• Aydın19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÇERÇİOĞLU Söke’de Türkan SAYLAN Parkı’nı Açtı
22 Şubat 2017 Çarşamba 01:26

ÇERÇİOĞLU Söke’de Türkan SAYLAN Parkı’nı Açtı

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem ÇERÇİOĞLU Söke'de Türkan Saylan Park'nın Açılışını Gerçekleştirdi

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem ÇERÇİOĞLU Söke'de Türkan Saylan Park'nın Açılışını Gerçekleştirdi.Açılış törenine Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran,CHP İl Başkanı Bayram İnci, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, ÇYDD İl Başkanı Nurten Atalay, ÇYDD Söke Şube Başkanı Meliha Özkesici, CHP Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir, Şoförler Otomobilciler Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Semih Özmeriç de katıldı. ÇYDD Söke Şube Başkanı Meliha Özkesici'nin giriş konuşmasının ardından ÇERÇİOĞLU, kürsüye gelerek şunları ifade etti :

Özlem ÇERÇİOĞLU : SAYLAN Mücadelesi İle Türkiye’ye Örnek Bir Kadın Oldu

Değerli  Sökeliler ; Son nefesine kadar aydınlık, çağdaş bir Türkiye için onurlu mücadelesini sürdüren Türkan SAYLAN tüm yaşamı boyunca karanlığın karşısında durmuş, çağdaş yaşam uğruna hayatını feda etmeye göze almıştır ve feda da etmiştir. Kendi deyimi ile aslında o bir şey yapmıyor, yalnızca insanları neler yapabileceğini inandırıyor ve yüreklendiriyordu. Mücadelesi ile Türkiye’ ye örnek bir kadın oldu. Türkan SAYLAN hayatı boyunca mücadele ettiği iki hastalık vardı. Bunlardan birisi cüzzam bir diğeride cehalet; bu iki hastalığı farkederseniz iyileşirsiniz dedi. Ve bu iki hastalıkla ömrünün sonuna kadar mücadele etti.

Özlem ÇERÇİOĞLU : Türkan SAYLAN’ı Saygıyla Anıyoruz

Değerli Sökeliler;Cehalet içinde yüz binin üzerinde imkanı olmayan öğrencileri okutarak, onlara yeni bir yaşam kurmaları için muazzam bir zemin hazırladı. Sizlerinde çok iyi bildiği gibi kız çocuklarının okutulmasına ve insan haklarını kazanılmasından büyük çaba göstermiştir. Tekrar buradan Türkan SAYLAN’ı saygıyla anıyoruz.

Özlem ÇERÇİOĞLU : Onun Gösterdiği Bu Eğitim Yolunda Devam Edeceğiz

Değerli Sökeliler;Vatan haini fetöcüler, bu değerli bilim insanını da ergenekoncu ilan ettiler. Buradan bir kez daha terörü ve vatan hainlerini lanetliyorum. Biz Türkan SAYLAN’ı evinin penceresinden işte bu fotoğraftaki gibi el sallarken hatırlıyoruz. Ve gelecek nesillere de aktaracağız. Onun gösterdiği bu eğitim yolunda devam edeceğiz. Ben tüm dernek başkanlarımızı kutluyorum. Her zaman Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak, çalışmalarının yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum. Ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin kapıları bilime sonuna kadar açık oldu; bundan sonra da açık olmaya devam edecek.Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.

Haber-Fotoğraf : Sedat ÜNLÜ 

dsc_5302-001.jpgdsc_5305-001.jpgdsc_5334-001.jpgdsc_5324-001.jpgdsc_5326.jpgdsc_5353.jpgdsc_5370-001.jpgdsc_5407.jpgdsc_5382.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1794 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim