• Aydın24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FOTOĞRAF TUTKUNLARI EFELER DE BULUŞUYOR
16 Kasım 2016 Çarşamba 16:48

FOTOĞRAF TUTKUNLARI EFELER DE BULUŞUYOR

Efeler Belediyesi 1. Uluslararası Fotoğraf Çalıştayı başlıyor. Çeşitli ülkelerden sanatçıların katılacağı çalıştay, 17-20 Kasım tarihleri arasında Efeler Belediyesi Milli Aydın Bankası’nda gerçekleşecek.

Efeler Belediyesi 1. Uluslararası Fotoğraf Çalıştayı başlıyor. Çeşitli ülkelerden sanatçıların katılacağı çalıştay, 17-20 Kasım tarihleri arasında Efeler Belediyesi Milli Aydın Bankası’nda gerçekleşecek.  Fotoğraf tutkunları çalıştayda paneller, sergiler ve atölyeler ile fotoğraf dünyasına yolculuğa çıkacak.

Kurulduğu günden bu yana ilçeyi çeşitli dallardan sanatçılarla ve onların eserleriyle buluşturan Efeler Belediyesi, 1. Uluslararası Fotoğraf Çalıştayı’nın startını veriyor. Çalıştaya, Türkiye’den ve yurtdışından toplam 37 sanatçı katılacak. Fotoğraf sever 33 yerli, 4 yabancı, 6 dernek ve kuruluşun katılımıyla gerçekleşecek olan çalıştayın Küratörlüğünü Tahir Ün’ün üstlendiği çalıştay boyunca fotoğrafçıların kadrajına giren 114 fotoğraf ile oluşturulacak sergiyle,  ziyaretçiler fotoğrafın renkli dünyasına yolculuk yapacak.

“BU TÜR ÇALIŞMALAR KÜLTÜRÜMÜZE İVME KAZANDIRACAK”

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözünü hatırlatarak, “Kültür ve sanat ile ilgilenmek hepimizin hoşça vakit geçirmemizi sağlayan ve hepimizi yaşama bağlayan toplumsal olarak da ilişkilerimizi geliştiren bir etkinliktir. Uluslararası nitelik taşıyan çalıştayımız bizim için çok önemli. İzinde yürüdüğümüz, bizlere emanet ettikleri çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni yüceltmenin bir parçası da sanatın birleştirici gücü ile sanatımıza ve kültürümüze ivme kazandıracak bu tür etkinlikler, çalıştaylardır.  Bu yönüyle biz Efeler Belediyesi olarak kültür ve sanata yönelik etkinliklere önem veriyoruz, destek olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

İlçenin tanıtımına katkı sağlamak, kültür sanat hayatına bir ivme kazandırmak, sanatın çok daha fazla kişi tarafından izlenmesini sağlamak, farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen çalıştaya katılacak sanatçılar arasında Beyhan Özdemir, Alberto Modiano, Ata Yakup, Kaptan, Enver Şengül, Tuğrul Çakar ve Mehmet Ünal da bulunuyor. Fotoğrafçıların sergilenecek olan fotoğrafları objektif tutkunları tarafından merakla bekleniyor.

AydınÖzel

unnamed-(1)-019.jpgunnamed-(5)-009.jpgunnamed-021.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1841 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim