• Aydın20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Didim'de STK'lar Çevre İçin Bir Arada
10 Temmuz 2019 Çarşamba 17:42

Didim'de STK'lar Çevre İçin Bir Arada

Didim’de Taşburun açıklarında mevcut balık çiftliklerinin oluşturduğu kirlilik ve kapasite artışının sebep olacağı çevre felaketlerine dikkat çekmek amacıyla sivil toplum örgütleri ve site yöneticileri Mavişehir Mahallesinde bir araya geldi.

Didim’de Taşburun açıklarında mevcut balık çiftliklerinin oluşturduğu kirlilik ve kapasite artışının sebep olacağı çevre felaketlerine dikkat çekmek amacıyla sivil toplum örgütleri ve site yöneticileri Mavişehir Mahallesinde bir araya geldi.

Balık çiftliklerinin bulunduğu bölgeye en yakın mahallelerden Mavişehir Mahallesi muhtarlığı ve Didim Turizm Derneği organizasyonuyla Amfi tiyatroda düzenlenen toplantı öncesinde imza kampanyası gerçekleştirildi.

Toplantıya Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş, Başkan Yardımcısı Hikmet Atilla, Didim Belediyesi Meclis Üyesi Ramazan Özalp, Didim Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk, Mavişehir Mahalle Muhtarı Ramazan Ökmen, Çamlık Mahalle Muhtarı Filiz Atabay Soydemir, Didim Derneği Başkanı Mehmet Soysalan ve 2. Başkan Ekrem Gençaslan, Meandros Derneği Başkanı Başak Kamacı Budak, Didim Eğitim ve Çevre Derneği başkanı Mehmet Erol, Akbük Çevre ve Düşünce Derneği Sözcüsü Saime Özarslan, ve Gökhan Uzman, Alevi Bektaşi Kültür Merkezi Ve Cem Evi Derneği Başkanı Hüseyin İlhan, ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile site yöneticileri katıldı.

Sırası ile söz alan STK yöneticileri çevre konusunda duyarlılıklarını belirterek balık çiftliklerinin kıyı bölgelerden mevcut bulunan yere taşındıktan sonra yaptığı olumsuz etkilere dikkat çektiler. Kapasite artışının ve karada kurulacak lojistik merkezlerin şu hali ile bile oluşan kirliliği bir çevre felaketine götüreceğini ve Didim’de yaşayan insanlar ve Turizm Sektörü için yıkıma dönüşeceğini belirttiler.

Site yöneticilerinden söz alanlar da oluşan kirliliğin geldiği boyutları anlattılar, bu konuda girişimlerde bulunulması fikirlerini ilettiler.

Yönetim Kurulu Başkanımız Hilmi Erbaş son sözü alarak; Tarım ve Orman Bakanlığı ve İl Müdürlüğü yetkililerine kurulması düşünülen tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesine karşı olduklarını, bu bölgenin kurulması için gereken tüzel kişiliğin içinde olmayacaklarını belirtti. “Didim Ticaret Odası bu işin içinde olmazsa TDİOSB kurulamaz, Yasal olarak bu mümkün değil” dedi. Bu işe karşı olduklarını bir rapor ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a da ilettiklerini, Bakanlığın da turizme zarar verecek bu yatırıma karşı olduğunu, Kültür ve Turizm Bakanlığının bu duruşunun da Didim için bir avantaj olduğunu vurguladı. Gerçekleştirdikleri Didim Platformu toplantılarında da İlçedeki sivil toplum kuruluşlarını bilgilendirdiklerini belirtti. Bu aşamada zaten olmayacak TDİOSB tartışmaları ile gündeme gelen bu konudan yola çıkarak mevcut kurulu çiftliklere yenilerinin eklenmesinin önüne geçmek ve mevcut çiftliklerin de taşınması amacı ile STK’ları ziyaret edeceklerini, akademisyenlere bu çiftliklerin zararları ile ilgili rapor hazırlatacaklarını ve 16 Temmuz itibari ile imza kampanyası başlatacaklarını söyledi. Katılımcılardan da bu konuda destek istedi.

Didim Belediye Meclis üyesi Ramazan Özalp konu hakkında gerekli mercilerle yaptığı görüşmeler neticesinde Didim Ticaret Odası bu işin içinde olmazsa TDİOSB kurulamayacağını teyit ettiğini söyleyerek. Ticaret Odası Yönetimi ve Meclisine bu noktada güvenilmesi gerektiğini belirtti.

dsc_2916.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 837 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim