• Aydın22 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÇETE AYŞE AYDIN'DA UNUTULMADI
31 Ekim 2018 Çarşamba 10:47

ÇETE AYŞE AYDIN'DA UNUTULMADI

Efeler Belediyesi'nin katkılarıyla Kadın Hakları Koruma Derneği Aydın Şubesi tarafından milli mücadelenin kadın kahramanı Çete Ayşe Aydın'da düzenlenen etkinlikle anıldı.

Efeler Belediyesi'nin katkılarıyla Kadın Hakları Koruma Derneği Aydın Şubesi tarafından milli mücadelenin kadın kahramanı Çete Ayşe Aydın'da düzenlenen etkinlikle anıldı.

Çete Ayşe'nin doğup yaşadığı Efeler ilçesi İmamköy Mahallesi meydanındaki Çete Emir Ayşe büstünün önünde düzenlenen programa, Efeler Belediyesi Başkan Vekili Hasan Sarı, Aydın Büyükşehir ve Efeler Belediyesi meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kadın Hakları Koruma Derneği Aydın Şube Başkanı Habibe Gürer yaptığı açılış konuşmasında Türk kadınının Atatürk’ten önceki yaşamını ayrıntılı olarak incelenmesi gerektiğini belirterek; "Atatürk’ün Türk kadınına kazandırdığı değerlere bilinçli olarak sahip çıkmak, haklarımızı savunmak asıl sorumluluğumuzdur. Bugün burada, kadının evrensel ışığını yansıtan, hepimizin içindeki güçlü kadının vücut bulmuş, adı Çete Ayşe olan özümüzün huzurundayız. Çete Ayşe’nin bedeni toprak anayla buluşmuştur ancak onun vatanımızın ve al bayrağımızın özgürlüğü için vermiş olduğu mücadelenin sonunda kazandığımız. Cumhuriyetimizi, Cumhuriyet Bayramımızı hep birlikte burada kutluyoruz. Tüm kadınlar bilmelidir ki, Çete Ayşe ve tüm kahraman Türk kadınları biziz. Ne mutlu Türküm diyene" diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Çete Ayşe romanın yazarı Sabahattin Burhan, Çete Ayşe’nin hayatı hakkında bilgiler verdi.

Program halk oyunları gösteriler ve Efeler Belediyesi tarafından hazırlatılan aşurenin misafirlere ikram edilmesi ile son buldu.
Haber : Merve GÜLMEZ

2-018.jpg3-012.jpg6-008.jpg9-005.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 889 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim