çizip ulusal düzeyde bir kampanya düzenlenmesi için her türlü yardımı yapacaklarını söyledi. Kampanyaya ilk desteği vermek için yardım önergesi oybirliğiyle plan ve bütçe komisyonuna görüşülmek üzere gönderildi. Ayrıca ailelere ilk destek meclis üyelerinden gelirken, meclisten meclis üyelerinin eylül ayı huzur haklarının ailelere bağışlanması kararı çıktı.

Başkan Çelik, ilçesi adına Başkan Çerçioğlu ve meclis üyelerine teşekkür etti.

deprem-5.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 618 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim