• Aydın23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
EFELER 7’DEN 70’E EFELENİYOR
20 Aralık 2017 Çarşamba 10:15

EFELER 7’DEN 70’E EFELENİYOR

Efeler Belediyesi bünyesinde açılan halk oyunları kursu 7’den 70’e ilçe halkından yoğun ilgi görüyor.

Efeler Belediyesi bünyesinde açılan halk oyunları kursu 7’den 70’e ilçe halkından yoğun ilgi görüyor.

Efeler Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açtığı kurslar devam ediyor. İlçe genelinde belediyeye bağlı birçok merkezde açılan kurslarda yüzlerce kursiyer eğitim görürken, halk oyunları kursuna katılan çocuklar ve yetişkinler de Ege Bölgesi’nin yöresel oyunlarını öğreniyor. Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi, Adnan Menderes Mahallesi Yaşam Merkezi, Işıklı Mahalle Konağı, Girne Mahallesi Spor Salonu, Efeler Mahallesi Çok Amaçlı Salon ve Umurlu Mahallesi Kültür Sanat Merkezi olmak üzere 6 merkezde devam eden kurslara her yaştan yüzlerce kursiyer katılıyor. Birçok dalda yüzlerce kursiyerlerin ücretsiz olarak eğitim aldığı kurslar zaman zaman renkli görüntülere de sahne oluyor.

Kursiyerlerden Ümre Erdem kurslarda kendilerine gösterilen ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirerek, “Çocukluğumdan beri yöresel oyunlara hep bir ilgim vardı. Efeler Belediyesi’nin açtığı kursları duyunca hemen gelip kaydımı yaptırdım. Hocamız tüm figürleri göstererek, bizimle yakından ilgileniyor” diye konuştu.

Kurs sayesinde hem yeni figürler öğrendiklerini hem de bir araya gelerek sosyalleştiklerini dile getiren halk oyunu kursiyerleri, “Bizleri mutlu eden böylesi bir imkanı bizlere sunduğu için başta Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan olmak üzere Efeler Halk Eğitim Merkezi yetkililerine ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

“AMACIMIZ YÖRESEL OYUNLARIMIZI TANITMAK”

Amaçlarının Aydın’ın yöresel oyunlarını tanıtarak öğretmek olduğunu ifade eden Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, “Efeler Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açmış olduğumuz halk oyunları kurslarımızda her yaştan vatandaşımız eğitim alıyor. Güz dönemi kurslarımıza katılan tüm kursiyerlerimiz, eğitimlerinin sonunda düzenlenen yılsonu gösterisinde hünerlerini sergileyecekler. Bazı kurslarımıza talep fazlalığından dolayı ek saatler ilave ettik. İlçe halkına göstermiş oldukları yoğun ilgiden dolayı teşekkür ediyor, kurslarımıza halen kayıt yaptırmamış vatandaşlarımızı da dönemsel olarak açılan kurslarımıza kayıt olmaya davet ediyorum” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1639 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim