• Aydın20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CEM ULUCAN'DAN BAŞKAN METİN ERTÜRK'E TEPKİ
10 Temmuz 2019 Çarşamba 16:22

CEM ULUCAN'DAN BAŞKAN METİN ERTÜRK'E TEPKİ

Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem ULUCAN, Kuyucak Belediye Başkanı Metin ERTÜRK'ü Kınadı.

Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem ULUCAN, Kuyucak Belediye Başkanı Metin ERTÜRK'ü Kınadı.

Cem ULUCAN'ın Yaptığı Açıklama;

Kişi kendinden bilir işi

İki dönem Kuyucak/Pamukören, İki dönemdir de Kuyucak Belediye Başkanlığı görevini sürdüren ve Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki oturumlara katılan Metin Ertürk”ün Belediye Meclisi’nde dile getirmediği bir konuyu Aydınlı gazetecileri suçlayarak gündeme getirme şeklini kınıyoruz.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Temmuz ayı ilk oturumu için, Salı günü öğleden sonra belediye binasına giden meslektaşımız Naci Eriş, asansörde karşılaştığı Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk ve Karpuzlu Belediye Başkanı Hilmi Dönmez ile selamlaşmasının ardından Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk’ün önce gazetesi hakkındaki haksız eleştirilerine maruz kalmış, sonrasında da Büyükşehir Belediyesi hizmet binası içerisinde bulunan servis asansörlerinin kötü olmasından dert yanmıştır. Konuyu anlatırken, “Asansörleri yazsanıza. En az 10 gazeteciye söyledim şu asansörleri yazın diye ama yazamazsınız. Yürek ister yürek. Arpanız kesilir” diyerek suçlayıcı bir dil kullanmıştır. Şikayetçi olduğu konuyu bizzat üyesi olduğu, Belediye Meclisinde hiç bir zaman gündeme getirmemiş, düzeltilmesi yönünde önerisi olmamış olan Sayın Metin Ertürk’ün gazetecilere karşı ‘Arpanız kesilir’ söyleminin iyi niyetli olmadığını görmekteyiz. Kuyucak Belediyesi olarak Aydın yerel basınına bugüne dek katkısı ve bakış açısı denizdeki bir damla su kadar olan Sayın Metin Ertürk, tüm meslektaşlarımızı kendi düşüncesince yandaş olarak nitelendirerek, aynı kefeye koyarak, ‘Kişi kendinden bilir işi’ misali çevresindeki zevatla karıştırmıştır.

Aydınlı gazetecilerin, sizlerin tabir ettiği söylemle yanlı haberler için bir bedel almadığını belirtir, verdiği reklam ve editoryal haber hizmetlerinin karşılığında bedel aldığını ifade etmek isterim. Sayın Metin Ertürk’ün bu söylemini düzeltmesini arzu eder, cefa çeken gazetecilerle sefa süren sözde gazetecileri birbirinden ayırabilmesini temenni ederim.

cem.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 768 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim