• Aydın20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Didim Ticaret Odası Banka Müdürleri İle Bir Araya Geldi
20 Kasım 2018 Salı 14:34

Didim Ticaret Odası Banka Müdürleri İle Bir Araya Geldi

Didim Ticaret Odası Bankaların Didim Şube müdürleri ile bir araya geldi. Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş, Meclis Bakanı Mete Telyakar, Başkan Yardımcısı Ebubekir Apaydın, Yönetim Kurulu Üyeleri İsmet Kartal ve Enver Demirtaş’ın ev s

Didim Ticaret Odası Bankaların Didim Şube müdürleri ile bir araya geldi. Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş, Meclis Bakanı Mete Telyakar, Başkan Yardımcısı Ebubekir Apaydın, Yönetim Kurulu Üyeleri İsmet Kartal ve Enver Demirtaş’ın ev sahipliğindeki toplantıya Akbank Şube Müdürü Serdar Şen, Denizbank Şube Müdürü Hasancan Turan, QNB Finansbank Şube Müdürü Soner Gönüllü, Ziraat Bankası Şube müdürü Ferhat Fahri Hameş, Ekonomi Bankası Şube Müdürü Nurçin Yılmaz, Halk Bankasından Şube müdürü Soner Çakmak ve Hasan Çevik, İş Bankası Didim Şube Müdürü Ali Olcay, İş Bankası Altınkum Şubesinden Özge Şarlayan, Vakıflar Bankası Şube Müdürü Ceyhan İnceer ve Yapı ve Kredi Bankası Şube Müdürü Sumru Kılavuz katıldı.

Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş banka müdürlerine davetlerine icabet ettikleri için teşekkür etti. Göreve geldikten bu tarafa finans sektörü ile bir araya gelmek istediklerini ancak mümkün olduğunu dile getirdi. “Üyelerin sorunlarını sizlerle paylaşmak istiyoruz” diyerek ilçemizdeki işletmelerin ticari faaliyetlerinde finans sektörünün kolaylık sağlamasının büyük önem taşıdığını belirtti. Banka müdürleri de ellerinden gelen kolaylığı sağlayacaklarını söyledi.

Bankaların kredi temininde reel sektöre uygulamakta olduğu mevduat faizi ve kredi faizi arasındaki makastaki artışın firmaların finansmana ulaşımını ya imkânsız ya da çok zor ve maliyetli hale gelmesi, Reel sektörün kredi karşılığı bankalara verdiği teminatların gerçek değerlerinin oldukça altındaki ekspertiz değerlerine tabi tutulması, Bankaların reel sektöre tanımladığı limitler işletmelerde herhangi bir finansal risk olmamasına rağmen tek taraflı olarak aşağı çekilmesi, Bankaların bir firmanın hali hazırdaki kredilerinden birini kapatıp söz konusu krediye karşılık olan teminatları için rehin ve ipotek terkini istediğinde firmalar diğer kredilerinin de kapatılması yönünde zorluklara maruz kalmaları,  Odamız Üyelerinin ticari faaliyetlerinde yadsınamayacak önemdeki finansmana ulaşmalarına ve yatırım yapmalarına engelle karşı karşıya kalması ve bu uygulamalar sebebiyle firmaların bankalara olan güvenini derinden sarsılması konuları dile getirildi.

Toplantıda ilçe ekonomisi değerlendirildi. Ticaret Odası üyelerinin finans ihtiyaçlarının karşılanması için kredi imkânları konuşuldu. İnşaat ve emlak sektörü için konut kredileri süreçlerinde yapılabilecekler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Finans sektörü temsilcileri de atılan ve atılacak olan adımlar konusunda bilgilendirme yaptılar.

Haber : Merve GÜLMEZ

bankacilar.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1128 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim