• Aydın21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Efeler'de Minikler Türk Malları Haftası'nı Kutladı
14 Aralık 2016 Çarşamba 18:42

Efeler'de Minikler Türk Malları Haftası'nı Kutladı

Efeler Belediyesi Kızılcaköy Kültür ve Sanat Evi'nde eğitim gören öğrenciler çeşitli etkinliklerle '12-18 Aralık Tutum Yatırım ve Türk Mahalları Haftası'nı kutladı.

Efeler Belediyesi Kızılcaköy Kültür ve Sanat Evi'nde eğitim gören öğrenciler çeşitli etkinliklerle '12-18 Aralık Tutum Yatırım ve Türk Mahalları Haftası'nı kutladı.

Efeler Belediyesi Kızılcaköy Kültür ve Sanat Evi'ndeki minik öğrenciler yerli malı ve yapımı yiyeceklerde farkındalık sağlamak amacıyla kutlama düzenledi. Çeşitli etkinliklerle Yerli Malı Haftası'nı kutlayan öğrenciler, evlerinden getirdikleri yerli malı yiyecekleri birbirlerine ikram ederek yediler. Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, "Yurdumuz Cumhuriyet döneminde yeni savaştan çıkmış bir ülke idi. Türkiye'nin her köşesi çok büyük zararlar görmüştü. Ellerinde bir şeyleri kalmayan halk yoksulluk içerisinde kıvranıyordu. Atatürk bu duruma çok üzülüyor ve bu durumdaki halka bir şeyler vermek istiyordu. 1923 yılında İzmir İktisat Kongresini topladı. Bu kongrede yurdun bağımsızlığının korunması, yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararlaştırıldı. Dönemin başbakanı İsmet İnönü 12 Aralık 1929 tarihinde T.B.M.M.'de bir konuşma yaptı. Konuşmasında ulusal ekonomi, yerli malı ve tutumlu olma konularını anlattı. Buradan hareketle 12 Aralığı kapsayan hafta 'Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası' olarak kutlanmaktadır. Cumhuriyet döneminde temelleri atılan kendi kendine yeter bir toplum olmadaki ilk adım bugün de devam etmektedir" dedi.

Bu tür etkinliklerle çocuklara yerli malı kullanmanın öneminin öğretildiğini ifade eden Özakcan, "Öğrencilerimiz evden getirmiş oldukları yiyecekleri burada birbirlerine ikram ederek paylaşmayı öğreniyorlar. Yerli Malı Haftası bilinçli tüketicilerin artmasına yönelik yapılan bir etkinliktir. Çocuklar bu tür etkinliklerle hem tutumlu olmayı öğreniyor hem de yatırım yapmayı ve yerli mallarını kullanmanın önemini kavrıyorlar" diye konuştu.

AydınÖzel

unnamed-(13)-008.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1471 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim