• Aydın18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
EKMEĞE ZAM YAPILDI
31 Mayıs 2017 Çarşamba 17:24

EKMEĞE ZAM YAPILDI

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan, Kuşadası’nda 250 gr ekmeğin 1,25 TL’ye satılacağını bazı yerel gazetelerden öğrendiklerini belirterek, yaptığı açıklamada

“5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşu Kanunu ile bu Kanuna tabi esnaf ve sanatkarlarca üretilen mal ve hizmetlerin fiyat tarifeleri, Kanunun 62.maddesi hükümlerine istinaden bağlı bulundukları Odalarca hazırlanır ve Odanın bağlı bulunduğu Birlik Yönetim Kurulu tarafından onaylanarak yürürlüğe girerek, uygulanmaya başlanır. Onaylanan bu fiyat tarifeleri, uygulanacak azami hadleri göstermektedir.

30 Mayıs 2017 tarihinde bazı yerel gazetelerde; Kuşadası Fırıncılar ve Unlu Mamuller Derneği tarafından 250 gr. 1,00 TL olarak satılan ekmeğin 28 Mayıs 2017 tarihinden itibaren 250 gr. 1,25 TL olarak fiyat belirledikleri ve bu şekilde uygulanacağı haberi ile öğrenmiş bulunmaktayız. Adı geçen Derneğin ekmek satışı ile belirlediği ve duyurduğu fiyat, resmi olarak fiyat tarifesi belirleme usulüne uygun değildir.

Kaldı ki; T.C. Aydın Valiliği İl Yazı İşleri Müdürlüğü’nden Birliğimize gönderilen 16.05.2017 tarih E.9931 sayılı yazıda; “…Halkımızın tüketim sepetinde ağırlığı yüksek ürünler olmak üzere tüm gıda ürünlerindeki fiyat hareketleri dikkatle takip edilmektedir. Ayrıca, temel tüketim ürünlerinde fiyatlamaya ilişkin teknik çerçeve detaylı bir şekilde gözden geçirilmekte ve rekabetçi fiyat oluşumunun önündeki engellerin kaldırılması hedeflenmektedir. Bu doğrultuda, ekmekte fiyat belirleme mekanizmasının yeniden ele alındığı bir çalışma, ilgili kurum ve bakanlıkların eşgüdümünde yürütülmektedir. Söz konusu çalışma neticelendirilerek konu ile ilgili bilgilendirme yapılana kadar ekmek fiyatında herhangi bir artışa onay verilmemesi rica olunur.” denmektedir.

                        T.C. Aydın Valiliği’nin yazısına istinaden 5362 sayılı Kanuna tabi Fırıncı üyelerimizce üretilen mal ve hizmetlerin fiyat tarifelerinde, tarafımıza Valiliğimizce bildirilecek ikinci bir bildirime kadar Birliğimizce artış yapılmayacaktır.

                        Kuşadası Fırıncılar ve Unlu Mamuller Derneği’nin fiyat tarifesi belirleme yetkisi olmadığı için, üyelerine uygulattığı 250 Gr. Ekmeğin 1,25 TL’den satılması yasal değildir.

Şu an yürürlükte olan 250 Gr. Ekmek 1,00 TL satış fiyatına uymayan esnaflarımız hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatılacağı Fırıncı Esnafımıza, Halkımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.” dedi

 

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1012 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim