• Aydın7 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP’Lİ BÜLBÜL’DEN BAKANA “TARSİM” SORUSU
14 Kasım 2018 Çarşamba 11:12

CHP’Lİ BÜLBÜL’DEN BAKANA “TARSİM” SORUSU

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, incirin TARSİM kapsamına alınmamasını eleştirerek, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye “Çiftçilerin bu talepleri neden görmezden geliniyor?” diye sordu.

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, incirin TARSİM kapsamına alınmamasını eleştirerek, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye  “Çiftçilerin bu talepleri neden görmezden geliniyor?” diye sordu.

 

CHP’li Bülbül, TBMM Genel Kurulu’nda konuyla ilgili şunları söyledi:

 

“Aydın’da yetişen incir bugün dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor ve Aydın Türkiye’nin incir ihtiyacının yüzde 65’ini karşılıyor. Ancak Aydınlı üreticiler zor durumda. İncirin yoğun şekilde hasat edildiği dönemde yağan yağmur incir kalitesini olumsuz etkilemektedir. Bu bakımdan, üreticilerimiz incirin yağmur riskine karşı Tarım Sigortaları Kapsamına alınmasını istemektedirler. Ayrıca sadece ilimize mahsus olan, dünyaca ünlü, büyük bir döviz girdisi sağlayan kurutmalık sarı lop incirin korunmaya alınması ve fındıkta olduğu gibi ‘Alan Bazlı Destek’ kapsamına alınmasını talep etmektedirler. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye sormak istiyorum;

 

  1. İncir üreticimizi TARSİM kapsamına neden alınmadı?
  2. Çiftçilerin bu talepleri neden görmezden geliniyor?”

Haber : Merve GÜLMEZ

chp-aydin-mv.-suleyman-bulbul-(1).jpeg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 941 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim