• Aydın17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Diyetisyen Firdevs Yasemin ERDEM'den Ramazanda Beslenme İpuçları
07 Mayıs 2019 Salı 10:32

Diyetisyen Firdevs Yasemin ERDEM'den Ramazanda Beslenme İpuçları

Uzun günlerde oruç tutmak bizi biraz zorlasa da iftar ve sahurda yapacağımız doğru beslenme adımlarıyla oruçtan alacağımız faydayı maksimum seviyeye çıkarabiliriz.

Uzun günlerde oruç tutmak bizi biraz zorlasa da  iftar ve sahurda yapacağımız doğru beslenme adımlarıyla oruçtan alacağımız faydayı maksimum seviyeye çıkarabiliriz.

Sağlıklı bir ramazan ayı geçirmek için şu 10 maddeyi uygulamaya gayret edelim.

1)İlk adım çok sıcak olmayan bir çorba. Acele etmeden, yavaş yavaş içilen çorba gün boyu süren açlık sonrası midemizi rahatlatacak ve midemizi besin alımına hazırlayacaktır.

2)İftar soframızda protein kaynaklarına yer verelim. Et/tavuk/balık veya kuru baklagiller  iftar soframızda mutlaka bulunsun.

3)Çok yağlı yemekler ve kızartmalar yok. Mide ve sindirim sağlığımız için  yemekleri çok yağlı ve kızartma şeklinde tercih etmeyelim.

4)Sebzeleri ihmal etmeyelim. Gün içinde alamadığımız mineral, vitamin ve posa ihtiyacımız için sebzelere de yer verelim.

5)İftarda 1 hurma. Tükettiğiniz 1 hurma tatlı ihtiyacımızın büyük bir kısmını karşılayacak ve gereksiz kalori alımının önüne geçecektir.

6)Su tüketimini ihmal etmeyelim. İftar ve sahur arasına yayarak 2-2,5 litre su içmeye özen gösterelim. Yine günde 1 sade maden suyu kaybedilen minerallerin yerine konulmasına yardımcı olacaktır.

7)Sahur eşittir kahvaltı. Sahuru kahvaltı gibi düşünelim. Yumurta, az tuzlu peynir, süt gibi kaliteli protein kaynakları gün boyu tok kalmamızı sağlar. Çiğ sebze tüketimi de kan şekerini yavaş yükselteceğinden acıkma süremizi uzatır.

8)Tatlı ihtiyacımız için hafif tatlılar. İftar sonrası tatlı tüketeceksek tercihimizi sütlü tatlılardan veya dondurmadan yana yapalım.

9)İftar sahur arası öğün. Azalan fiziksel aktivite ve metabolizmanın yavaşlaması sonucu kabızlığı önlemek için meyve tüketimini ihmal etmeyelim. Meyve tüketimi için ideal zaman iftardan sonraki ara öğündür. 

10)Fiziksel aktivite. İftardan 25-30 dakika sonra hafif tempolu egzersiz kilo kontrolünde oldukça etkili olacaktır.

Herkese maddi manevi bereketli bir ramazan dilerim

Diyetisyen Firdevs Yasemin ERDEM

Haber : Merve GÜLMEZ

dry.jpgfgut.jpgfri.jpgtfu.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1056 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim