• Aydın20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çağatay GÜLAŞTI: Yaşam Hepimiz İçin Bir Hediyedir
12 Eylül 2019 Perşembe 13:59

Çağatay GÜLAŞTI: Yaşam Hepimiz İçin Bir Hediyedir

Ak Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay GÜLAŞTI 10 Eylül Dünya İntiharı Önleme Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Ak Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay GÜLAŞTI 10 Eylül Dünya İntiharı Önleme Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Yaşam hakkı her insan veya canlı için doğuştan gelen bir özgürlüktür. Doğumdan ölüme, adına hayat denilen bu süreçte zaman zaman güzellikleri, anlamlı bir bütünü veya tam tersine bazen de zorlukları, mücadeleleri ve yenilgileri barındırmaktadır. İnsan olarak bize düşen ömür dediğimiz bu zaman dilimini en üst seviyede dolu dolu, anlamlı ve kaliteli yaşamaya çalışmaktır.

Dünya Sağlık Örgütü, 2003 yılından itibaren 10 Eylül gününü, intiharı önleme günü olarak belirlemiştir. Burada amaç; intihar girişimlerine, ölümle sonuçlanan intihar vakalarına, intihar teşebbüsünün altında yatan bireysel, psikolojik veya toplumsal (sosyolojik) sebeplere dikkat çekmek, önlenebilir tedbirleri yürürlüğe koymaktır.

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre her yıl yaklaşık 1 milyon kişi intihar sebebiyle hayatını sonlandırmaktadır. Bu rakam oldukça yüksek bir rakamdır. Her bir intihar vakası o kişinin geride kalan ailesini, yakınlarını veya intihar düşüncesi taşıyan kişileri doğrudan olumsuz etkilemektedir. Dolayısıyla her bir intiharın aslında çok daha geniş bir alanda sonuçları değerlendirilmelidir.

İntihara götüren sebeplere bakıldığında çok çeşitli sebepleri görmekteyiz.Ruhsal bozukluklar dışında ekonomik sebepler, ailevi problemler, çevresel faktörler, aşırı bireyselleşmenin sonucu içe kapanma, inançsızlık, manevi değerlerden uzaklaşma, yaşam sevincinin azalması, sorunlarla baş edecek gücü kendinde bulamama gibi birçok sebep intihar girişimini tetiklemektedir.

Sorunlarla mücadele etmek zorunda olan bireyler bu mücadelede yalnız olmadıklarını hissetmeli, arkalarındaki destek ile yaşama olan bağlılıkları arttırılmalıdır. Toplumsal ve bireysel pek çok boyutları olan bu sorunun belirtileri erkenden fark edilerek acı sonuçlar doğurmadan çözümler üretilmelidir.

İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ne göre bütün insanların “En başta yaşam ve özgürlük olmak üzere sağlık, eğitim, yiyecek, barınma ve toplumsal hizmetlerin de içinde olduğu, sağlık ve esenliğe uygun bir yaşam düzeyine kavuşma; yasanın koruyuculuğundan eşit olarak yararlanma; barışçıl amaçlar için toplanma ve dernek kurma; evlenme, mal ve mülk edinme; çalışma, işini seçme özgürlüğü…” hakları mevcuttur ve temel hak ve özgürlükleri özetlemektedir. Bu haklar bütün dünya insanını kapsamaktadır.

İntihar vakalarının genelde tüm dünyada özelde de ülkemizde hiçbir zaman yaşanmaması, bireylerin yaşamdan zevk alarak, sağlıklı bir yaşam sürmesini temenni ediyorum. Her insan bizim için farklı farklı hikayeleri olan bir kitaptır ve her insan Yaratan’ın hediye ettiği yaşamıyla beraber özeldir ve değerlidir.

AK PARTİ EFELER İLÇE BAŞKANI

ÇAĞATAY GÜLAŞTI

cagatay-g.-3.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 684 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim