• Aydın13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Geleneksel Aydınlılar Gecesi Yapıldı.
05 Mart 2019 Salı 09:42

Geleneksel Aydınlılar Gecesi Yapıldı.

Ankara’da faaliyet gösteren Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğinin düzenlediği Geleneksel Aydınlılar Gecesi 02.03.2019 Cumartesi günü İçkale Otelde yapıldı.

Ankara’da faaliyet gösteren Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğinin düzenlediği Geleneksel Aydınlılar Gecesi 02.03.2019 Cumartesi günü İçkale Otelde yapıldı.

 

Saat 19:30 da başlayan ve hemşerimiz Sayın Ahmet ÖZEN’in sunuculuğunu yaptığı Geleneksel Aydınlılar Gecesine Bayındırlık ve İskan Eski Bakanı Sayın Cengiz ALTINKAYA Başkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Abdülkadir VAROĞLU, Yargıtay Üyesi Sayın Fadime AKBABA, Danıştay Üyesi Sayın Kemal AÇIKGÖZ, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayım Dairesi Başkanı Sayın İsa SERTKAYA, Derneğimizin 4. Genel Başkanımız Sayın Yusuf ÖZDEMİR, Rasim Menteşe Vakfı Başkanı işadamı Sayın Rasim MENTEŞE, Uşaklılar Derneği ve EGEM Platformu Eş Başkanı Sayın Nuray SALICI, İzmir Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Sayın Mehmet MORAN, derneğimiz tarafından yayımlanan Aydın Kültürüne Halkbilimsel Dokunuşlar: İncirin Yağı adlı kitabın yazarı Sayın Ergün VEREN ve Ankara’da yaşayan Aydınlı hemşerilerimizden oluşan kalabalık bir topluluk katıldı.

 

 

Gecemize Eski Bakanlarımız Sayın Nahit MENTEŞE, Sayın Yüksel YALOVA, Milletvekillerimiz KİT Komisyonu Başkanı Sayın Mustafa SAVAŞ, Sayın Bekir Kuvvet ERİM, Sayın Metin YAVUZ, Sayın Rıza POSACI, Sayın Bülent TEZCAN, Sayın Hüseyin YILDIZ, Sayın Süleyman BÜLBÜL, Sayın Aydın Adnan SEZGİN, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Özlem ÇERÇİOĞLU, Nazilli Belediye Başkanı Sayın Haluk ALICIK, Bozdoğan Belediye Başkanı Sayın Salim Tümer APAYDIN, Eski milletvekillerimiz Sayın Mehmet ERDEM, Sayın Ahmet ERTÜRK, Sayın ALİ UZUNIRMAK, Sayın Ömer Okan ÇAĞLAR, Sayın Prof.Dr.Metin Lütfi BAYDAR, Sayın Abdurrahman ÖZ, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sayın Selahattin ÇETİNDOĞAN, Korhan İnşaatın sahibi Muhyettin KAYA telefon açarak, telgraf ve çiçek göndererek gecemizin hayırlı olması temennisinde bulundular.

 

Geleneksel gecemiz saat 19:30 da yemek müziği ile başladı. Müziğin ardından Dernek Başkanımız Halil APAYDIN söz aldı. Sayın Başkan konuşmasına başlamadan önce Kurucu Genel Başkanımız merhum Metin KARAMENDERES, 2. Genel Başkanımız merhum Necip ERBİL, dönemlerde yönetim ve denetim kurulu üyeliklerinde görev yapmış üyelerimiz başta olmak üzere vefat etmiş tüm üyelerimize saygıyla andığını ve Allah’tan rahmet dilediğini ifade etti. Ayrıca Başkan APAYDIN derneğimize büyük hizmetleri olmuş 3. Genel Başkanımız Sayın Ender VARDAR, 4. Genel Başkanımız Sayın Yusuf ÖZDEMİR başta olmak üzere derneğimizin kuruluşunda görev almış ve geçmiş dönemlerde yönetim ve denetim kurulu görevlerinde bulunmuş, destek olmuş hemşerilerimize teşekkür etti.

 

Dernek Başkanı Halil APAYDIN konuşmasının devamında Geleneksel Aydınlılar Gecesinde hemşerilerimizle birlikte olmaktan dolayı mutlu olduğunu, hemşerilerimiz arasında birlik ve beraberliği bu gibi etkinliklerle artırmak gerektiğini, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimiz takdirde başaramayacağımız hiçbir şeyin olamayacağını ifade etti. Başkan APAYDIN derneğimizin daha etkin bir şekilde Ankara’da yaşayan hemşerilerimize ve Aydın’ımıza yardımcı olabilmesi için sahip çıkılması gerektiğini, bürokraside etkin görevlerdeki bürokrat arkadaşlarımızın sayısının artırılması için çalışılması gerektiğini, gençlerimize sahip çıkılması gerektiğini Aydınlıdan bu ülkeye zarar gelmeyeceğini ifade etti. Başkan Halil APAYDIN konuşmasının devamında 2017 yılında göreve geldiklerini amaçlarının devraldığımız bayrağı daha ileriye taşımak, Aydın’daki kurum ve kuruluşlarımızla birlikte hareket ederek Aydın’ımızın gelişmesine ve her yönüyle tanıtımına katkı sağlamak, üniversiteli gençlerimizin ihtiyaçlarının karşılanmasına ve çağın gelişmelerine ayak uydurmalarını sağlamak, Ankara’da Aydın’ımızı güçlü bir şekilde temsil ederek Aydınımıza, Bölgemize ve Türkiye’mize hizmet etmek olduğunu söyledi.

 

Dernek Başkanı Halil APAYDIN; konuşmasının devamında derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.  2017 yılında göreve geldiklerinde Derneğimiz bünyesinde hemşerilerimizin bilgi beceri ve donanımlarını artırmak amacıyla “Aydın Gelecek Akademisi”ni kurduklarını, bu Akademi altında Aydınca Söyleşiler, Ufkumuz Aydın, Aydınlanıyorum, Aydın Atölyeler ve Aydın Kulüpler etkinlikleri gerçekleştirdiklerini, bu şekilde hemşerilerimizin kişisel gelişimlerine katkıda bulunduklarını ifade etti.

 

Başkan Halil APAYDIN konuşmasının devamında üniversitede okuyan öğrencilerimizin burs ihtiyaçlarının karşılanması için 2017 yılında burs kampanyası başlattıklarını 2017-2018 öğrenim döneminde 15 öğrenciye burs verdiklerini, 2018-2019 öğrenim döneminde bu sayıyı 29’a çıkardıklarını, burs alan ve burs veren hemşerilerimizin isimlerini yardımlaşmanın mahremiyeti gereği açıklamadıklarını, yardımsever hemşerilerimizin arasında eski bakanlarımız, milletvekillerimiz, Aydın ve Ankara’da görev yapan bürokrat, öğretim üyesi ve işadamı hemşerilerimizin ve bir vakfımızın bulunduğunu ifade ederek burs konusunda bizlere destek olan hemşerilerimize teşekkür etti.

 

Dernek Başkanı Sayın Halil APAYDIN konuşmasının devamında dernek bünyesinde sadece Ege Türkülerinin söylendiği Şef Mehmet GÜRBÜZ yönetiminde 2018 yılında Aydınlılar Türk Halk Müziği Korosunu kurduklarını geçen yıl konser gerçekleştirdiklerini, bu yılda Nisan ayında konser vereceklerini ifade etti. Ayrıca derneğimiz bünyesinde 2005 yılında hemşerimiz Sayın Özben ERKÖK hanımefendinin büyük katkıları ile kurulan Aydınlılar Türk Sanat Müziği Korosu 15 yıldır çalışmalarını devam ettirdiğini, TRT Sanatçısı Şef Sayın Suat YILDIRIM yönetiminde çalışmalarını sürdürdüğünü ve 3 Mayıs 2019 Cuma günü Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Farabi Salonunda Bahar Konseri vereceğini söyleyerek tüm hemşerileri konsere davet etti.

 

Dernek Başkanımız Halil APAYDIN Ankara’da Harmandalı Bilmeyen Kalmayacak sloganı ile her yıl Zeybek kursu düzenlediklerini ve bu yıl çalışmalara katılan kursiyerler ile bir ekip oluşturduklarını ve bugün onların gösterisini davetlilerin beğenisine sunacaklarını söyledi. Sayın Başkan konuşmasının devamında ilimize mal olmuş Yörük Ali Efe, Demirci Mehmet Efe, Çete Ayşe gibi kahramanlarımızın ölüm yıl dönümlerinde anma günleri düzenlediklerini, bu anma günü etkinlikleri ile kahramanlarımıza bir nebze olsun vefa borcumuzu ödemeye çalıştıklarını söyledi.

 

Dernek Başkanı Halil APAYDIN konuşmasının devamında derneğimizin amaçlarından birisinin Aydın kültürünü yaşamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak olduğunu, bunu sağlamak için Aydın Halk Kültürü üzerine yazılmış Aydın Kültürüne Halkbilimsel Dokunuşlar: İncirin Yağı isimli yazılı bir eseri Aydın’ımıza kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını, bu konuda araştırmacı yazar hemşerimiz Sayın Ergün VEREN’in Aydın halk kültürü üzerine yapmış olduğu araştırmalarının yayın hakkını hiçbir ücret talep etmeden derneğimize devrettiğini, derneğimizin de bu kitabı bastırarak yazılı bir yayına sahip olduklarını, kitapta ilimizde yapılan nar ekşisinden zeytinyağlı sabun yapımına, Pazar duasından mezar taşlarına, kekik suyu yapımından çingen plavına, efelik zeybeklik üzerine araştırmaların bulunduğunu herkesin kütüphanesinde bu kitabın bulunması gerektiğini ifade ederek, kitabın yazarı Ergün VEREN’i vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür etti. 

 

Dernek Başkanımız Sayın Halil APAYDIN derneğimizin kurucusu olduğu Egem Platformunun Dönem Başkanlığını 2019 yılı içinde derneğimizin üstlendiğini, Platformumuzun Ankara’da her yıl düzenlediği Ege İlleri Tanıtım Günlerini bu yıl derneğimizin ev sahipliğinde yapılacağını ifade ederek bu etkinlikte hemşerilerimizden destek istedi.

 

Dernek Başkanı Halil APAYDIN önümüzdeki günlerde yapacak oldukları etkinlikler hakkında bilgi verdi. Sayın Başkan geçen yıl mart ayında Kuyucak Belediyesi, ve Ankara Yenimahalle Belediyesinin destekleri ve derneğimiz ve Kuyucaklı Kadın Girişimci Kooperatifinin ile Ankara’da Ot Pazarı gerçekleştirdiklerini bu yılda aynı etkinliği 16-17 Mart tarihleri arasında Kuyucaklı Kadın Girişimciler Kooperatifinin Ankara’ya geleceğini, Aydın’ımızın arapsaçı, kedirgen, sarmaşık (acı ot) enginar, ebe gümeci, dalgan, iğnelik otu gibi otların yanı sıra kadınlarımızın yaptığı ürünleri derneğe getireceklerini, bu günde tüm hemşerilerimizi derneğimize davet ettiklerini söyledi.

 

Bunun yanında 3 Mayıs 2019 tarihinde Şef Suat YILDIRIM yönetimindeki Aydınlılar Türk Sanat Müziği Korosunun Bahar Konseri vereceğini ve konserde hemşerilerimizin derneğimizi yalnız bırakmayacağını inandığını söyledi.

 

Dernek Başkanımız Halil APAYDIN konuşmasının devamında derneğimizin iki AB projesinin geçtiğini ve bu projelerin birini Ağustos ayı sonunda diğerini Eylül ayı sonunda Aydın’da uygulayacaklarını ifade etti. Birinci projemiz olan Afrodisias’ta Retro yaşam isimli projemizde 8 ülkeden yaklaşık 40 kişilik bir grupla Afrodisias’ın ihtişamlı zamanlarındaki yaşamı canlandırmaya çalışacaklarını ve günümüzdeki değişimi ortaya koymaya çalışacaklarını ifade etti. İkinci projemiz olan Geri Dönüşüm İçin Bisikleti Pedalla isimli projemizde 6 ülkede yaklaşık 30 misafiri ağırlayacaklarını, Aydını doğusundan batısına bisikletle dolaşarak geri dönüşüm ve bisiklet yolları için farkındalık oluşturamaya çalışacaklarını ifade ederek her iki projemizde sponsor olmak isteyen hemşerilerimiz destek vermeye davet etti.

 

Dernek Başkanımız Halil APAYDIN konuşmasının devamında bugün derneğimize yardım için çekiliş yapacaklarını, bu çekilişe Nazilli Belediyesi, Bozdoğan Belediyesi, Nazilli Tarımsal Kalkınma Kooperafi-ÖRKOOP, Kuyucaklı Kadın Girişimciler Kooperatifi-KUYKA, Horsunlu’da faaliyet gösteren ÇÖMDEN Zeytincilik, Germencik’te faaliyet gösteren OLEA Zeytinyağları, Ankara’da ticaret yapan hemşerilerimiz LEAF Action firması, Bozdoğan Bizim Köy Tarım Ürünlerinin destek olduğunu, kurumların derneğimizi hediye ettiği zeytin zeytinyağı, incir, incir cipsi, İzmir Tulum Peyniri, kurutulmuş sebzeler, reçeller, zeytinyağlı sabun ve şampuanlar, bal gibi ürünler çekilişte davetlilerimize dağıtılacağını ayrıca gecemizde davetlilerimize Bozdoğan Belediyesinin gönderdiği Bozdoğan Madran Gazozu ikram edileceğini söyleyerek gecemize destek olan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

 

Dernek Başkanı Halil APAYDIN konuşmasının sonunda gecemizin düzenlenmesinde emeği geçen yönetim kurulunu, sunucumuz Sayın Ahmet ÖZEN’i, Sanatçımız Sayın Selin AKSAN ve Nefesli Show Band Orkestrasını, gecede çekilişimiz için destek olan kurum ve kuruluşları, bizlere destek olan gençlerimizi ve gecemize katılan tüm hemşerilerimizi teşekkür etti. 

 

Dernek Başkanı Halil APAYDIN’ın konuşmasının ardından Aydın Kültürüne Halkbilimsel Dokunuşlar: İncirin Yağı isimli yazılı kitabın yazarı Sayın Ergün VEREN söz aldı. Yazar Ergün VEREN yaptığı konuşmasında derneğin çalışmalarını yakından takip ettiğini, çalışmalarını takdir ettiğini, kendisinin de Aydın halk kültürü üzerine yapmış olduğu çalışmaları derneğimizle paylaşarak katkıda bulunmak istediğini derneğimizin de bu teklife sahip çıktığını ve güzel bir yayını Aydına kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Yazar Ergün VEREN konuşmasının devamında bu kitapta bazı unutulmuşların hatırlanacağını, bilinmeyenlerin öğrenileceğini, hatıraların canlanacağı ve eskilerin yad edileceğini ifade ederek kitabın derneğimize ve Aydın’ımıza hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Yazar Ergün VEREN’in konuşmasından sonra Bayındırlık ve İskan Eski Bakanı Sayın Cengiz ALTINKAYA söz aldı. Sayın Cengiz ALTINKAYA yaptığı konuşmada Dernek Başkanımızın çok şeyi anlattığını, yönetimin çalışmalarını takdirle izlediğini, derneğimizi destek olmaya çalıştığını, hemşerilerimizin de derneğimizi destek olması gerektiğini ifade etti. Aydın’ın incir, kestanede Ülkemizde birinci olduğunu, çam fıstığın üretiminde de ülkemizde birinci olduğunu, çam fıstığının da her platformda işlenmesi gerektiğini altını çizerek derneğimizin yapmış olduğu çalışmalardan dolayı başkan ve yönetim kurulunu teşekkür etti.

 

Sayın Cengiz ALTINKAYA’nın konuşmasından sonra Nefesli Show Band Orkestrası ile Sanatçı Sayın Selin AKSAN sahne aldı. Sayın Selin AKSAN’nın söylediği şarkılar ve türkülerle coşan hemşerilerimiz gönüllerince eğlendi.

 

Sanatçı Sayın Selin AKSAN’ın sahnesinden sonra bu yıl zeybek kurslarına katılan kursiyerlerimizden oluşan bayan ve erkeklerden oluşan zeybek ekibimizin gösterisi davetlilerin beğenisine sunuldu. Zeybek ekibimiz Kadıoğlu Zeybeği, Kerimoğlu Zeybeği, Aydın Zeybeği, Bozdoğan Zeybeği, Kocaarap Zeybeği, Eklemedir Koca Konak, Güdüşlünün Çeşmesi ve Harmandalı oyunlarından oluşan bir gösteri sundu. Davetlilerin ilgiyle izlediği gösterinin ardından zeybek çalışmalarımıza katılan 9 yaşındaki Aras ÖZCAN tarafından Aydın Zeybeği oyunu sergilendi. Sayın Aras ÖZCAN’ın gösterisinden sonra derneğimizin Kuvva-i Zeybek Ekibinin gösterisi davetlilerin beğenisine sunuldu. Davetlilerden büyük alkış alan gösterinin ardından Dernek Başkanı Halil APAYDIN ve Eşi Derya APAYDIN tarafından Yörük Ali Zeybeği oyunu oynandı.

 

Zeybek oyunların ardından sanatçı Selin Aksan’ın söylediği türkülerle coşan hemşerilerimiz zeybek oyunları ile sanatçımıza eşlik etti. 

 

Zeybek türkülerinin ardından kurum ve kuruluşlarının derneğimizi hediye ettiği zeytin zeytinyağı, incir, incir cipsi, İzmir Tulum Peyniri, kurutulmuş sebzeler, reçeller, zeytinyağlı sabun ve şampuanlar, bal gibi ürünler çekilişle davetlilerimize hediye edildi. 

 

Çekilişin ardından Geleneksel Aydınlılar Gecesi Türk Sanat Müziğinin sevilen parçaları ile devam etti. Gecemiz saat 24:00 konuklarımızın dağılması ile sona erdi.

 

Gecemize katılan davetlilerimize,  düzenlenmesinde emeği geçen yönetim kurulunu, sunucumuz Sayın Ahmet ÖZEN’i, Sanatçımız Sayın Selin AKSAN ve Nefesli Show Band Orkestrasını, gecede çekilişimiz için destek olan kurum ve kuruluşları, bizlere destek olan gençlerimizi ve gecemize katılan tüm hemşerilerimizi teşekkür etti. 

 

Gecemize katılarak bize destek olan Sayın Bakanımıza, telgraf ve çiçek gönderen Sayın Valimize, milletvekillerimize, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlarımıza, Odası Başkalarımıza, Genel Müdürlerimize, Vakıf Başkanımıza, Egem Platformunun temsilcilerine,  gecemize renk katan sunucumuza, sanatçımıza ve orkestramıza, zeybek ekibimize, gecemize katılan hemşerilerimize, gençlik komisyonu üyelerimize ve gecemizin hazırlanmasında emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Haber : Merve GÜLMEZ

3-(17).jpg4-(10).jpg14-(1).jpg17.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1254 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim