• Aydın17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
EMEK ATÖLYESİ’NDE ÜRETİLEN MASKE SAYISI 1 MİLYONU AŞTI
14 Eylül 2020 Pazartesi 17:08

EMEK ATÖLYESİ’NDE ÜRETİLEN MASKE SAYISI 1 MİLYONU AŞTI

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan ve Süleyman Bülbül ile birlikte S.S Ada Kadın Üretim ve İşletme Kooperatifi çatısı altında faaliyet gösteren Emek Atölyesi’ni ziyaret etti.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan ve Süleyman Bülbül ile birlikte S.S Ada Kadın Üretim ve İşletme Kooperatifi çatısı altında faaliyet gösteren Emek Atölyesi’ni ziyaret etti.

Kooperatif Başkanı Ayşegül Dağlı, Başkan Ömer Günel ve milletvekillerine 30 kadının gönüllü olarak maske üretiminde çalıştığı atölyenin faaliyetlerinden bahsetti.

Kuşadası Belediyesi’nin desteğiyle kurulan S.S Ada Kadın Üretim ve İşletme Kooperatifi çatısı altında faaliyet gösteren Emek Atölyesi maske üretimine devam ediyor. Koronavirüsün Türkiye’de ilk kez görüldüğü 11 Mart tarihi  itibariyle çalışmaya başlayan atölyede bu güne kadar 220 bini çocuklar için olmak üzere toplam 1 milyon 172 bin maske üretildi. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan ve Süleyman Bülbül ile birlikte Emek Atölyesi’nde gönüllü olarak çalışan kadınları ziyaret etti. 

GÜNLÜK MASKE ÜRETİM SAYISI 20 BİNE ÇIKTI

Kooperatif Başkanı Ayşegül Dağlı, maske üretimine aralıksız devam ettiklerini belirterek “S.S Ada Kadın Üretim ve İşletme Kooperatifi olarak koronavirüs salgının ülkemizde görüldüğü ilk günden itibaren maske üretimine başladık. Pandemi sürecinde Türkiye’ de ilk kez biz çocuk maskesi ürettik. Ürettiğimiz maskeleri Kuşadası Belediyesi aracılığıyla vatandaşlarımıza ulaştırdık. Emek Atölyemiz’de yaklaşık 30 kadın gönüllü olarak çalışıyor. Kuşadası Belediye Başkanı Sayın Ömer Günel, ilk günden itibaren yanımızda oldu. Günlük üretim sayımız her geçen gün artıyor. Günde yaklaşık 20 bin maske üretiyoruz. Çalışmalarımıza katkı sunan ve gönüllü olarak bizimle birlikte emek harcayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz” dedi. 

“ÜRETİM ARALIKSIZ DEVAM EDECEK”

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel,“Pandemi döneminde başladığımız maske üretimi sayısı bugün 1 milyonu aştı. Bu süreçte bizden maske talep eden tüm vatandaşlarımıza ulaşmaya çalıştık. Üretilen maskelerin çoğunu hemşehrilerimize ücretsiz olarak dağıttık. Ayrıca farklı kurumlardan maske siparişi alarak kooperatifimizin gelir elde etmesini sağladık. Emek Atölyemiz faaliyetine aralıksız devam edecek. Bu çatı altında gönüllü olarak çalışan tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim” diye konuştu.  

“MESELE HAMASET DEĞİL, VATANDAŞA HİZMET”

CHP Aydın Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Bülent Tezcan, Emek Atölyeleri’nde yürütülen çalışmanın tüm yerel yönetimlere örnek olması gerektiğini ifade ederek “Kuşadası Belediyesi’nin desteğiyle kurulan Emek Atölyesi’nde çalışan gönüllü kadınlar, pandemi döneminde vatandaşlarımızın maske ihtiyaçlarını gidermek için gece gündüz demeden çalışmışlar. Bu faaliyetten ciddi anlamda gurur duyduk. Tüm kurumlara örnek gösterilecek bir çalışma. 5 maske dağıtmayı beceremeyen bir hükümet varken, burada vatandaşların tüm maske ihtiyacını gidermek için seferberlik ilan edilmiş. Belediyelerimizin gerçekleştirdikleri bu tarz çalışmalar bizleri çok mutlu ediyor. Hem Belediye Başkanımız Ömer Günel’e hem de gönüllü olarak çalışan tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Onların emekleri, çabaları çok değerli. Mesele hamaset değil, siyaset hiç değil. Mesele vatandaşa hizmet etmek” şeklinde konuştu. 

dsc_2091.jpg

Bu haber toplam 7779 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim