• Aydın22 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cumhuriyet’in 95.Yıldönümü Köşk Recep Tayyip Erdoğan Meydanında Coşkuyla Kutlandı
30 Ekim 2018 Salı 10:42

Cumhuriyet’in 95.Yıldönümü Köşk Recep Tayyip Erdoğan Meydanında Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyet’in 95.Yıldönümü Köşk Recep Tayyip Erdoğan Meydanında Coşkuyla Kutlandı. Aydın’ın Köşk ilçesinde sabah 09:30’da Köşk Kaymakamlığında ilçe kaymakamı Sayın Serdar Kaya ev sahipliğinde gerçekleşen tebrikat törenin ardından Köşk merkez Recep Tayyip

Cumhuriyet’in 95.Yıldönümü Köşk Recep Tayyip Erdoğan Meydanında Coşkuyla Kutlandı.

 

Aydın’ın Köşk ilçesinde sabah 09:30’da Köşk Kaymakamlığında ilçe kaymakamı Sayın Serdar Kaya ev sahipliğinde gerçekleşen tebrikat törenin ardından Köşk merkez Recep Tayyip Erdoğan Meydanında coşkuyla kutlandı. Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, Köşk İlçe Jandarma Komutanı J.Asb.Kd.Bçvş. Alper Polat, Köşk Belediye Başkan Yardımcısı Özay Özhan, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Ergücü, kaymakamlık daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler, veliler ve çok sayıda izleyici katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende İlçe Kaymakamı Serdar Kaya, Cumhuriyetin ilanının Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yazılan kurtuluş destanının varış noktası olduğunu belirtti. Sayın Kaya konuşmasında; "Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde, Türk milletinin cesareti, yiğitliği ile kazanılan milli mücadele tarihte eşine çok az rastlanır bir başarıdır. Milletimiz, kurtuluş mücadelesi sırasında yaşanan tüm zorluklara rağmen istiklalinden vazgeçmeyerek kayıtsız şartsız egemenliğini, cumhuriyeti kazanmıştır. İmkansızlıklar içinde ve her safhası zorlu mücadelelerle dolu olan ancak milletimizin azim ve kararlılığıyla sürdürülen Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanmasıyla ilan edilen cumhuriyet, tam bağımsızlığımızın ve şüphesiz ki geleceğimizin en büyük güvencesidir.” ifadelerini kullandı. Şanlı tarihimizden ve damarlarımızda dolaşan kandan alacağımız kudret ile en büyük görevimizin birlik ve bütünlüğümüzden taviz vermeden daha demokratik bir Türkiye için gereken çabayı göstermek olduğunu vurgulayan Köşk Kaymakamı Serdar Kaya; "Cumhuriyeti korumamız ve yaşatmamız gereken en değerli varlığımız olarak benimsemek ve ülkemizi demokrasisiyle, hukuk devleti normlarıyla, insan hak ve hürriyetleriyle, ekonomisiyle, sanayisiyle, eğitim düzeyiyle dünyanın en ileri, en gelişmiş, en müreffeh ülkelerinden biri haline getirmek bizim öncelikli hedefimizdir" ifadeleriyle günün konuşmasını tamamladı. Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışma ve etkinliklerde dereceye giren öğrencilere hediyeler takdim edilirken Köşk Altıeylül İlkokulunun sergilemiş olduğu folklor gösterisi izleyiciler tarafından büyük beğeni aldı. Gösterinin ardından resmi geçit töreni yapılarak bayram töreni sona erdi. 

Haber : Merve GÜLMEZ

dsc_0252-[1600x1200].jpgdsc_0279-[1600x1200].jpgdsc_0376-[1600x1200].jpgdsc_0536-[1600x1200].jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 938 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim