• Aydın26 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
çine belediye baskanı 19 mayıs mesajı
22 Mayıs 2020 Cuma 08:00

çine belediye baskanı 19 mayıs mesajı

çine belediye baskanı 19 mayıs mesajı

Dört bir tarafı emperyalist güçlerce işgal altında bulunan Anadolu topraklarında bağımsızlık meşalesinin yakıldığı bu anlamlı günün yıldönümünü kutluyor olmanın coşkusunu ve gururunu yaşıyoruz.19 Mayıs yok edilmek istenen bir milletin var olma yolundaki güneşi olmuştur.

Kurtuluş Savaşımızın miladı olan 19 Mayıs, milletimizin esaret zincirini kırmak adına Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün liderliğinde attığı büyük adımın adıdır.Türk Milletinin işgalci güçlere karşı verdiği eşi görülmemiş mücadelenin başlangıcı olan bu tarihi gün, gençlerimize çok iyi anlatılmalıdır.Çünkü Millet olarak, birlik olarak kalabilmenin teminatı; 101 yıl önce işgalci güçlere karşı verilmiş o büyük savaşı anlamaktır.

101 yıldır yanan bu ateşi daha da anlamlı kılan bir diğer unsurda, Gazi Mustafa Kemal’in bugünü gençliğe bayram olarak armağan ederek ölümsüzleştirmesidir. Cumhuriyetin geleceğini gençlerde gören Atatürk, ‘Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz’ diyerek gençlere duyduğu güven ve sevginin ne kadar büyük olduğu göstermiş ve Cumhuriyeti onlara emanet etmiştir.

Gençlerimiz koronavirüs sebebiyle okullarından, işlerinden, arkadaşlarından ayrı düştü.Biliyorum zor günler geçiriyorsunuz.Bu zor günleri sizlerin sayesinde daha çabuk atlatacağız.Sizler öncelikle kendi sağlınız için sonra da büyüklerinizin sağlığı için evlerde kalmaya devam edin.Önümüzdeki yıllarda bayramlarımızı okullarımızda, cadde ve sokaklarımızda büyük coşkuyla, büyük görkemle kutlayacağız.

Başta geleceğimizin teminatı olan sevgili gençlerimiz ile tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, bu topraklarda özgürce yaşamamızı sağlayan, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehit ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve özlemle anıyorum.

                                                                                                          E.Salih DİNÇER

                                                                                                          Çine Belediye Başkanı

Bu haber toplam 769 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim