• Aydın7 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DEVELER GERMENCİK ARENASINDA KIYASIYA GÜREŞTİ
15 Ocak 2019 Salı 12:53

DEVELER GERMENCİK ARENASINDA KIYASIYA GÜREŞTİ

Germencik’te bu yıl 71.si düzenlenen deve güreşi festivalinde, 83 çift 166 deve kıyasıya mücadele etti. Güreşlerde ise havanın güzel olması sebebiyle katılım oldukça fazlaydı.

Germencik’te bu yıl 71.si düzenlenen deve güreşi festivalinde, 83 çift 166 deve kıyasıya mücadele etti. Güreşlerde ise havanın güzel olması sebebiyle katılım oldukça fazlaydı.

Germencik 71. Deve Güreşleri Alangüllü Arenası'nda gerçekleşti. Germencik Belediye Başkanı ve Efeler Belediye Başkan Adayı Ümmet Akın’ın katkıları ile Alangüllü Arena’da gerçekleşen güreşler kıyasıya mücadelelere sahne oldu. Güreşlere Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgeleri'nden 83 deve katıldı. Çekişmeli geçen mücadelelerde zaman zaman develeri ayırmakta güçlük çekti. Heyecanlı anların yaşandığı güreşleri vatandaşlar piknik yaparak izledi.

Alangüllü’deki deve güreşlerini protokolde, Germencik Kaymakamı Ayhan Işık, AK Parti Milletvekili ve Aydın Büyükşehir Belediye Adayı Mustafa Savaş, Germencik Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi Efeler Belediye Başkan Adayı Ümmet Akın, Milliyetçi Hareket Partisi Germencik Belediye Başkan Adayı İsmet Akın, İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, MHP İl Başkanı Burak Pehlivan ve AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen ile çok sayıda partili vatandaş da yakından takip etti. Güreş sırasında kaçan develer seyircilere büyük heyecan yaşatırken, galip gelen develer arena etrafında seyircilere gösterilerek büyük alkış aldı. Müsabakalar sonunda kazanan develerin sahiplerine kupaları ve ödülleri takdim edildi.

SAVAŞ; “BİRLİK BERABERLİK İÇERİSİNDE BÜYÜK ZAFERE İMZA ATACAĞIZ
Germencik Deve Güreşi Festivaline katılan Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, etkinliğin çok güzel bir atmosfere ev sahipliği yaptığını ifade etti. AK Partili Savaş, “Germencik Belediye Başkanımızın düzenlemiş olduğu bu güzel etkinliği izlemek için hep beraber, MHP İl başkanı, AK Parti İl Başkanı, Belediye Başkan adaylarımız, ben de Cumhur İttifakı’nın adayı olarak hep beraber izliyoruz. Çok güzel bir etkinlik. Yörük Kültürünün vazgeçilmezi bu güzel etkinliği tüm dünyadan takip ediyorlar. Özellikle de Germencik güreşlerini güreş severler her yıl heyecanla bekliyorlar. Güzel bir ortam, hava çok güzel, her şey çok güzel. Yapılan bu etkinlik alanlarının daha güzel, daha iyi olması gerekiyor. Belediye başkanlarımızla birlikte tüm ilçelerimizde daha güzel bir seyir ortamında bu güreşleri izlemeye devam etmek istiyoruz. Bunun için de 31 Marttan sonra çalışmalarımıza başlayarak bu güreş alanlarını gerçekleştireceğiz. Bu güzel atmosfere katılım sağlayan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberliğimiz 30 Mart akşamına kadar devam edecek. 31 Mart akşamında da güzel bir zafere imza atacağız inşallah” dedi.

AKIN “AYDIN’A GÜZEL HİZMETLER OLACAK”
Cumhur İttifak’ı sonucu Efeler Belediye Başkan Adayı olan MHP’li Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, “2 asırlık tarihi olan deve güreşlerimizde örf, adet ve geleneklerimizin gelecek nesillere aktarılması adına bu güreşleri tertip ediyoruz. Bu yıl 71. sini düzenliyoruz.  Bölgemizin çeşitli illerinden gelen pehlivan develer izleyicilere keyifli anlar yaşattılar. Sahada görevli arkadaşlarımız develeri ayırmakta bazen zorlandı. Güreşlerimizi dün adaylıkların açıklanması sonrasında seçim sürecine hızlı bir şekilde adım atan Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Mustafa Savaş ve diğer ilçe başkan adaylarımıza da teşekkür ediyorum. Büyükşehir adayımız Mustafa Savaş’ın da belirttiği gibi bu güreşleri daha güzel alanlarda yapmak adına gerekli çalışmaları yapacağız. Geçen 5 yılı değerlendirdiğimizde, mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı bazı belediyelerin deve güreşi ve boğa güreşi etkinlikleri başta olmak üzere hiçbir etkinliğine katkı ve katılım sağlamadı. Bazılarına ise tüm imkanları seferber ederek katkı verdi. Biz eşit bir şekilde hangi parti belediyesi olursa olsun, Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Mustafa Savaş’ın önderliğinde herkese eşit şekilde katkı sağlayacağız. Buradan tüm kamuoyuna ve deveci arkadaşlara bunu duyurmuş ve sözünü vermiş olalım. İnşallah önümüzdeki günlerde Aydın’a güzel hizmetlerimizi açıklayacağımız projelerimizle herkese duyuracağız” dedi.

Alangüllü arenada gerçekleşen 71. Geleneksel Germencik Deve Güreşi festivalini yaklaşık 12 bin kişi izledi.

Haber : Merve GÜLMEZ

img_5726.jpgimg_5784.jpgimg_5795.jpgimg_6046.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 931 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim