• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cenaze Töreni Hakkında Açıklama Yapıldı
07 Aralık 2016 Çarşamba 21:34

Cenaze Töreni Hakkında Açıklama Yapıldı

Türk Siyasetinin önemli isimlerinden Aydın ilinin yetiştirmiş olduğu çok değerli Siyasetçi İsmet SEZGİN vefat etti.

Türk Siyasetinin önemli isimlerinden Aydın ilinin yetiştirmiş olduğu çok değerli Siyasetçi İsmet SEZGİN vefat etti.

İsmet SEZGİN'in Sosyal Medya Hesabından Cenaze Töreni Hakkında Açıklama Yapıldı..

Seven siz sevgili hemşehrilerine; dostlarına başsağlığı diliyoruz. Başsağlığı taziyeleri 08.12.2016 tarihinde Turan Güneş Bulvarı Ürdün Caddesi Örmes Vilları No:21 Oran/Çankaya adresinde kabul edilmekte olup 09.12.2016 tarihinde saat 11:00 de TBMM' de tören, Kocatepe Cami' nde Cuma Namazına müteakip kılınacak Cenaze Namazının ardından Devlet Mezarlığına (Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Karşısı) defnedilecektir. Akşam namazına müteakip Çankaya Oran Fatih Camiinde Toprak Mevlidi yapılacaktır.
*TBMM' deki törene katılmak isteyenlerin girişte belirtmeleri gerekmektedir.
Sevgiyi yaşamın esas unsuru olarak gören; insaniyet sembolü İsmet Sezgin milletimizle ve sevenleriyle son kez buluşacaktır.

Cenaze Töreni Cuma Günü Ankara'da Yapılacak. TBMM'de Tören Yapılacak. Kocatepe Camiinde kılınacak Cenaze Namazının ardından Devlet Mezarlığına defnedilecek.

İsmet SEZGİN Kimdir..

İsmet Sezgin (1928, Aydın), Türk siyasetçi. "İsmet Abi" diye anılmış, uzun yıllar Türk siyasetinde değişik görevler üstlenmiş ve aynı zamanda Süleyman Demirel'in çalışma arkadaşı olarak bir kariyer sürmüştür.
İlköğrenimini Aydın'da, orta ve lise öğrenimini İzmir'de tamamladı. 1950 yılında İzmir Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulundan mezun oldu. Öğrencilik yıllarında atletizmle uğraştı. Talebe Cemiyeti başkanlığı yaptı ve Türkiye Millî Talebe Federasyonunun aktif bir üyesi oldu. Aynı yıl Denizli'de Türkiye Emlak Kredi Bankasının şubesinde göreve başladı. Denizli'de matematik öğretmenliği yapan Saadet Hanım'la evlendi.

1952'de Denizli'de Demokrat Parti (DP) İl İdare Kuruluna seçilerek politikaya atıldı. 1955 yılında henüz 27 yaşında iken Aydın Belediye Başkanı seçildi. Bu görevinden, 27 Mayıs 1960'ta Türk Silahlı Kuvvetlerinin ülke yönetimine el koymasından sonra tutuklanarak ayrıldı. Tutukluluk süresinin sonunda Aydın'da Adalet Partisi (AP) il teşkilatını kurdu. 1961 yılında yapılan milletvekili seçimlerinde Aydın Milletvekili oldu.

1963'ten 1985'e kadar Türk Belediyeciler Birliğinin Genel Başkanlığını yaptı. 1966-1967 yılları arasında Gençlerbirliği Başkanlığı görevinde bulundu. 1968 yılında AP Genel Başkan Yardımcılığını üstlendi. 3 Kasım 1969'da II. Demirel Hükûmeti bünyesinde Türkiye'de ilk kez faaliyete geçen Gençlik ve Spor Bakanlığına getirildi. Bu görevini III. Demirel Hükûmeti'nde de sürdürdü. 12 Mart Muhtırası'nın (1971) ardından kurulan I. Nihat Erim Hükûmeti'nin göreve başlamasıyla bakanlıktan ayrıldı. 12 Kasım 1979 yılında kurulan VI. Demirel Hükûmeti'nde aldığı Maliye Bakanlığı görevini, 12 Eylül 1980'de Türk Silahlı Kuvvetlerinin ülke yönetimine el koymasıyla bırakmak zorunda kaldı.

Siyasi yasakların kalkmasından sonra 1987'de Doğru Yol Partisine (DYP) katıldı, 1991 yılında DYP'den yeniden Aydın Milletvekili seçildi. 20 Kasım 1991'de kurulan VII. Demirel Hükûmeti'nde İçişleri Bakanlığı yaptı. 25 Haziran 1993'te, Demirel'in cumhurbaşkanı olması üzerine adaylığını koyduğu DYP Kongresi'nin 2. turunda adaylıktan çekildi. Tansu Çiller'in DYP Kongresi'ni kazanmasıyla bakanlık görevinden istifa etti. 1995'te TBMM Başkanlığına seçildi ve bu görevi seçime kadar sürdürdü.

1996' yılında DYP'den istifa etti. 7 Ocak 1997'de Demokrat Türkiye Partisinin (DTP) kurucuları arasında yer aldı. 30 Haziran 1997'de kurulan III. Mesut Yılmaz Hükûmeti'nde DTP'den Millî Savunma Bakanlığı yaptı, 11 Ocak 1999'da kurulan IV. Bülent Ecevit Hükûmeti'ne kadar bakanlık görevine devam etti. 1999 seçimlerinden sonra Hüsamettin Cindoruk'un istifasının ardından DTP Genel Başkanlığına seçildi. 18 Mayıs 2002'de genel başkanlıktan ayrılarak aktif politikayı bu mevkiden bırakmış nadir politikacılar arasında yer aldı.

1961 yılından 1980 yılına kadar aralıksız olarak AP'den Aydın Milletvekili seçildi. 1.(XII), 2.(XIII), 3.(XIV), 4.(XV), 5.(XVI), XIX., XX. Dönem Aydın Milletvekilliği yaptı. İzmir'in Bornova ilçesinde, Atatürk Mahallesi'nde adını taşıyan bir ilköğretim okulu vardır. Saadet Sezgin'in (1928-2004) dul eşidir. Seynan ve Ayşe olmak üzere iki kız çocuğu vardır.

İşte Sosyal Medya Mesajları

Cemal Aydın ÖZPOLAT : ISMET SEZGİN'i KAYBETTİK... ADI ve HATIRASI HER ZAMAN BÜYÜK KALACAKTIR.... O AYDININ "ABiSiYDi ""... O AYDININ "HAMiSiYDI"... O BİR AYDIN "SEVDALISIYDI" O GERÇEK BİR "AYDINLIYDI"... MEKANI CENNET OLSUN....

Hakan GENÇ : Aydının yetiştirdiği usta siyasetçi İsmet Abimizi kaybettik. Yüzbaşı rütbesinde 1997 yılında Ankara Özel Koruma Birlik Komutanı olduğum dönemde ekibimle kendisini özel koruma şerefine nail olmuştum. Kendimi tanıttığımda, Aydın Lisesi Mezunu olduğumu söylediğimde çok mutlu olmuştu. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Başımız sağ olsun.

Ayşe ÖZDEMİR : Eski TBMM Başkanı , Bakan , Aydın Milletvekili ve Belediye Başkanı Sayın İsmet SEZGİN'in vefat ettiğini öğrendim ,kendisine tanrıdan rahmet yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Mustafa YORMAZ : Aydınımızın İsmet Abisi AYDIN Milletvekili TBMM. Eski Başkanı (İSMET SEZGİN)hakka yürümüştür. Başımız sağ olsun. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.

Bekir ÇEKER : 88 Yaşında Vefat Eden İlk Gençlik ve Spor Bakanı İsmet Sezgin'e Cenab-ı Allah'tan Rahmet, Ailesine ve Yakınlarına Başsağlığı Diliyorum.

Oğuz KENDİRLİOĞLU : Değerli büyüğümüz sayın bakanımız İsmet Sezgin hayatını kaybetti Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah.

Zafer Galip KEÇELİOĞLU : AYDINIMIZIN DUAYEN ÖRNEK İNSANI SAYIN İSMET SEZGİNİ KAYBETTİK,BAŞIMIZ SAĞOLSUN.

Ali ŞAHİN : Rahmetli Babamın dostu arkadaşı Eski içişleri bakanı Milletvekili büyük siyaset adamı İsmet Amca yı kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.

Hilmi BOLATOĞLU : Türk siyasetine uzun yıllar değer katmış, Türkiye'ye ve Aydın'a en üst makamlarda büyük hizmetler vermiş, nezaketini, beyefendiliğini ve devlet adamlığını örnek aldığımız büyüğümüz, eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın İsmet Sezgin Hakk'a yürümüştür. Başta kederli ailesi olmak üzere tüm Milletimize başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin mekânı cennet olsun.

Tevfik Ata TEKİN : Baba dostu İsmet Amcayı kaybettik Allah rahmet eylesin Mekanı Cennet Olsun

Haldun Haşmet AYSAN :  MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN MEKANI CENNET OLSUN.. DEMOKRAT PARTİDE- ADALET PARTİSİNDE-DOĞRUYOL PARTİSİNDE VE DEMOKRAT TÜRKİYE PARTİSİNDE SİYASİ VE DEMOKRASİ MÜCADELESİ SÜRDÜREN AYNI ZAMANDA AYDIN BELEDİYE BAŞKANI-GENÇLİK VE SPOR BAKANI-MALİYE BAKANI-İÇİŞLERİ BAKANI-TBMM BAŞKANI-BAŞBAKAN YRD VE MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI GÖREVLERİNDE BULUNAN VE BİRLİKTE 20 YIL KESİNTİSİZ ÇALIŞMAK BAHTİYARLIĞINA ERİŞTİĞİM SEVGİLİ AĞABEYİM VE TÜRKİYE'NİN İSMET ABİSİ VEFAT ETMİŞTİR.

Rıfat Kadri KILINÇ : Aydın ve Türkiye Siyasi Tarihinin duayenlerinden, eski TBMM Başkanımız, Bakanımız kiymetli ve saygı değer büyüğümüz Sayın İsmet Sezgin Hakk'ın Rahmetine kavuşmuştur. Devlet ve Siyaset hayatında yapmış olduğu hizmetler daima hatırlanacaktır. Ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve Aydınlı hemşehrilerimize başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, makamı âli olsun.

Cem AKBUDAK : Aydın'ın yetiştirdiği ve bu ülkede abi sıfatını hakkıyla almış büyük Devlet adamı bir ömür siyasette bulunup lekesiz ve şaibesiz tertemiz bir geçmiş bırakan baba dostumuz sayın İSMET SEZGİN HAKKA yürümüştür. Rabbim mekanını cennet eylesin tüm sevenlerinin ve Aydınımızın başı sağolsun . Amin.

Levent SABANCI : MEKANIN CENNET OLSUN BAKANIM.. AYDIN DA BAKIYORUM. HERKEZ DEMOKRAT PARTİLİ DOGRUYOLCU OLMUŞ. RAHMETLİ İSMET SEZGİN ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYA ÇALIŞANLAR DÜNLERDEDE BUĞÜNDE YARINDA HEP RAHMETLİ MENDERES PAYLAŞIMLARIYLA SOSYAL MEDYA ORTAMINDA KENDİLERİNİ GÖSTERMEYE DEVAM EDİYORLAR. ŞİMDİ SIRA RAHMETLİ İSMET SEZGİN ÜZERİNDEN ARKADAŞLAR PİRİM YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR YAZIK BU GÖMLEK ÜZERİNİZDE DURMUYOR.

Levent SABANCI : RAHMETLİ İSMET SEZGİNİN CENAZESİ İÇİN AYDIN AK PARTİ TEŞKİLATLARI BAKANLARINA SON GÖREVLERİNİ YAPMAK İÇİN ANKARAYA OTOBÜS AYARLAYIP CENAZEYE KATILACAKLAR MI????

Ergün UYAR : AYDIN'LILARIN İSMET ABİSİ, BELEDİYE BAŞKANILIĞI,
AYDIN MİLLETVEKİLİ, GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI,
MALİYE BAKANLIĞI, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI,BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI, TBMM BAŞKANLIĞI VE MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI GÖREVLERİNDE BULUNAN İSMET SEZGİN YAKLAŞIK BİR HAFTADAN BU YANA RAHATSIZLIĞI NEDENİYLE ANKARA GATADA AKŞAM SAATLERİNDE HAYATA GÖZLERİNİ YUMDU.

Ali Gültekin KILINÇ : ÜLKEMİZ SİYASETİNİN MÜMTAZ ŞAHSİYETLERİNDEN İSMET SEZGİN ABİMİZİN VEFATINI BÜYÜK BİR ÜZÜNTÜ İÇERİSİNDE ÖĞRENDİM. MERHUMA ALLAH CC DEN RAHMET, GERİDE KALANLARINA SABR'I CEMÎL NİYAZ EDİYORUM. RUHU ŞAD, MEKANI CENNET OLSUN.

Özlem ÇERÇİOĞLU : Türk siyasi yaşamında daima sevgi ve saygıyla anılacak, 18. Dönem T.B.M.M. Başkanı, Türk Siyasetinin önemli ismi Sayın İsmet Sezgin’in vefatından büyük üzüntü duydum. Kendisine Allah’ tan rahmet, yakınlarına ve Milletimize başsağlığı diliyorum.

Hüseyin AKSU : O BİR TARİHTİ. 1952 - 2016  64 YIL SİYASETTE KALMAK VE BUNCA İNSANIN SEVGİSİNİ KAZANMAK. ALLAH'IM HERKESE NASİP ETSİN  NUR İÇİNDE YAT.

Hüseyin YILDIZ : Aydın ve Türk siyasetin Duayeni Aydın mvk Bakan ve meclis başkanlığını yapan sayın İSMET SEZGİN'İN vefatını özüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım Allah'ta rahmet mekanı cenet olsun başta Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum İsmet baba seni UNUTMAYACAĞIZ.

Mehmet AYDEMİR : Aydın'da Politika denince akla gelen ilk isimlerden olan, Siyasi Büyüğümüz İsmet Sezgin beyefendinin vefatını üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.
Merhuma Allah'tan rahmet yakınlarına sabrı cemil dilerim.  Allah rahmet eylesin.

Mustafa ÇAĞLAYAN : Değerli büyüğüm eşsiz insan sayın ismet sezgini kaybettik Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

Şebnem BURSALI : Aydın 'in ve Türk siyasetinin İsmet Abisi #ismetsezgin Hakkın Rahmetine kavuştu. Koca bir ömrünü siyasete ve hizmete adamış İsmet Abiye Allahtan rahmet dilerim.

Kürşat ENGİN ÖZCAN : Değerli Devlet Adamı , Aydınımızın İsmet ağabeyi vefat etmiştir. Allah rahmet eylesin.

Birgi ÇÖNE : DEMOKRAT PARTİDE- ADALET PARTİSİNDE-DOĞRUYOL PARTİSİNDE VE DEMOKRAT TÜRKİYE PARTİSİNDE SİYASİ VE DEMOKRASİ MÜCADELESİ SÜRDÜREN AYNI ZAMANDA AYDIN BELEDİYE BAŞKANI-GENÇLİK VE SPOR BAKANI-MALİYE BAKANI-İÇİŞLERİ BAKANI-TBMM BAŞKANI-BAŞBAKANYRD VE MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI GÖREVLERİNDE BULUNAN TÜRKİYENİN İSMET ABİSİ VEFAT ETMİŞTİR. ALLAH RAHMET EYLESİN MEKANI CENNET OLSUN

Sadık YARIMCA : Yıllarca Ülkemizde siyaseti en üst düzeyde yapan,çok başarılı olan Meclis Başkanımız,Bakanımız,Bld Başkanımız,Aydınımızın yüzakı çok değerli Milletvekilimiz Sayın İsmet Sezginin vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim.Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun.Sevenlerine,yakınlarına metanet diliyorum. Başımız saolsun..

Nuri ÇAMOĞLU : Siyaset idolum her zaman genç , şık yakışıklı büyük hatip , siyasetçi, gururumuz Türkiye aşkıyla ülkemize en üst düzeylerde hizmet etmiş, uzun yıllar iktidarda olmasına rağmen hakkinda en küçük bir şaibeli bulunmayan aydınimizin yetiştirdiği hemsehrim büyük devlet adamı sevgili İsmet Sezgin abicimin vefatını duyarak büyük üzüntü yaşadım kendine allahtan rahmet sevenlerine baş sağlığı dilerim.

Coşkun KEMER : Duayen milletvekilimiz, bakanımız, meclis başkanımız, hemşehrimiz, abimiz sayın İsmet Sezgin'in ölümünü üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Allah'tan rahmet, sevenlerine sabırlar diliyorum.

Hakan ÜLKEN : Aydın'ımızdan çıkıp Türkiye'nin en üst noktalarında görev almış Sn İsmet SEZGİN'i kaybettik. Aydın'ın ve Ülkemizin başı sağolsun.

Taylan KOZACIOĞLU :  Belediye Başkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı, Meclis Başkanlığı, Başarılarla dolu koca bir ömür... Bir siyasetçinin gelebileceği en iyi mevkilere gelen kıymetli büyüğümüz, Aydın'ın yetiştirdiği en büyük siyasetçilerden İsmet amcama Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun...

Abdurrahim TİKBAŞ : Aydınımızın Yetiştirdiği En Büyük Devlet Adamlarından Olan İsmet Sezgin Abimize Allahtan Rahmet Diliyorum.Bir Devre Damga Vuran Abimizi Dinlerken Çok Şeyler Öğrendik.Yaşadığı Darbeyi Anlatırken Gözleri Doluyordu.Darbelerin Ülkemizi Geriye Götürdüğünü Ama Ülkemizin Kendi Küllerinden Doğduğunu Anlatırdı.

Bayram İNCİ : Eski Aydın Belediye Başkanlarından, çeşitli dönemlerde Bakanlık ve TBMM Başkanlığı yapmış, Eski Aydın Milletvekilimiz, büyüğümüz, Aydınlı hemşerimiz İsmet SEZGİN in vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma Allah'tan rahmet kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerim.

Ender VARDAR : Sevgili bakanımız ve Meclis Başkanımız, Türk Siyasetinin duayeni, abisi İsmet Sezgin bey vefat etmiştir. Dernek başkanlığım süresinde derneğimize ve hemşehrilerimize göstermiş olduğu yakın ilgi ve desteğini unutamayız, güzel insan hakkını helal et, bizden yanada helal olsun, Allah rahmet eylesin, mekanın cennet olsun.

Semra ŞENER : Türk Siyasetinin en önemli isimlerinden İsmet Sezgin'in vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Aydın Milletvekili olarak TBMM Meclis Başkanlığından Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığına, Türkiye'nin ilk Gençlik ve Spor Bakanlığından Demokrat Türkiye Partisi (DTP) Genel Başkanlığına, Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcılığından Aydın Belediye Başkanlığına kadar Türk ve Aydın Siyasetine damga vuran Aydın'ın İsmet Abisine Allah'tan rahmet diliyorum. Aydınımızın ve Türk Siyasetinin başı sağolsun.

Denizhan SANDIKLILI : Devlet adamı kimliğiyle ornek siyasetçi İsmet sezginin mekanı cennet olsun.

Turgut GÖZEN : Aydın'ın yetiştiği değerli büyüğüm değerli insan Sayın İsmet Sezgin bakanımı kaybettik. Seni asla unutmayacağım. Cennet mekanın olması dualarımla. Varsa hakkım helal olsun. Amin

Hasan HAŞİMOĞLU : Çok değerli İnsan Devlet Adamı İsmet Sezgini Kaybetmiş olmanın acısını yaşıyorum sağ olsun evın de de misafir olduk çok önemli yardımları da dokundu zamanında iyi insanlar hep yitip gidiyor asla unutmayacağım keçi peynire düşkünlüğünü ışıklar içinde uyu güzel insan başımız sağ olsun birlikte birçok resim paylaşıla bilirdi ama yokluğunu telafi etmezdi güzel insan nur içinde yat mekanın cennet olsun ...

Tuğrul ÖZEN : Allah rahmet eylesin değerli bakanımız İsmet abimizi kaybettik cennet mekanı olsun.

Gülnihal DEMİR : Aydınlı hemserimiz yüce insan İsmet sezgini kaybettik allah rahmet eylesin onun yaptığı iyilikle onu muhakkak cennette karşılayacak hepimizinbaşı sagolsun mekani cennet toprağı bol olsun nurlar içinde uyusun sevgili baba dostu.

Selahattin ÇETİNDOĞAN : Eski Aydın Belediye Başkanlarından, çeşitli dönemlerde Bakanlık ve TBMM Başkanlığı yapmış, Eski Aydın Milletvekilimiz, büyüğümüz, Aydınlı hemşerimiz İsmet SEZGİN’in vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Allah’tan rahmet kederli ailesine başsağlığı dilerim.

Abdurrahman ÖZ : Hemşehrimiz, Aydınımızın yetiştirdiği kıymetli siyasetçi, TBMM önceki dönem başkanlarından İsmet Sezgin'in vefatını öğrenmiş bulunuyorum. Allah rahmet eylesin. Hüküm Allah'ındır.

Semih AKGÜN : Bir döneme damga vuran devlet adamı Sayın İsmet Sezgin, Hakk'a yürüdü. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun...

Doğan HURMALI : Kolum kanadım kırıldı canımı ciğerimi. Ağabeyimi yol arkadaşımı kaybettim söz kar etmiyor cuma günü ankara kocatepe camiiden öğle namazına müteakiben toprağa vereceğiz

Şenol KARAKOL : Aydınımızın duayen siyasetçisi ismet abimizi kaybettik allah rahmet eylesin cenneti mekanı olsun karya çiçek ailesi

Anıl YATİŞKİN : Seversin , sevmezsin.... Ama nefret etmez , saygı duyardın. .. Devlet adamlığı farklı , devletin, hükümetin, Parti liderinin adamlığı, farklı idi ,onlarla öğrendik. TAM BİR DEVLET ADAMI, TÜRKİYE CUMHURİYETİNE HİZMET ETMİŞ bir insanı kaybettik. Ruhun şad olsun İSMET AMCA. ..

Metin Lütfi BAYDAR : İsmet ağabeyimizi kaybettik. Aydın'ın ve ülkemizin başı sağ olsun.

Okan AYDOĞMUŞ : Eski bakanımız ve tbmm eski başkanımız hemşehrimiz ismet sezgin vefat etmiştir. Tanrıdan rahmet diler. Sevenlerine ve yakınlarına baş saglığı dilerim.

Hüseyin ASAR : Türk siyasetinin kilometre taşlarından biri daha gitti. Allah rahmet eylesin.

Erdoğan UYAN : Bir eski siyasetci, bizim ismet amcamiz hakka yurumustur..isiklar icinde uyu ismet amca...

Necmettin ÜNÜVAR : eski aydın milletvekili ,meclis eski başkanımız,içişleri eski bakanı rahmetli babamın eski dava arkadaşı kadir şinas insan İsmet sezginin vefatını üzüntüyle ögrenmiş durumdayım.Aydınımız büyük bir dava adamı aydın dostunun yitirmenin acısı içinde herkezin başı sağolsun. mekanı cennet olsun.

Hakan Çağlar ERÜRKER : Aydınımızın ortak değeri; 1952 yılından itibaren Aydın Belediye Başkanlığı, Milletvekilliği, çeşitli bakanlıklar ve TBMM Başkanlığı olmak üzere yarım yüzyılı aşkın Ülkemizin devlet ve siyaset hayatında önemli görevler ifa eden Şehrimizin Abisi Sn. İsmet Sezgin’e Allah (c.c.) rahmet eylesin; ailesine sabr-ı cemil ihsan eylesin. Aydınımızın, Hemşerilerimizin başı sağolsun.

Ali KARA : TBMM Eski Başkanlarından, İçişleri Eski Bakanlarından Aydınlı hemşehrimiz İsmet Sezgin vefat etmiştir. Merhum Bakanımıza Allah'tan rahmet ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerim. Mekanı cennet olsun.

Yalçın PEKGÜZEL : Sadece Aydin'ın degil Turkiye'nin İSMET ABİSİ ydi.Siyasette az bulunan iyi yürekli devlet adamlarından birisiydi.Aynı yaştaki her insana siyaset ortamında abi denmez.
Toprağı bol, ruhu huzurlu olsun.Hepimizin başı sağolsun. Allah rahmet etsin.

Hasan YOĞURTÇU : Siyaseti babalığı samimiyeti evini dostlarına açan yüreği güzel insan bir çoğumuzun abi amca diye hitap ettiğimiz memleket için mecliste bakanlık meclis başkanlıgı yapmış hizmetleri unutulmaz duayen büyümüz ismet sezgini kaybetmenin büyük üzüntüsü içindeyiz başımız sağolsun.

Fatih GÜRER : Türkiye Siyasi Tarihinin önemli isimlerinden Eski Meclis Başkanımız ve Bakanımız Sayın İsmet Sezgin, Hakkın Rahmetine kavuşmuştur. Rabbim ailesine ve yakınlarına sabırlar versin.Aydınlı hemşehrilerimizin başı sağolsun..

Cengiz ALTINKAYA : Duayen milletvekilimiz,eski meclis başkanı ve bakanımız İsmet Sezgin vefat etmiştir.. Allah rahmet eylesin,, mekanı cennet olsun.. Sevenler ve yakınlarına sabırlar dilerim...

Mediha TURGUT : Eski Meclis Başkanı ve bakanlardan İsmet Sezgin, tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde vefat etti. Allah rahmet eylesin mekânı cennet olsun.

Aytaç ARSLAN : Türk siyasi tarihinin İsmet Abi'si, TBMM eski Başkanı ve Bakanımız Sayın İsmet Sezgin Hakkın Rahmetine kavuşmuştur, Mekanı cennet olsun!

Erdal KARAKAVUKOĞLU : Aydın'ımızın yetiştirdiği güzide insan. Değerli devlet büyüğümüz. 
İsmet Abi'mizi kaybetmenin üzüntüsüyle tüm sevenlerine ve dostlarına, yakınlarına başsağlığı dilerim. Mekanın cennet olsun İsmet Sezgin

Çağatay GÜLAŞTI : Aydın ve ülke Siyasetimizin"İsmet Abi"si vefat etmiştir...Sayısız vekillik ve Bakanlık yapmış...Yerel yönetimler ve spor kulübü başkanlığı yapmış...Müthiş bir biyografi...Mekanı cennet olsun...

Fuat TÜTÜNCÜOĞLU : Başımız sağolsun....İsmet Abiyi kaybetmişiz.....

Mehmet ERDEM : Aydın ve Türkiye Siyasi Tarihinin duayenlerinden,
Devlet ve Siyaset adamı eski TBMM Başkanımız ve Bakanımız Sayın İsmet Sezgin Hakkın Rahmetine kavuşmuştur. Devlet ve Siyaset hayatında yapmış olduğu hizmetler daima hatırlanacaktır. Yakınlarına,sevenlerine ve Aydınlı hemşehrilerimize başsağlığı dileklerimizi arz ediyoruz.

Mehmet Fatih ATAY : Atatürk İlkokulu 4. Sınıftayken sınıfımızı ziyaret ettiğinde hepimiz ilk kez bir milletvekili ile karşılaşmıştık. Bu beni çok etkilemişti. Yıllar sonra bende siyasete girip ilkokulda beni ziyaret eden büyüğüm Sayın İsmet Sezgin ile birlikte milletvekilliği yapma şansına eriştim. Sevgili İsmet Amca, siyaset yaptığım dönemde bana hep yol gösterici oldun. Gençlerbirliği Spor Kulübüne Başkan olan ilk Aydınlı sendin bende senin yolundan giderek Gençlerbirliği Genel Sekreterliği görevinde bulunmaktan ve her kulüp binasına girdiğimde resmini görmekten gurur duydum.Aydınspor 1923 spor kulübünün başkanı olduğum zamanda Ankara'daki bütün deplasman maçlarına kar soğuk demeden şereflendirdin. 
Aydın ve Türk siyaseti ve spor çevresi olarak seni hiçbir zaman unutmayacağız. Mekanın cennet olsun nur içinde yat.

Bülent TEZCAN : İsmet Ağabeyimizi kaybettik. Allah'tan rahmet dilerim. Aydın'ın ve ülkemizin başı sağ olsun.

Ufuk GÜNEŞ : Sayın İsmet Sezgine Allahtan Rahmet Sevenlerine Sabır Diliyorum.

Ahmet BASKIN : Aydınlıların İsmet Ağabeyi , Aydın eski milletvekillerimizden İSMET SEZGİN vefat etmiştir. Aydınlı hemşerilerimize ve kederli ailesine başsağlığı dilerim.

Namık YILDIRIM : Türk siyasetinin önemli isimlerinden Aydın'ımızın değerli abisi Sayın İsmet Sezgin Beyefendi Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Allahtan kendisine rahmet Ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

Önder AKSAKAL : Uzun yıllar Aydın siyasetinde yer almış, Türkiye'nin siyasi tarihinde de bazı dönemlerde üstlendiği "kritik" görevlerde şaibesiz kalabilmiş Aydın eski milletvekili sayın İSMET SEZGİN'e Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Mustafa KAVRUK : Aydın'ın ısmet ağbisi duayen siyasetçî eski meclis başkanı.bakanımız .merhum ismet sezgin'e allahtan rahmet.kederli ailesine başsağlıgı diliyorum...fotoğrafta ısmet sezgin-alirza gönül ve ben mustafa kavruk, ankara dyp gecesinden..1990

Deniz Kolalı DEPBOYLU : 1955 yılında henüz 27 yaşında iken Aydın Belediye Başkanı seçilen, 1963'ten 1985'e kadar Türk Belediyeciler Birliğinin Genel Başkanlığı,1969'da Türkiye'de ilk kez faaliyete geçen Gençlik ve Spor Bakanlığı, 1991'de İçişleri Bakanlığı yapan Sayın İsmet Sezgin 1995'te TBMM Başkanlığına seçildi ve bu görevi seçime kadar sürdürdü. 1997'de görev aldığı Milli Savunma Bakanlığı'nı, 1999'a kadar devam ettirdi. 1999 seçimlerinden sonra DTP Genel Başkanlığına seçildi. 2002'de genel başkanlıktan ayrılarak aktif politikayı bu mevkiden bırakmış nadir politikacılar arasında yer aldı. Aydın'ımızı gururlandıran, eski bakan ve TBMM Başkanı Sayın İsmet Sezgin'e ülkemiz için vermiş olduğu hizmetlerden dolayı müteşekkirim. Aydınımızın ve milletimizin başı sağ olsun. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına baş sağlığı dilerim.

Recep TANER : Eski Aydın Belediye başkanı, Aydın Milletvekili, TBMM Meclis Başkanı, Bakan ve en önemlisi Aydın'lının İsmet Abisi vefat etmiştir. Tüm sevenlerinin başı sağolsun. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.

Mahmut ÇAĞLAYAN : Aydın Belediye Başkanı, Gençlik ve Spor Bakanı, Maliye Bakanı, İçişleri Bakanı, TBMM Başkanı, Başbakan Yrd ve Milli Savunma Bakanlığı Görevlerinde bulunan Türkiye'nin İsmet Abisi vefat etmiştir. Ülkemizin her köşesinden kendisini çok seven ve razı olan birçok insana rastladım. Allah kendisinden razı olsun rahmetiyle muamele etsin. Mekanı cennet olsun.

Mehmet ÖZBAYRAKTAR : Selamünaleyküm Türk Dünyasının Güzel İnsanları Eski içişleri bakanımız yakın koruması ve şoförlüğünü yaptığım Sayın bakanım İsmet SezginAydınımızın gururu devlet büyüğümüz An itibarı ile hakkı Rahmetine kavuşmuştur.Allah rahmet eylesin mekanın cennet olsun güzel insan. AMİN. 

Eralp ATAY : Türk Siyaseti İsmet abisini, Aydın'da İsmet amcasını kaybetti.Devletin en önemli makamlarında bulunmuş bir devlet adamı idi Allah rahmet eylesin.

Veysel TOYGAR : Aydın’ımızın ağabeysi, eski başbakan yardımcısı, bakan ve milletvekili sevgili İsmet SEZGİN bey dün hakkın rahmetine kavuşmuştur. Merhuma Cenab-ı Allah'tan rahmet, acılı ailelesine ve tüm Türk Milletine sabırlar diliyorum.

Ercan DOLAPÇI : 'İsmet Ağabey' İsmet Sezgin'le en son 29 Ekim 2014 günü İstanbul'da görüşmüştük. Hemşehrimi rahmet ve saygıyla anıyorum. Türk siyasetinin yıldızıydı. Işıklar içinde yatsın.

Ahmet Kamuran İZER : BABA DOSTU, SAYGIDEĞER ve NAİF İNSAN SEVGİLİ BÜYÜGÜMÜZ İSMET SEZGİN HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTUR.  ALLAH RAHMET EYLESİN, MEKANI CENNET OLSUN.  ALLAH AİLESİNE ve SEVENLERİNE SABIRLAR VERSİN  HEPİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN.

Erkut CEYLAN : Mekanı Cennet Olsun Aydınımızın ağabeyi İsmet SEZGİN abimiz vefat etmiş.Rabbim mekanını cennet eylesin.Samimi siyasetler kalp kırmayan gönüller,Aydınlı seni unutmayacaktır.

Ahmet GÖZEN : Canim ismet abim Nur icinde uyu seni daima anacagim sen Turkiyenin abisisin gonlum Aydin ilinde kabrinin olmasini isterdim .Kiz kardesim aydin buyuksehir belefiye baskani sn. Ozlem cercioglu ile Hazirlik yapmistik. TUM AYDINLILARIN VE BENIM KALBIMDE YERIN AYRIDIR. SENI COK OZLIYECEGIM

Eşref GÜLPINAR : RAHMETLE ANIYORUZ Ülke Siyasetine Emek veren 2 Önemli insanı RAHMETLE ANIYORUZ.. Başımız Sağolsun..

Gökhan ÖKTEN : Türk siyasetine adını tarihe yazdırmış, değerli büyüğümüz,hemşehrimiz Sn İsmet Sezgin'e Allah'tan rahmet diliyoruz.Mekanı cennet olsun.Başımız sağolsun.

Mehmet Sadık ATAY : Tbmm 18.Başkanı ve Bakanlarımızdan, Türk siyasetinin "İsmet Ağabeyi" İsmet Sezgin'e Allah'tan rahmet ailesine baş sağlığı diliyorum. Aynı zamanda, Aydın'ımızın ve Ülkemizin başı sağolsun Mekanı cennet olsun.

Halit DİKMEN : Değeli insan,  Türk siyasetinin ve Aydınlıların İsmet abisi, TBMM başkanı, cennet mekanı olsun. Sevenlerinin ve Aydınlıların başı sağolsun.

Yahya MİMAR : Aydının İsmet Abisi Degerli Hizmet adamı İsmet Sezgin i kaybettik. Mekanı cennet olsun inşallah.

AydınÖzel

ismet-sezgin.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3465 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim