• Aydın15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DEPREMİN ALTINCI GÜNÜNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
05 Kasım 2020 Perşembe 20:24

DEPREMİN ALTINCI GÜNÜNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Kuşadası Belediyesi, Cuma günü Ege Denizi’nde meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından geçen 6 gün boyunca depremzede vatandaşları bir an olsun yalnız bırakmıyor.

Kuşadası Belediyesi, Cuma günü Ege Denizi’nde meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından geçen 6 gün boyunca depremzede vatandaşları bir an olsun yalnız bırakmıyor.

2300 hasar başvurusu ve 82 ağır hasarlı binanın bulunduğu kentte Kuşadası Belediyesi, başta AFAD tarafından Özer Türk Stadyumu’na kurulan çadırlarda kalan vatandaşlar olmak üzere depremden etkilenen tüm vatandaşların her türlü ihtiyacı ile yakından ilgileniyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kurulan ve Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in başkanlık ettiği Kriz Masası, bir yandan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ekipleri ile birlikte kent genelindeki hasar tespit çalışmalarına devam ederken bir yandan da hasar gördüğü için evlerine giremeyen vatandaşların yanında olmayı sürdürüyor. Depremzede vatandaşlara günde üç öğün yemek ulaştıran Kuşadası Belediyesi, çadır kurulan alanlarda 24 saat görev yapıyor. Vatandaşların soğuktan etkilenmemesi için varillerin yerleştirildiği çadır alanlarına düzenli olarak odun takviyesinde bulunuluyor. Sürekli olarak çay, kahve servisinin yapıldığı çadır alanları koronavirüse karşı belirli aralıklarla dezenfekte ediliyor. Kuşadası Belediyesi tarafından oluşturulan gölgelik alanlar ve kurulan aydınlatma sistemi de çadır alanlarında yaşamı kolaylaştırıyor.

22 BİN KÂSE ÇORBA DAĞITILDI

Artçı sarsıntıların sürdüğü Kuşadası’nda tüm birimleri ile birlikte 7/24 esasına göre çalışmaya devam eden Kuşadası Belediyesi, depremin ardından geçen 6 gün boyunca vatandaşlara Mobil İkram Aracı ile 22 bin kâse çorba dağıttı. 350 battaniye ile 35 yatağı da ihtiyacı olan vatandaşlara ulaştırdı. Gidecek yeri olmadığını beyan eden 98 vatandaş ise çeşitli otellerde misafir edildi. 

deprem_calismalar-(1).jpg

Bu haber toplam 3006 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim